Antibiyotik Kullanımı

Antibiyotik Kullanımı

Son dakika antibiyotik kullanımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antibiyotik kullanımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antibiyotik kullanımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antibiyotik Kullanımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antibiyotik kullanımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 antibiyotik kullanımı haberi bulunmuştur. Tüm antibiyotik kullanımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Dolama bir çeşit el ve tırnak rahatsızlıkları olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında sık sık rastlanan durumlardan biridir. Tedavisi oldukça önemli olan konulardan biridir. Dolama bakteri kaynaklı yaşanan sıkıntılardan biridir. Bunun için tedavisinin doğru yapılması bulunan bu bakterilerin yayılmasını da önlemektedir.
1.01.2024 Sağlık
Bağışıklık sistemi ile böbrek ve karaciğerlere zarar verebilir! Uzman isimden kritik antibiyotik uyarısı: Nasıl ve ne zaman kullanılmalı?
Bağışıklık sistemi ile böbrek ve karaciğerlere zarar verebilir! Uzman isimden kritik antibiyotik uyarısı: Nasıl ve ne zaman kullanılmalı? Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklarda da artış yaşanıyor. Vatandaşlar da hastalıklardan korunmak amacıyla sık sık antibiyotik kullanıyor. Antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Antibiyotiklerin alınma saati her gün aynı olmalıdır. Her antibiyotiğin optimum etki gösterdiği bir etki süresi vardır. Buna uyularak alınmazsa, ilacın etkisi azalır ve bakteriler çoğalmaya başlayabileceği gibi antibiyotik direnci de gelişebilir” dedi.
28.11.2023 Sağlık
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi?
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi? Dünya üzerinde bilinen en derin nokta Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altında yeni bir virüs türü keşfedildi. "VB_HmeY_H4907" adı verilen yeni virüsün bakterileri enfekte ettiği belirtilirken, insanlara ve diğer canlılara karşı nasıl hareket ettiği inceleniyor.
21.09.2023 Gündem
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
24.03.2023 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili korkutan son dakika uyarısı! Yeniden patladı, binlerce insan ölecek
Koronavirüs ile ilgili korkutan son dakika uyarısı! Yeniden patladı, binlerce insan ölecek Koronavirüs ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünya Sağlık Örgütü korkutan bilgileri paylaştı, vakalar patladı, binlerce insan ölecek. Pandemi ile mücadele devam ederken kış aylarında viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımı da insan sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlardan kritik uyarı geldi, önlem alınmazsa 2050 yılında 10 milyona ulaşacak.
22.12.2022 Sağlık
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül İş temposunun yoğunlaşması, havaların soğuması, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku ve bazı hormonal sebeplerden dolayı kilo alımları hızlandı. Kış aylarının gelmesiyle insanlar egzersiz yapmamaya ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye başladı. Halbuki uzmanlar kış aylarında yapılan sporun yağ yakımını hızlandırdığını söylüyor. Açık havada yapılan yürüyüş bile bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden oluyor. Spor yapamadığımız zamanlarda ise diyete başvuruyoruz. Kısa sürede internetten bulunan diyetler de sağlığa zararlı olabiliyor.
11.12.2022 Sağlık
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı Antibiyotik kullanımı ile ilgili son dakika uyarısı! Herkes doğru biliyordu ama tamamen yanlış çıktı. Kış aylarında olabilecek viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımının uygun olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Bekçibaşı, tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu.
10.12.2022 Sağlık
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
Bakan Koca'dan antibiyotik kullanımı uyarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Antibiyotikler, biz kullandıkça etkisini kaybeden ilaçlardır. İleride sizi koruyacak silahı doktorunuz zorunlu görmedikçe, yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın" dedi.
18.11.2022 Gündem
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor 60 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olan norovirüsün su ve gıdalara karışarak salgınlara yol açtığını belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, “Norovirüsler hastane, yurt, kreş ve bakımevi gibi kalabalık ortamların çevre yüzeylerinde 3 ila 4 hafta canlı kalarak salgınlar için önemli bir bulaş kaynağıdır. Norovirüsler, her yaştaki insanı etkileyerek bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlarla seyreder. Virüslere karşı etkili bir ilaç veya herhangi bir antibiyotik kullanımının da tedavide yeri yoktur” dedi.
