Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı Antibiyotik kullanımı ile ilgili son dakika uyarısı! Herkes doğru biliyordu ama tamamen yanlış çıktı. Kış aylarında olabilecek viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımının uygun olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Bekçibaşı, tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu.
10.12.2022 Sağlık
Çocuklarda viral enfeksiyonlar 'mevsimsel' etkiyle arttı
Çocuklarda viral enfeksiyonlar 'mevsimsel' etkiyle arttı Prof. Dr. Aslınur Özkaya Parlakay, çocuklarda viral enfeksiyonlarda mevsimsel, beklenen bir artış görüldüğünü belirterek, bu hastalıklarla mücadelede bol sıvı tüketimi, iyi beslenme ve el yıkamanın büyük önem taşıdığını bildirdi.
10.11.2021 Sağlık
Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler
Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler Yüzde bulunan kasları ve beyin fonksiyonlarını da olumsuz etkileyen yüz felci, yüzde kalıcı hasar oluşturabilir. Yüz felci birkaç saat veya gün içerisinde maksimum seviyeye ulaşabiliyor ve yüzün büyük bölümünü etkileyebiliyor. Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, yüz felcinin teşhisi ve tedavisine iyi gelen pratik egzersizler hakkında önemli bilgiler verdi. Peki, Yüz felci nedir? Yüz felci sebepleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler...
8.06.2020 Sağlık