Anne Adayları

Anne Adayları

Son dakika anne adayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anne adayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anne adayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anne Adayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anne adayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 461 anne adayları haberi bulunmuştur. Tüm anne adayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Yüz binlerce çalışan 3 farklı ödemeden yararlanıyor! Maaş artıkça ödeme miktarı da artıyor
Yüz binlerce çalışan 3 farklı ödemeden yararlanıyor! Maaş artıkça ödeme miktarı da artıyor Sosyal güvenlik sistemi, çalışan annelerin yükünü hafifletmek için önemli imkanlar sağlıyor. Bu kapsamda yapılan özellikle 3 farklı ödeme ailenin bütçesini de rahatlatıyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için devlet tarafından kadınlara birçok hak tanınıyor. Son yıllarda hayata geçen düzenlemeler, çalışan kadınların iş hayatında “anne” olarak da var olabilmelerini kolaylaştırırken onları pek çok anlamda destekliyor. Ama bazı anneler, iş yerinde hangi haklarının olduğunu bilmediği için, sağlanan kolaylıklardan da yararlanamıyor. İşte anne ve anne adayları başta olmak üzere, iş hayatında kadınlara tanınan haklar...
21.09.2023 Çalışma Hayatı
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Zam geldi! En az 34 bin 206 lira ödenecek, yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor
Zam geldi! En az 34 bin 206 lira ödenecek, yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor Temmuz ayı itibarı ile zam geldi. Yüz binlerce kadın çalışanı ilgilendiriyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için devlet tarafından kadınlara birçok hak tanınıyor. Son yıllarda hayata geçen düzenlemeler, çalışan kadınların iş hayatında “anne” olarak da var olabilmelerini kolaylaştırırken onları pek çok anlamda destekliyor. Ama bazı anneler, iş yerinde hangi haklarının olduğunu bilmediği için, sağlanan kolaylıklardan da yararlanamıyor. İşte anne ve anne adayları başta olmak üzere, iş hayatında kadınlara tanınan haklar...
23.07.2023 Çalışma Hayatı
Hamilelere Anneler Günü mesajları 2023! İlk kez annelik heyecanı yaşayan anne adaylarına duygusal mesaj, sözler
Hamilelere Anneler Günü mesajları 2023! İlk kez annelik heyecanı yaşayan anne adaylarına duygusal mesaj, sözler Hamilelere Anneler Günü mesajları 2023 araştırılmaya devam ediyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü kutlanacak Anneler Günü'nde annelerimize olan minnet ve şükran hislerimizi ifade edecek mesajları araştırmaya başladık. Ancak ilk kez annelik heyecanı yaşayacak olan anne adayları için özel olarak hazırlanmış Anneler Günü mesajlarını da haberimizde derledik.
13.05.2023 Gündem
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Dermatoloji Uzmanı Dr. Cemile Karabaş, son yıllarda uyuz vakalarından dolayı polikliniklerde artış yaşandığına dikkat çekerek, “Erken teşhis bulaşmanın önüne geçer” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Günseli Kato'nun o sözlerine ünlülerden tepki yağdı!
Günseli Kato'nun o sözlerine ünlülerden tepki yağdı! Bir televizyon programına katılan sanatçı Günseli Kato, “Kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir” ifadelerini kullandı. Kato’nun bu sözlerine sanat dünyasının ünlü isimleri tepki gösterdi.
21.11.2022 Magazin
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler!
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler! Kurban Bayramı ile birlikte hamilelerin beslenmesi de önem taşıyor. Etin hazırlanma ve pişirilme koşullarının önemli olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiği ile merak edilenleri anlattı. Peki, Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? İşte detaylar…
8.07.2022 Sağlık
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması Türk-Alman Jinekoloji Kongresi Bilimsel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Üstün, Rusya başta olmak üzere, Fransa, İngiltere gibi bazı batılı ülkelerin rağbet ettiği suda doğumun, komplikasyonları artırdığını söyledi. ‘Bir dönem böyle bir furya oldu’ diyen Prof. Dr. Üstün, “Anne adayları sancı çekildiği dönemi suda geçirilebilir, ılık su rahatlatır ancak doğum aşamasına geldiği an onları sudan çıkartıyoruz, dışarıda doğurtuyoruz. Eksiden bir dönem vardı, bakıldı ki onlar komplikasyonları artırıyor. Suda doğum artık yok” ifadelerini kullandı.
