Araç Muayenesi

Araç Muayenesi

Son dakika araç muayenesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araç muayenesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araç muayenesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araç Muayenesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araç muayenesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 270 araç muayenesi haberi bulunmuştur. Tüm araç muayenesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti Konya'da Hüseyin Özdemir, gittiği araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için alınan 128,18 TL farkın kendisine geri ödenmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Alınan farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olduğunu belirten Özdemir, "Amacımız burada 128,18 TL'nin kesilmesi değil. Bundan sonra vatandaşların mağdur olmamaları için ben şikayetimi oluşturdum. Öncü olmak vesilesiyle insanların bu durumu dikkate almasını istiyorum" dedi.
10.02.2024 Ekonomi
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin 31 Ocak tarihine kadar yatırılması gerekiyor. MTV'yi yatırmayan, araç muayenesi, satış, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil işlemi yapamıyor. Muayenesi olmayan aracın trafiğe çıkması yasaklanıyor. Taşıt satış, devir işlemi yapılabilmesi için verginin ödenmiş olması gerekiyor. MTV'nin yatırılmamış olması kasko yapılmasını engellemiyor. Sakatlık derecesi yüzde 90 ve üzeri olan malul, engellilere özel taşıtlar MTV'den muaf tutuluyor. Fazla ödenen MTV'ler talep edilebiliyor.
24.01.2024 Ekonomi
81 ilde okul çevreleri ve servis araçlarına denetim! 113 kişi yakalandı
81 ilde okul çevreleri ve servis araçlarına denetim! 113 kişi yakalandı Türkiye genelinde okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimde çeşitli suçlardan aranan 113 kişi yakalandı, kayıp 6 çocuk bulundu.
12.09.2023 Yaşam
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
81 ildeki 'Güvenli Eğitim' uygulamasında kayıp 8 çocuk bulundu
81 ildeki 'Güvenli Eğitim' uygulamasında kayıp 8 çocuk bulundu İçişleri Bakanlığı, 81 il genelinde okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde ve umuma açık iş yerlerinde yapılan uygulamada; çeşitli suçlardan aranan 663 kişinin yakalandığını, 8 kayıp çocuğun da bulunduğunu açıkladı.
16.04.2023 Yaşam
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 2023 yılında TÜVTÜRK araç muayene ücretlerinde artış yaşandı. Yeni yıl için zorunlu araç muayenesi fiyatlarına yüzde 110 oranında zam geldi. Peki, Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork araç muayene ücreti ne kadar oldu? Tüvtürk muayene ücretleri kredi kartı geçerli mi? İşte Tüvtürk muayene ücretleri 2023...
2.01.2023 Ekonomi
Gözler yılın son Kabine toplantısında! Vatandaşlar müjdeye kilitlendi
Gözler yılın son Kabine toplantısında! Vatandaşlar müjdeye kilitlendi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak. Toplantının ana gündem maddesi, ekonomi, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadele olacak. Ayrıca Erdoğan, Karadeniz doğal gazı konusunda "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız" demişti. Gözler bir yandan da Erdoğan'ın vereceği müjdeye kilitlendi.
26.12.2022 Ekonomi
Eşini öldürüp cesedini dereye atmıştı! Mürüvet Özalp, dehşet veren detayları anlattı
Eşini öldürüp cesedini dereye atmıştı! Mürüvet Özalp, dehşet veren detayları anlattı Korkunç olay Bolu’nun Gerede ilçesinde yaşandı. 60 yaşındaki Mürüvet Özalp, eşi Metin Özalp'i öldürüp, cesedini dereye attı. Cinayetin ortaya çıkmasından sonra tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan Mürüvet Özalp’in anlattıkları ise kan dondurdu. Evlilik hayatı boyunca yaşadıklarını detayları ile itiraf eden zanlının cinayet anlarına ilişkin sözleri ise şoke etti.
23.12.2022 Yaşam
Araç muayenesi randevusuyla 20 milyonluk vurguna 20 gözaltı
Araç muayenesi randevusuyla 20 milyonluk vurguna 20 gözaltı Aksaray'da kurdukları 2 şirket üzerinden, 'İnternet ve çağrı merkezi aracılığıyla araç muayenesi için randevu veriyoruz' diyerek binlerce araç sahibinden yaklaşık 20 milyonluk vurgun yaptığı öne sürülen Nazlı A. (36) ve Ferhat Y. (37) ile 18 çalışan gözaltına alındı.
