Ana Okulu

Ana Okulu

Son dakika ana okulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ana okulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ana okulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ana Okulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ana okulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.696 ana okulu haberi bulunmuştur. Tüm ana okulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özer: Afet bölgesinde 104 hastane sınıfı kurduk
Bakan Özer: Afet bölgesinde 104 hastane sınıfı kurduk Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki hastanelerde öğrencilerin eğitim öğretiminin devamı için 104 hastane sınıfı kurulduğunu açıkladı.
14.03.2023 Eğitim
TBMM Başkanı Şentop, Gagavuzya’da görüşmeler gerçekleşti
TBMM Başkanı Şentop, Gagavuzya’da görüşmeler gerçekleşti TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moldova temaslarının ikinci günüde Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sayın İrina Vlah ve Gagavuz Özerk Yeri Meclis Başkanı Sayın Dimitri Constantinov ile görüşmeler gerçekleştirdi.
16.09.2022 Dünya
Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu...
Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu... Yeni destek kararı resmen duyuruldu. Ödemeler ağustos ayında yapılacak. İlk kez uygulanacak. Bakanlık tarafından karşılanacak desteğin detayları da belli oldu. Destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayrılacak. İhtiyaç sahibi ailelerdeki yüz binlerce çocuğun anaokuluna gitmesi hedeflenen programa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında herhangi bir başvuruya gerek kalmadan aileler çocuklarını okullara kaydettirebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına çocuklarını kaydettiren vatandaşlar adına ödemeler aylık olarak doğrudan bakanlığa yapılacak. Destek programı 3-5 yaş aralığındaki çocukları kapsıyor. İşte yeni destek ile ilgili detaylar...
7.06.2022 Ekonomi
İki yeni destek kararı! Başvuruya gerek kalmayacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu...
İki yeni destek kararı! Başvuruya gerek kalmayacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu... Son dakika destek kararı! Yeni destek programları müjdesi duyuruldu. Sosyal yardımlara ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paket daha devreye alınıyor. Ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturuldu. Son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler de herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecek.
6.06.2022 Ekonomi
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, erken çocukluk öğrenci sayısı ve hedef sayının toplamda 4 milyon seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, bu sayıda çocuğumuzun hem okul çalışmaları hem de belirli yaş grubunda zorunlu eğitim olmadığından okula kazandırma çabalarının, sadece MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı düzeyindeki bir organizasyonla yürütülemeyeceğini kaydetti.
19.05.2022 Eğitim
Okullar ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar...
Okullar ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapılıyor. Öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlanması adına anaokulları için köylerde öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürülerek anasınıfı açılması daha kolay hale getirildi ve bütün öğrencilerin okul öncesi eğitime erişmesine imkan sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada anaokulu sayısının hızla artırıldığını ve bu yılın sonuna kadar 3 bin anaokulunun daha tamamlanacağını duyurdu.
15.03.2022 Eğitim
Rusya'da şok görüntüler! Savaşa haır diyen çocukları tutukladılar...
Rusya'da şok görüntüler! Savaşa haır diyen çocukları tutukladılar... Rusya - Ukrayna savaşı Moskova'da protesto edildi. Oldukça çok sayıda Rus vatandaşı ise Putin'in başlattığı bu savaşı protesto ediyor. Rus polisinin bu protesto eylemleri sert müdahaleleri kameralara yansırken küçücük çocukların bile alıkonulması dünya çapında infial yarattı...
2.03.2022 Dünya
MEB de devreye girdi! Yeni dönem resmen başlıyor, birçok okulda öğrenciler artık...
MEB de devreye girdi! Yeni dönem resmen başlıyor, birçok okulda öğrenciler artık... Yüzbinlerce çocuğu yakından ilgilendiren haber. Yeni dönem resmen başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da devreye girdi. Birçok okulda yapılacak. Bakan Yanık son dakika duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Milli Eğitim Bakanlığının anaokullarına devam etme kaydıyla sosyal yardım programlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın her bir çocuk için ödemekle yükümlü oldukları tutarları biz ödeyeceğiz" dedi.
6.02.2022 Eğitim
MEB de devreye girdi! Yeni dönem resmen başlıyor, birçok okulda öğrenciler artık...