31.05.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Gebelik şekerine nasıl bakılır? Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı?
Gebelik şekerine nasıl bakılır? Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı? Anne adayları, gebe kaldığı andan itibaren çevreden duyduğu, doğru olmayan bilgiler ile kendini baskı altında hissediyor. Özellikle de oral glukoz tolerans testi ya da bilinen adıyla şeker yükleme testi hakkında dolaşan spekülasyonlar ise anne adayını stres altına alıyor. Bebek gelişimi ve sağlığı için çok önemli olan bu testin, bebeği şeker hastası yapacağı yönündeki haberlere itibar etmemeleri gerektiğini ifade eden Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram, “Gebelik sürecinde yapılan şeker testinin anneye ve bebeğe zararı yoktur. Çünkü anne adayı tarafından içilen glikozu suyun direkt bebeğin kanına geçmesi söz konusu değildir. Sonuç olarak, hekimler gerekli görürse anne adayları gebelik döneminde şeker testini yaptırmaktan hiç korkmamalıdır” diye belirtti.
23.03.2022 Sağlık
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu!
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu! “Bebeğimi ne sıklıkta emzirmeliyim?”, “Her emzirme sonrası kusma normal midir?”, “Bebeklerde uyku düzeni ve yatış pozisyonu nasıl olmalı?” bu ve bunun gibi pek çok soru yeni annelerin sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aycan Yıldız bebek bakımı ile ilgili en çok merak edilenleri anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Bahar aylarında hamileliği sağlıklı geçirmek için 6 ipucu!
Bahar aylarında hamileliği sağlıklı geçirmek için 6 ipucu! Doğanın uyanış zamanı ilkbaharı, hamileyken karşılayan anne adayları bu süreci nasıl daha rahat geçireceğinin ipuçlarını arıyor. Değişen hava sıcaklıkları, alerjik reaksiyonları tetikleyecek alerjenlerin artması ve kapıda bekleyen hava değişimi sürecinde hastalıklardan korunma kaygısıyla birleşince baharda hamileliğin tadını çıkarmak zorlaşabiliyor. Bu durumun bahar hamilelerini korkutmaması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik için anne adaylarını uyardı.
19.03.2022 Sağlık
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Bebeğin sağlık durumu anne karnındayken teşhis edilebilir mi?
Bebeğin sağlık durumu anne karnındayken teşhis edilebilir mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, henüz doğmamış bebeklerin sağlık durumlarının nasıl anlaşıldığı hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.
24.12.2021 Sağlık
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Hamilelikte 9 sonbahar önlemi!
Hamilelikte 9 sonbahar önlemi! Havaların bir açıp bir kapattığı sonbahar mevsiminde ani sıcaklık değişiklikleri özellikle anne adayları için zorlayıcı olabiliyor. Bir de üzerine yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi eklendiğinde kapalı ortamlarda zaman geçirmek zorunda kalınması ciddi tehlikelere davetiye çıkarabiliyor.
8.11.2021 Sağlık
Kış hamileliğinde bunlara dikkat! İşte alabileceğiniz önlemler!
Kış hamileliğinde bunlara dikkat! İşte alabileceğiniz önlemler! Sonbaharın bitimine doğru yaklaşırken, anne adayları mevsimsel geçiş sürecindeki riskleri ve sağlıklı bir gebelik için yapılması gerekenleri merak ediyor. Özellikle diyabet, tansiyon ve astım gibi kronik hastalığı olan anne adaylarının soğuk mevsimlerde viral enfeksiyonlara karşı alacakları önlemler hayati önem taşıyor. Bu kapsamda, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu, hamilelerin doğal besinler tüketmesi gerektiğini ve gribal hastalıklara karşı da önlemler alınması gerektiğini belirtiyor.
2.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Anne Adayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anne adayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.