5.07.2022 Gündem
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse...
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse... Oruçluyken enerji veriyor, sahurda tüketilirse susuzluğu gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkili, günde 1 bardak tüketmek yetiyor. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve bu sayede kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyerek tümör oluşmasının da önüne geçiyor. Bağırsakta meydana gelen iltihabik durumları, bağırsak kanserini ve kabızlığı iyileştirici özelliği bulunuyor. Tansiyonu dengeleyici özelliğe sahip, içerisinde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı sonrasında vücuttaki iyi bakterileri koruyor, tansiyonu düzenliyor, kan şekerini düşürüyor. Kötü kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenliyor. Böylece kalp damar hastalıklarına da iyi geliyor. İşte mucizevi besinlerin saymakla bitmeyen faydaları...
3.04.2022 Sağlık
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor!
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor! Felç, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi komplikasyonların gelişimini önlemek açısından K vitamini önem taşıyor. K vitamininden zengin besinleri tüketmenin vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirdiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Öner, K vitamininin yararlarını anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Uzmanlardan kritik 'ölüm riski' uyarısı! Türkiye ilk sırada! Her üç saniyede bir kişi...
Uzmanlardan kritik 'ölüm riski' uyarısı! Türkiye ilk sırada! Her üç saniyede bir kişi... Uzmanlardan 'ölüm riski' uyarısı geldi. Türkiye ilk sırada yer alıyor. Kovid-19 sürecinde kullanımı daha da artan ve çoğunun gereksiz yere yazıldığını belirten uzmanlar, mevcut tüketimin sürmesi halinde 2050 yılında her üç saniyede bir kişinin 'antibiyotik direnci' nedeniyle yaşamını yitireceğini öngörüyor.
30.01.2022 Sağlık
Korkunç veriler açıklandı, insanlık için büyük tehdit! Her gün binlerce kişiyi öldürüyor
Korkunç veriler açıklandı, insanlık için büyük tehdit! Her gün binlerce kişiyi öldürüyor Antibiyotik direnci ile ilgili korkutan açıklama! Herkes yapıyor ama çok büyük bir hata olduğu ortaya çıktı. Sağlık uzmanları uyardı, insanlık için en büyük tehdit haline geldi ve her gün 3 bin 500 kişinin ölmesine sebep oluyor. Dünya çapında sağlık sorunu haline gelen ve en yaygın ölüm sebeplerinden biri olan kontrolsüz antibiyotik kullanımı binlerce insanın ölümüne yol açtı. Yapılan son araştırmaya göre ise antibiyotik direnci ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
20.01.2022 Sağlık
İlişki sırasında ortaya çıkıyor! Evli kadınlar...
İlişki sırasında ortaya çıkıyor! Evli kadınlar... Balayı sistitinin, genellikle yeni evli kadınlarda görüldüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Sistit, mesanenin enfeksiyonudur. Balayı sistiti her yaştaki kadında görülebilir. Ancak 20’li yaşlarındaki genç kadınlar arasında daha yaygındır. Cinsel birleşme sırasında derideki mikroorganizmaların idrar yollarına geçişi ile enfeksiyon tablosu ortaya çıkar” dedi.
11.12.2021 Sağlık
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar...
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar... Tüm Türkiye'de belli oldu. Bakanlık resmen açıkladı. O illerde en çok bu ilaçlar yazıldı. Antibiyotik kullanımı yazdırılma oranı değişti. Reçeteye en az ve en çok ilaç yazdıran iller de belli oldu. İşte Türkiye'nin ilaç kullanım haritasının detayları...
20.11.2021 Gündem
Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada! 2030'da kanserden daha çok öldürecek...
Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada! 2030'da kanserden daha çok öldürecek... Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hastanede yatan hastalarının yüzde 60'a yakını antibiyotik kullandı. Yoğun bakımda bu oran yüzde 90'a yaklaştı.