23.12.2022 Yaşam
Bakırköy'de kurallara uymayan servis şoförlerine ceza
Bakırköy'de kurallara uymayan servis şoförlerine ceza Bakırköy'de yapılan denetimlerde kurallara uymayan servis şoförlerine ceza kesildi
5.12.2022 Yaşam
34/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
34/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Muayenesi gerçekleşmemiş bir araç ile trafiğe çıkmak 34/a trafik cezası alma durumunu yaratır. Bu kurala uymayan Sürücüler için karayolları trafik kanunu nezdinde, bu kod üzerinden ilgili ceza uygulanır. Bir idari para cezası olarak öne çıkan bu durum, yıla bağlı şekilde güncel olarak belirlenir.
1.12.2022 Gündem
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında!
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında! 2023 yılında araç muayene ücretlerine zam gelecek. Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışların yanında araç muayene ücretleri de bu oran referans alınarak yeniden belirlenecek. Milyonlarca araç sahibi yeni yıl öncesi araç muayenelerinin bin liranın üzerine çıkacak olması nedeniyle araç muayene istasyonlarına akın ediyor. Peki, Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK araç muayenede kredi kartı geçerli mi? İşte 2022 araç muayene ücret tarifesi!
30.11.2022 Ekonomi
Araç sahibi herkes için geçerli! Kredi kartı ile ödenebiliyor taksit yok, 685 lira...
Araç sahibi herkes için geçerli! Kredi kartı ile ödenebiliyor taksit yok, 685 lira... Aracı olan milyonlarca kişi için kritik uyarı! Yapılması zorunlu. Yapılmadığı her ay için ücret alınıyor. Ücreti 258 liradan başlıyor, 685 liraya kadar çıkıyor. Araç muayenesi ile ilgili araç sahiplerine ilişkin önemli uyarı yapıldı. En geç 9 gün öncesinden e-Devlet'ten başvuru yapabilir ve online olarak randevu alabilirsiniz. Muayene tarihinden 1 ay öncesinden ise TÜVTÜRK’ün internet sitesinden randevu alınabiliyor. Süresinde muayene yaptırılmadığı takdirde, süresi geçirilen her ay için yüzde 5 gecikme ücreti alınıyor. Ödemeler kredi kartı ile yapılabiliyor, taksit yok. 2022 araç muayene ücret tarifesi de tablo halinde paylaşıldı. İşte araç muayenesine ilişkin bilgiler
28.06.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! Resmen harekete geçildi, polis ve jandarma...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! Resmen harekete geçildi, polis ve jandarma... İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 61 bin 45 personelin katılımıyla, yurt genelinde 'Güvenli Eğitim' uygulaması yapıldı.
14.06.2022 Gündem
Airli araç muayeneden geçecek mi, basık araba muayeneden geçer mi?
Airli araç muayeneden geçecek mi, basık araba muayeneden geçer mi? Araç muayenesi ticari araçlar için 1 yıl, diğer araçlar için 2 yıl geçerlidir. Aracını muayeneye götürecek vatandaşların merak ettiği konulardan biri de “Airli araç muayeneden geçer mi?” sorusu oluyor. Peki, airli araç muayeneden geçecek mi?
7.05.2022 Gündem
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Pişman olmayın! Tuzak büyük
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Pişman olmayın! Tuzak büyük İkinci el araba ile ilgili son dakika açıklaması! Ramazan bayramı tatili yaklaşırken ekspertizler yoğun mesai harcıyor. Araç satın alan sürücüler kontrol maksadıyla ekspertiz firmalarının yolunu tutuyor. Ekspertiz fiyatları ortalama 500 ile bin 500 TL arasında değişiyor.
25.04.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faiziyle iade ediliyor! Hizmet bedeli, kesinti...
Kredi kartı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faiziyle iade ediliyor! Hizmet bedeli, kesinti... Kredi ve banka kartı olan milyonları ilgilendiriyor. Kredi ve banka kartı ile ilgili yapılan ödemelerde alınan hizmet bedeli faiziyle geri ödenmek zorunda. Mahkemeden kredi ve banka kartı harcamalarıyla ilgili flaş karar geldi. Bir tüketicinin araç muayene istasyonuna karşı açtığı davada, kredi kartında komisyon alınması ile ilgili önemli bir karar verildi. Mahkeme, tek çekimde ödeme yapan tüketiciden ‘hizmet bedeli’ adı altında 11 lira daha alan şirketi haksız buldu. “Yapılan kesinti hakkaniyete aykırı” diyen mahkeme alınan paranın iadesi yönünde karar verdi.
21.02.2022 Ekonomi
LPG’li aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Kritik açıklama: Ucuz fiyatlara satılıyor ancak...
