Antikor

Antikor

Son dakika antikor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antikor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antikor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antikor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antikor gelişmeleri de dahil olmak üzere 774 antikor haberi bulunmuştur. Tüm antikor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
İstanbul'da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Polis baskın düzenledi
İstanbul'da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Polis baskın düzenledi İstanbul’da yasadışı yollarla ele geçirdikleri çok sayıda kaçak veya sahte ilacı el altından sattıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.
26.10.2023 Yaşam
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif!
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı ilaç geliştirmek için çalışan Türk, ABD'li ve İranlı bilim insanlarından oluşan ekip, virüse özgü ‘monoklonal antikor’ geliştirdi.
7.07.2023 Gündem
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir?
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir? Şifalı otlar arasında yer alan yılan otu öne çıkan bitkilerden birisidir. Yazın sarı çiçekler ile beraber güzel bir görüntü verir. Aynı zamanda zengin vitamin ve mineral kaynakları içerisinde barındırır. Değişik yöntemler ile kullanmak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam ile çeşitli hastalıklara karşı mücadele eder.
17.06.2023 Sağlık
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022 Gündem
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı?
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı? Bitlis'te köpek ısırması sonrası kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki çocuktan birinde virüse rastlandı. Çocukta hırçın davranışlar olduğunu söyleyen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Cengiz, tanının kesinleştiğini söyledi. Peki, kuduz hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, insandan insana bulaşır mı? Kuduz tedavisi var mı?
3.11.2022 Sağlık
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs döneminde yaz aylarındaki normalleşme sonrası vaka sayılarında ciddi anlamda düşüşler yaşandığına dikkat çekerek, “Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık ayı solunum yolu virüslerinin yeniden aktif hale geçtiği dönem. Dolayısıyla koronavirüs dışındaki diğer solunum yolu virüsleri aktif hale geçecek. Buna eşlik eden bir Covid-19 ya da yeni bir varyant olmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum” dedi.
11.09.2022 Yaşam
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar Çikolata ve içindeki etken maddelerin çikolata alerjisine sebep olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Deniz Şimşek, Piyasadaki çikolataların büyük çoğunluğu süt tozu, fındık, fıstık, üzüm, yumurta, soya, buğday gibi farklı alerjen içerikleri de barındırır. Çikolataya alerjisi olan bir kişinin bağışıklık sistemi etkilenir ve vücudundaki antikorlar alerji ile savaşmak için harekete geçer. Çikolata alerjisi genellikle gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve doğru tıbbi müdahale ile etkileri 24 saat içerisinde tamamen düzelebilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor. Hastanemizde aşısızları çok fazla hasta olarak görüyoruz. Eksik doz aşılanmış olanlar da koronavirüse yakalanabiliyor. Aşılarını yaptırsınlar ki sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girelim" dedi.   Demirhan,  bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtti.
21.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar?
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar? Hatırlatma dozu ne zaman yapılır, hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl alınır? Yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemi üzerinden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 10 Temmuz’dan itibaren randevuların alınarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarının yaptırabileceğini duyurdu. Peki, hatırlatma dozu ne zaman vurulur, doz ne zaman antikor üretir, dozun koruyuculuğu ne zaman başlar, hatırlatma dozu ne zaman korur?
11.07.2022 Sağlık
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı...
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı... İngiltere'de iki yıldan uzun süre Covid-19 vakalarını izleyen yeni bir araştırmaya göre en az iki doz Covid-19 aşısı olduktan sonra hastalığa yakalanan kişiler arasında en yaygın beş semptom; burun akıntısı, baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve sürekli öksürük. Aşı olmamış kişilerde ise en sık rastlanan semptomlar sırsıyla baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve inatçı öksürük.
8.07.2022 Dünya
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
Şeker hastalığı ile savaşıyor, kanserli hücre oluşumunu önlüyor! B12 ve D vitamini bakımından çok zengin, yüksek tansiyon riskini düşürüyor....
Şeker hastalığı ile savaşıyor, kanserli hücre oluşumunu önlüyor! B12 ve D vitamini bakımından çok zengin, yüksek tansiyon riskini düşürüyor.... Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, antikor sayısını artırarak virüslere karşı vücudu koruyor. Kandaki hücre sayısını artırıyor, saç dökülmesini ve erken yaşta cildin yıpranmasını önlüyor. Tümör oluşumunu da önleyen bu besin, kanser tedavisinde çok etkili ve kanserli hücre oluşumunu önlüyor. Prostat ve meme kanseri hastaları için özellikle tavsiye ediliyor. Tam bir B12 vitamini deposu, katarak ve göz içindeki tansiyon gibi hastalıkların oluşumunu önlüyor. Kan şekerinin yükselmesini ve aniden düşmesini engelleyerek şeker hastalığının önüne geçiyor. İşte kalp ve damar sağlığı için de çok faydalı olan bu besinin faydaları...
24.06.2022 Sağlık
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış Adana’da 15 doktorun sistemine girip 7 milyon lira değerinde kanser ilacı alımı yaparak sattığı öne sürülen hemşire tutuklandı. Zanlının, sistemlerini açık bırakan 15 doktor adına söz konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, daha sonra da hastanenin eczanesine gidip başka bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları aldığı ortaya çıktı.
23.06.2022 Yaşam
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Hastaların ilaçlarını vermeyip, satan şebekeye operasyon!
Hastaların ilaçlarını vermeyip, satan şebekeye operasyon! Adana Şehir Hastanesi'nde AIDS ve lösemi hastalarının kullandığı antikor ilaçlarını yasa dışı satarak, kamuyu 2 milyon 53 bin TL zarara uğradığı tespit edilen şebekeye operasyon düzenlendi. Hemşirelerin de aralarında olduğu 10 şüpheliden 7'si gözaltına alındı. Fiyatları yüksek ilaçların Hematoloji Bölümü'nde yatan hastalara verilmediği de ortaya çıktı.
16.06.2022 Yaşam
Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi?
Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi? Dünyada pandemi henüz tam olarak bitmemişken, 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Vaka sayısındaki artış endişelere neden olurken Almanya, maymun çiçeği hastalığına karşı Imvanex aşısı sipariş etti. Peki, Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi? Imvanex'in yan etkileri neler? İşte detaylar…
31.05.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Antikor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antikor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.