20.11.2021 Sağlık
Her yıl 700 bin kişi antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybediyor
Her yıl 700 bin kişi antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybediyor Dünya için çok ciddi bir sağlık sorunu olma yolunda ilerleyen “antibiyotik direnci” konusunda Dünya Sağlık Örgütü de harekete geçti. Çalışmalar doğrultusunda öncelikle AWaRe isimli antibiyotik sınıflaması ile antibiyotik kullanımı kurallarının belirlenip izlenmeye başlandığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, dünyada her yıl 700 bin kişinin antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek inceleme ile alınan ilk sonuçlara göre Türkiye’de antibiyotik kullanımının son 10 yılda yüzde 32.87 arttığına dikkat çekti.
19.11.2021 Sağlık
Yanlış antibiyotik kullanımı hayati riske neden olabilir
Yanlış antibiyotik kullanımı hayati riske neden olabilir Antibiyotiklerin yanlış kullanımının, bakterilere yönelik daha ileride uygulanacak tedavilere karşı direnç gelişmesine neden olabileceğinin altını çizen İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Beğenik, “Nedene yönelik tedavi, tüm hastalıklarda olduğu gibi enfeksiyonlarda da önem arz eder. Bakteriyel enfeksiyonlarda sorumlu ajana yönelik ideal antibiyotik kullanılmasına akılcı antibiyotik kullanımı denir. Eğer ideal antibiyotik kullanımına dikkat edilmezse gerek toplum kökenli gerekse de hastane kaynaklı enfeksiyonların tedavisi zorlaşır. Bunun sonucunda da hastalar hayatını kaybedebilir” dedi.
17.11.2021 Sağlık
Uzmanlar uyardı! 'Hiçbir antibiyotik Covid’den korumaz'
Uzmanlar uyardı! 'Hiçbir antibiyotik Covid’den korumaz' Covid-19’la mücadelede en önemli silah aşının, antibiyotik kullanımı üzerinde hiçbir olumsuz etkisinin olmadığını vurgulayan uzmanlar, kişinin vücudunda bakteriyel bir enfeksiyon var ve doktoru da önermişse kişinin antibiyotik kullanması gerektiğine dikkat çekiyor. Öte yandan antibiyotiğin kişiyi virüs enfeksiyonundan da korumadığını vurgulayan uzmanlar, antibiyotik kullanımının aşıya hiçbir zaman engel olmayacağını belirtiyor.
22.09.2021 Sağlık
Gereksiz antibiyotik kullanımı kalın bağırsak kanser riskini artırıyor
Gereksiz antibiyotik kullanımı kalın bağırsak kanser riskini artırıyor Özellikle çocuk ve gençlerde gereksiz antibiyotik kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Antibiyotikler bağırsak mikrobiyatasında değişikliklere neden olur. Bu da karında gaz, kalın bağırsak iltihabı, karaciğer yağlanması ve kolonda bazı olumsuzluklara neden olabilir. Son yıllarda yapılan bazı yayınlar, çok sık ve gereksiz antibiyotik kullanımının kalın bağırsak kanseri riskini artırdığını ortaya koydu” dedi.
3.09.2021 Sağlık
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin'
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin' Öksürüğün akciğerlerin bir savunma mekanizması olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Öz, “Öksürük kesici ilaçları kullanarak öksürüğü kesmek yerine sebebini anlayıp ona yönelik tedavi uygulanmalı. Sinüzit, bademcik iltihabı, hatta orta kulak enfeksiyonu, köpek havlaması şeklinde gelişen larenjit (krup), mide reflüsü öksürüğe neden olabilir. 2 haftadan uzun süren, gece uyandıran öksürükler ve kanlı balgam durumunda hastaneye başvurulmalıdır” dedi.
1.09.2021 Sağlık
Uzmanından 'el, ayak, ağız hastalığı' uyarısı!
Uzmanından 'el, ayak, ağız hastalığı' uyarısı! Kreş, okul gibi ortamlarda el hijyeninin yetersiz olmasıyla bulaşan el, ayak, ağız hastalığının tatil döneminde özellikle havuza giren çocuklarda daha sık görüldüğünü kaydeden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, bu dönemde özellikle sıvı alımına dikkat edilmesi ve hasta çocuğun diğer çocuklarla temastan kaçınması gerektiği konusunda uyardı.
25.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Antibiyotik Kullanımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antibiyotik kullanımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.