Aort Damarı

Aort Damarı

Son dakika Aort Damarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aort Damarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aort Damarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aort Damarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aort damarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 aort damarı haberi bulunmuştur. Tüm aort damarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde İstanbul'un Avcılar İlçesinde teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede öldü. Cenazeye katılan arkadaşları Ömer Karakaya'nın denize iddia edildiği gibi atık dökmediğini öne sürerken sosyal medyada linç edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti
Eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti Beşiktaş ve Trabzonspor'da da forma giyen eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti.
19.03.2024 Futbol
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Süper Lig'in yıldızıydı! Milli futbolcuya büyük vefasızlık, kimse sahip çıkmadı
Süper Lig'in yıldızıydı! Milli futbolcuya büyük vefasızlık, kimse sahip çıkmadı Aort Damarı yırtılan eski milli futbolcu yaşam mücadelesi veriyor. Ailesinin sahip çıkmadığı 42 yaşındaki eski futbolcu, Bursa Romatem Hastanesi’nde, CEO Köksal Haloğlu’nun talimatıyla bakım altında... Bir dönemin yıldız ismi Martin’in yanında artık sadece birkaç eski arkadaşı kalmış durumda.
28.08.2023 Beşiktaş
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi. Sağlık durumlarıyla ilgili yeni açıklama
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi. Sağlık durumlarıyla ilgili yeni açıklama Ali Sabancı'nın kullandığı Zodyak bot Yunan adası Lipsi'de kayalıklara çarptı. Kendisi ve eşi Vuslat Doğan Sabancı yaralandı. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından önce Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi, ardından da İstanbul’daki özel hastaneye sevk edildi.
26.08.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu olası İstanbul depremi için tahliye planı hakkında bilgi verdi
Bakan Uraloğlu olası İstanbul depremi için tahliye planı hakkında bilgi verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası büyük İstanbul depremi sonrasındaki tahliye planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
25.08.2023 Gündem
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.
4.05.2023 Yaşam
Gurur Aydoğan'dan annesiyle ilgili itiraf: Dünyanın en iyi kadınıydı
Gurur Aydoğan'dan annesiyle ilgili itiraf: Dünyanın en iyi kadınıydı Oyuncu Gurur Aydoğan, 'Pembe Masa' programına konuk oldu. Oyunculuk kariyeri ve yaşantısı ile ilgili bilinmeyenleri anlatan 34 yaşındaki Gurur Aydoğan, 15 Mayıs 2016 tarihinde hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden olan annesi Oya Aydoğan ile ilgili de itiraflarda bulundu.
5.01.2023 Magazin
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Yasak aşk cinayeti! "Karısını sevgilisiyle bastı"
Yasak aşk cinayeti! "Karısını sevgilisiyle bastı" Adana’da babasının öldürdüğü eşinin cesedini 3 gün boyunca evde sakladığını itiraf eden ancak mahkemede bütün suçu babasının işlediğini söyleyen kadın, beraat etti. Kardeşi ölen ve cesedi halen bulunmayan Fadime Tabak beraat kararına itiraz ederek, "Kardeşim bunu sevgilisiyle yakalamış. Mahkeme suçu babasının üstüne attı ve serbest kaldı. Babası 73 yaşında ve adam kıprayamıyordu. Öyle bir insan benim kardeşimi nasıl öldürecek. Adam zaten gözaltına alınırken hayatını kaybetti." dedi.
7.03.2022 Yaşam
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun!
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun! Siz kalbinizi terk edemezsiniz ama maalesef o sizi terk edebilir. ‘Kendiniz için’, kalbiniz ve tüm sağlığınız için stresi yönetmenin zamanı geldi! 2022’de spora başlayın, olumlu düşünün ve aşık olun! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak kalp sağlığını iyileştirmenin yollarını anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı Antalya'da aort damarı ile bacaklarına giden iki damarında stent bulunan, kalbi yüzde 30 çalışan ve tek akciğeri olan böbrek hastası Kemal Murat'a (71), kız kardeşinden alınan böbrek 4 dakikada nakledildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Aorttaki kan akışı durdurulduğunda kalıcı hasar oluşmaması için 4 dakikalık sürede böbreğin ana atar damarını hastanın aortundaki titanyum metal stente bağladık" dedi.
6.11.2021 Sağlık
8 saatlik ameliyatla sentetik damar takıldı
8 saatlik ameliyatla sentetik damar takıldı Eskişehir'de Fatih Kırmızıgül'ün (35) 8,5 santimetreye genişleyen ve yırtılan aort damarının yerine, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde 8 saat süren başarılı operasyonla sentetik damar takıldı. Opr. Dr. Merih Özbayburtlu, normalde 2,5 santimetre çapında olan damar çapının 3 kart büyüdüğünü ifade ederek, “Yırtık olan aort damarı komple değişti. Yerine sentetik bir damar yerleştirdik. Bu çok sık yapılan bir ameliyat değil. Çok zor ve standart şartların dışında çalışılmasını gerektiren bir ameliyat” dedi.
28.10.2021 Sağlık
Oya Aydoğan kimdir? Oya Aydoğan vefatının 5. yıl dönümünde anılıyor!
Oya Aydoğan kimdir? Oya Aydoğan vefatının 5. yıl dönümünde anılıyor! Türk sinemasının ünlü oyuncularından Oya Aydoğan'ın vefatının üzerinden 5 yıl geçti. Güzelliği ile bir döneme damgasını vuran Oya Aydoğan Yeşilçam'da sayısız filmde rol aldı. 80'li yılların en beğenilen oyuncularından Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi sanatçılarla filmlerde oynadı. Peki, Oya Aydoğan kimdir? Oya Aydoğan kaç yaşında öldü? Oya Aydoğan'ın neden öldü? İşte Oya Aydoğan'ın hayatı, filmleri ve dizileri...