MEB de devreye girdi! Yeni dönem resmen başlıyor, birçok okulda öğrenciler artık... Yüzbinler çocuğu yakından ilgilendiren haber. Yeni dönem resmen başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da devreye girdi. Birçok okulda yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 1 milyon çocuğun faydalanacağı Anaokulu/ Anasınıfı Destek Programı'nın bu yıl başlayacağını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
2.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yarı yıl tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı
MEB resmen duyurdu! Yarı yıl tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı MEB son dakika olarak duyurdu. Flaş kararın detayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen açıklandı. Yarı yıl tatiline iki haftadan daha kısa bir süre kala netleşti. Milyonlarca öğrenci ve veli merakla bekliyordu. Yüz yüze eğitim ile ilgili son açıklama Bakan Özer'den geldi. Yüz yüze eğitim sürecek mi? Bakan Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada yüz yüze eğitim ve okullardaki son durum ile ilgili bilgileri paylaştı. Özer daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi yüz yüze eğitim sürecinin devam edeceğinin altını çizdi. Öğretmen atamaları ile ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 31 Ocak'ta ataması yapılacak olan 15 bin öğretmenin yüzde 50'sinin, yani 7 bin 500'ünün İstanbul'da görev alacağını söyledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı özel okul ücretleriyle ilgili harekete geçti. Buna göre, özel okullarda yapılacak zam oranı yüzde 36.73'ü geçemeyecek.
12.01.2022 Eğitim
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı! 4.175 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı! 4.175 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı süreci başladı. Aile Bakanlığı 4.175 sözleşmeli personel alımı yapılacağı Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr üzerinden yayınlandı. İlanda, alıma ilişkin şartları ve başvuru koşulları da açıklandı. İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı hakkındaki detaylar…
10.01.2022 Personel Alımı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4175 personel alımı yapacak! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4175 personel alımı yapacak! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4.175 sözleşmeli personel alımı yapacak. Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr üzerinden yayınlanan ilanda, alıma ilişki bazı bilgilere de yer verildi. İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı detayları…
6.01.2022 Personel Alımı
Yasak ne zaman başlıyor, bugün yasak var mı? 17 günlük yasak saatleri…
Yasak ne zaman başlıyor, bugün yasak var mı? 17 günlük yasak saatleri… Kabine toplantısı sonrası alınan kararla Türkiye’de tam kapanma uygulanacak. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Tüm yurtta tam kapanma başlıyor. Kısıtlamalara yönelik aramalar artarken bugün yasak var mı, yasak ne zaman başlıyor soruları arttı.
29.04.2021 Gündem
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı? Bayramın ilk günü yasak var mı?
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı? Bayramın ilk günü yasak var mı? Milyonlar bekliyordu ve belli oldu. Kritik Kabine toplantısı sona erdi. Kabine'den 'Tam Kapanma' kararı çıktı. Kabine toplantısı kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 18 gün tam kapanma kararı kamuoyuna duyuruldu. Tam kapanma 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı başlayacak 17 Mayıs'ta sona erecek. Vatandaşlar Ramazan Bayramı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı? Ramazan Bayramı ilk günü yasak var mı? Camilere gitmek serbest mi? İşte Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının detayları...
26.04.2021 Gündem
Orman Genel Müdürlüğü atama şartları değişti! 3 yıla çıkarıldı!
Orman Genel Müdürlüğü atama şartları değişti! 3 yıla çıkarıldı! Orman Genel Müdürlüğü görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişikliğe göre, Orman Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç, daha alt düzeydeki kadroların birinde olmak üzere hizmet birimlerinde aranan 6 ay şartı 3 yıla çıkarıldı. Ayrıca, Unvan değişikliği yoluyla atama yapılabilecek unvanlar arasına ise öğretmen, haberleşme teknisyeni ve rasatçı unvanları eklendi.
21.03.2021 Memur
Uşak'ta 2 köyde yüz yüze eğitime geçiş ertelendi
Uşak'ta 2 köyde yüz yüze eğitime geçiş ertelendi Uşak'ın Eşme ilçesindeki 2 köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının artması nedeniyle yüz yüze eğitime geçiş ertelendi.
12.02.2021 Gündem
MEB son dakika olarak duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı...
MEB son dakika olarak duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı... Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç, faaliyetlerini sürdürebilecektir" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir" denildi.