LPG’li aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Kritik açıklama: Ucuz fiyatlara satılıyor ancak... LPG’li araç sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor. Çok önemli uyarı geldi. Piyasanın altında fiyatlara satılıyor ancak korumak yerine zarar veriyor. Tüm araçlar soğuk havalardan olumsuz yönde etkilenirken, LPG’li araçlarda durum daha fazla hayati önem taşıyor. Dikkat edilmediği takdirde yangınlar çıkabiliyor. Araç sahiplerinin ucuz antifriz kullanmaması konusunda uyarı geldi.
1.02.2022 Gündem
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır?
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? 2022 yılı araç muayene ücreti 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılmıştı. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi. Peki, 2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK'te kredi kartı geçiyor mu? İşte tüm detaylar…
31.01.2022 Gündem
81 ilde 444 okul servisi, trafikten menedildi
81 ilde 444 okul servisi, trafikten menedildi İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde eş zamanlı yapılan 'Güvenli Eğitim' uygulamasında; eksikleri tespit edilen 444 okul servis aracının trafikten menedildiğini, 12 sürücünün belgesinin ise geri alındığını açıkladı.
17.12.2021 Gündem
İçişleri duyurdu! 548 okul servis aracı trafikten men edildi
İçişleri duyurdu! 548 okul servis aracı trafikten men edildi İçişleri Bakanlığı açıkladı. Ülke genelinde gerçekleştirilen 'Güvenli Eğitim Uygulaması'nda, kurallara uymayan 2 bin 667 servis aracı ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 548 okul servis aracı trafikten men edildi, 14 sürücünün belgesi geri alındı. Uygulamada çeşitli suçlardan aranan 618 kişi yakalandı.
28.10.2021 Gündem
Araç muayene affı ne zaman bitiyor? Araç muayene affı son gün!
Araç muayene affı ne zaman bitiyor? Araç muayene affı son gün! TBMM'ye sunulan yeni af yasa teklifine, aracının muayenesini yaptırmadığı için cezaya yakalanan araç sahipleri de eklendi. Bu afla zamanında muayene yaptırmayanlar aylık yüzde 5, yıllık yüzde 60 faizden kurtulacak. Peki, Araç muayene affı ne zaman bitiyor?
23.09.2021 Gündem
Yapılandırma ile ilgili son dakika açıklaması! Başvuru...
Yapılandırma ile ilgili son dakika açıklaması! Başvuru... Borcu olan çok sayıda kişi yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarından kurtuluyor. Yapılandırma ile faiz yükünün büyük kısmı ödenmiyor. Yapılandırma ile ilgili gelen son dakika açıklamasında önemli verilere yer verildi. 4 milyondan fazla kişinin yapılandırma başvurusunda bulunduğu belli oldu.
16.09.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor! Başvuran yararlanıyor, son günler, süre uzatılmayacak
Faizler siliniyor! Başvuran yararlanıyor, son günler, süre uzatılmayacak Borcu olan yüz binlerce kişi yapılandırma imkanından yararlandı. Borçlarını yapılandıranlar faiz yükünün büyük kısmından da kurtuluyor. Yapılandırmada son günlere girildi. Vergi ve prim borçları başta olmak üzere kamuya olan borçları yapılandırmak için tanınan başvuru süresi 30 Eylül’de sona erecek. Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin iki hafta içinde başvurmaları gerekiyor. Başvuru süresi ve ilk taksit süresinde daha önce bir ay uzatma yapıldığı için yeni bir uzatma yapılmayacak.
15.09.2021 Ekonomi
Arabası olan herkes için geçerli! 120 liradan başlıyor, yaptırmazsanız...
Arabası olan herkes için geçerli! 120 liradan başlıyor, yaptırmazsanız... Arabası olan milyonlarca kişi için geçerli. 120 liradan başlıyor. Yarım saatte tamamlanıyor. Çoğu sürücü haberdar değil. Aracınız 2 yaşın üzerindeyse mutlaka yaptırın. Yaptırılmadığı takdirde bir süre sonra aracın tüm mekaniği zarar görüyor. Trafikteki araçların yüzde 40’ının rot balans ayarı yok. Dengesiz yol tutuşu nedeniyle her gün ciddi kazalar yaşanıyor. Rot ve balans ayarı yapımı 120 ila 200 TL arasında değişiyor. Belirli kilometre ve yaştaki araçlarda kontrol edilmesi gerekiyor. İşte aracı olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren haberin detayları...
9.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Araç Muayenesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araç muayenesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.