15.05.2021 Gündem
Aort damarı yırtılması nedir, neden olur?
Aort damarı yırtılması nedir, neden olur? Daha çok erkeklerde görülen ancak kadınlarda da 45-60 yaş arasında görülebilen aort damarı yırtılması yüksek tansiyon hastalarının yüzde 20'sinde ölüme neden durumların başında geliyor. Aort damarı yırtılmasında tanı konulmadan hastaların büyük bir kısmı hastaneye gelmeden önce hayatını kaybediyor. Uzmanlar, ani ölümlere neden olan aort damarı yırtılmasının tansiyon hastaları için saatli bomba olarak tanımlıyor. Peki, Aort damarı yırtılması nedir? Aort damarı yırtılması neden olur? Aort damarı yırtılması nasıl olur? Teşhis nasıl konuluyor? İşte aort damarı yırtılması hakkında merak edilenler...
18.02.2021 Sağlık
Eşinin cesedini 3 gün banyoda saklamış! Şüphe çekmemek için mesaj göndermiş
Eşinin cesedini 3 gün banyoda saklamış! Şüphe çekmemek için mesaj göndermiş Adana’da, kendisini aldattığını iddia ettiği eşiyle tartışınca kayınpederi Ahmet Demirci (73) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Mustafa Güven’in (44) cesedini, eşi Nazmiye Güven'in (39) 3 gün boyunca evin banyosunda sakladığı ortaya çıktı. Ceset kokmaya başlayınca binada oturanların şüphelenmesi üzerine Ahmet Demirci ve kızının, Mustafa Güven’in cansız bedenini otomobille ormana götürüp attığı, ara ara da kontrol etmeye gittiği belirtildi. Ayrıca Nazmiye Güven’in yakınlarına, eşinin çalışmak için yurt dışına gittiğini söylediği, bu iddiasını somutlaştırmak için de cinayetin ardından Mustafa Güven’in cep telefonundan kendisine ve eşinin kardeşi Latif Güven’e, “Çalışmak için yurt dışına gidiyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Beni aramayın” şeklinde mesaj gönderdiği saptandı.
10.02.2021 Gündem
10 gün arayla karaciğer nakli ve aort ameliyatı oldu
10 gün arayla karaciğer nakli ve aort ameliyatı oldu Konya'nın Ereğli ilçesinde siroz hastası Ömer Gümüş (50), Antalya'da önce karaciğer nakli, ardından aort ameliyatı oldu. 10 gün arayla iki ameliyat geçiren Gümüş, kendisini hayata döndüren doktorlarına teşekkür etti.
14.11.2020 Sağlık
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır?
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır? Anevrizma, kan damarlarının duvarında oluşan baloncuk şeklindeki patolojik genişlemeleri tarif eden genel tıbbi tanımlamadır. Beyin atardamarları (Willis poligonu) ve aort, anevrizmaların en sık yerleştiği bölgelerdir. Anevrizmalar biçimlerine, bulundukları bölgelere, duvar yapılarına veya boyutlarına göre sınıflandırılabilirler. Anevrizmalar, toplardamarlara kıyasla atardamarlarda çok daha sık görülür. Peki, beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur? Beyin anevrizması teşhisi nasıl konulur?
14.07.2020 Gündem
F-16 pilotlarına ilaçlı kumpas
F-16 pilotlarına ilaçlı kumpas 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümüne sayılı günler kala, FETÖ’nün şeytanın aklına gelmeyecek kumpaslarından biri daha ortaya çıktı. İtirafçı FETÖ’cüler, örgütten olmayan pilotlara tansiyon ilacı vererek kalp damarlarını genişlettiklerini, böylece ‘uçamaz’ raporu verdiklerini anlattı.
13.07.2020 Gündem
Oya Aydoğan kimdir? Usta Oyuncu Oya Aydoğan'ın hayatı
Oya Aydoğan kimdir? Usta Oyuncu Oya Aydoğan'ın hayatı Usta oyuncucu Oya Aydoğan'ın bugün ölüm yıldönümü. Güzelliği ile bir döneme damgasını vuran Oya Aydoğan Yeşilçam'da sayısız filmde rol aldı. Oya Aydoğan vefatının dördüncü yılında unutulmadı. Peki, Oya Aydoğan kimdir? Usta Oyuncu Oya Aydoğan'ın hayatı...
15.05.2020 Gündem
Doğum gününde hayata tutundu
Doğum gününde hayata tutundu Karın ağrısı şikayeti ile gelen yaşlı adamın aort damarında oluşan normalin üç katı büyüklüğünde baloncuk oluştuğu tespit edildi. Acil anjioya alınan Sadettin Yıldız (69), zorlu operasyonda hiç uyutulmadan sağlığına kavuştu. Yıldız geçirdiği zorlu operasyondan bir gün sonra 69. yaş gününü hastane odasında ailesi ile birlikte kutladı.
7.03.2020 Sağlık
Aort damarı yırtılan hastaya ambulans helikopterle sevk
Aort damarı yırtılan hastaya ambulans helikopterle sevk Kırklareli'de aort damarında yırtık tespit edilen Hasan Erbay(70), ambulans helikopter ile İstanbul'a sevk edildi.
21.10.2019 Sağlık
Aort yırtılmasında erken müdahale ölüm riskini azaltıyor
Aort yırtılmasında erken müdahale ölüm riskini azaltıyor Kanın kalpten organlara ulaşmasını sağlayan en büyük damar olan aortun yırtılmasında tanı konulmayan ve acil müdahale edilmeyen hastaların büyük bölümünün yaşamını yitirdiği, erken müdahale durumunda ise riskin azaltılabildiği bildirildi.
18.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aort Damarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aort damarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.