14.12.2020 Eğitim
MEB son dakika kararını açıkladı! 30'u geçti, 1 ay sürecek...
MEB son dakika kararını açıkladı! 30'u geçti, 1 ay sürecek... Milyonlar bekliyordu MEB kararını resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve 81 ile yazı yolladı. MEB illere yolladığı yazı sonrası sayı hazla arttı ve aralarında, İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'nın da bulunduğu 32 il tek tek açıkladı. Bir ay sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabine toplantısı sonrası 'Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir" dedi. MEB'in kararı okul öncesi eğitimde kararı milli eğitim müdürlüklerine bırakması sonrası illerden peş peşe açıklamalar geldi. Koronavirüs vakalarının tavan yaptığı iller hemen 4 Ocak 2021'e kadar uzaktan eğitime geçti. İşte okul öncesinde de uzaktan eğitime geçen iller...
30.11.2020 Eğitim
Bursa'da resmi ana okulları için uzaktan eğitim kararı
Bursa'da resmi ana okulları için uzaktan eğitim kararı Bursa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, resmi ana okulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetleri, 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecek.
28.11.2020 Eğitim
MEB duyurmuştu! Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı
MEB duyurmuştu! Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması bugün itibariyle başladı. 7 milyona yakın öğrenci için ders zili çaldı. Öğrenciler haftada 2 gün, 2 grup halinde okula gitti. Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce gibi dersler yüz yüze, Resim, Beden ve müzik dersleri ise online yapılacak. Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 1 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersini de yüz yüze görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.
12.10.2020 Eğitim
Meslek liseleri yüz yüze eğitime başladı! 9. sınıflar evlerine gönderildi
Meslek liseleri yüz yüze eğitime başladı! 9. sınıflar evlerine gönderildi Anaokulları ve ilkokullar için çalan ders zili, bu hafta da meslek liseleri için çaldı. Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12'nci sınıflar ders başı yaparken, henüz alan dersi seçmeyen 9'uncu sınıf öğrencileri ise evlerine geri gönderildi.
5.10.2020 Eğitim
MEB duyurdu! Ve değişti, yeni karar alındı, 14 gün içinde...
MEB duyurdu! Ve değişti, yeni karar alındı, 14 gün içinde... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yollayarak duyurdu ve resmen değişti. Milli Eğiti Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada , "Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor" ifadelerini kullandı. İllere gönderilen yazı ile izleme ve filyasyon rehberinin 5 Eylül 2020 tarihinde değişiklik yapılarak yeniden güncellendiği vurgulandı. PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren izolasyonun 14. günün sonunda sonlandırılması gerektiği ifade edildi. MEB ayrıca corona virüs gölgesinde eğitim dünyada nasıl? raporu hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kabine toplantısında “Avrupa’da okulları kapalı tek ülke biziz” dediği toplantıda birçok alternatif ele alındı. Öne çıkan yöntem, uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için sınavların yüz yüze yapılması.
11.09.2020 Eğitim
Malatya'da okullar tatil oldu mu? Okul 3 şubatta mı açılacak? Deprem eğitim raporu!
Malatya'da okullar tatil oldu mu? Okul 3 şubatta mı açılacak? Deprem eğitim raporu! Malatya’da 6-8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Malatya’da okullar tatil edildi. Deprem sonrası valilik raporu doğrultusunda eğitime ara verildi. Malatya Valiliği’nden yapılan son açıklamaya göre, Malatya’da, 9 ilçede daha okulların tatil edildiği duyuruldu. Peki, Malatya'da hangi okullarda tatil uzatıldı? Malatya’da okullar ne zaman açılacak? Malatya'da okul 3 şubatta mı açılacak? Malatya'da yarıyıl tatili kaç gün uzatıldı?
30.01.2020 Eğitim
Malatya’da 9 ilçede daha okulların tatili uzatıldı
Malatya’da 9 ilçede daha okulların tatili uzatıldı Malatya Valiliği, 9 ilçede daha okulların tatilinin uzatıldığı açıkladı.
30.01.2020 Gündem
İstanbul'da bir kolej kapandı! Veliler kapıya geldi
İstanbul'da bir kolej kapandı! Veliler kapıya geldi İstanbul’da Kağıthane, Kurtköy ve Halkalı'da kampüsleri bulunan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı, yüzlerce öğrenci ve veli mağdur oldu.
26.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ana Okulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ana okulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.