Alevi

Alevi

Son dakika alevi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alevi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alevi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alevi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alevi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.089 alevi haberi bulunmuştur. Tüm alevi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de: Her adımımızı ya CHP ya PKK engelledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de: Her adımımızı ya CHP ya PKK engelledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi mücadelemizi bırakmak için her yolu denediler, her şeyi yaptılar. Ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar. Attığımız her adım ya CHP tarafından engellendi, ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildi" dedi.
15.03.2024 Gündem
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
Kükürt Kullanım Alanları Nelerdir? Kükürtün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Kükürt Kullanım Alanları Nelerdir? Kükürtün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kükürt, bireysel olarak kullanılabildiği gibi endüstriyel alanlarda da tercih edilen bir elementtir. Periyodik tabloda S ile gösterilen kükürt sıvı ya da toz olarak kullanılır. 
11.01.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı düşmanlığı üzerinden oyun sergilemeye çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı düşmanlığı üzerinden oyun sergilemeye çalışıyorlar Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 6992 Polisin Göreve Başlaması ve 1573 Aracın Hizmete Alım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde geri kalmışlığı, alt yapı ve hizmet eksikliğini nasıl ortadan kaldırdıysak, çöp, çamur, çukur, bu pisliklerden, bu İstanbulumuzu nasıl temizlediysek, Allah'ın izniyle 31 Mart itibariyle yeniden adımları atacak ve İstanbullu'nun vereceği emaneti inşallah merkezi yönetimle beraber yeniden ayağa kaldıracağız. Kendini bu şehrin hadimi değil, hakimi gibi görenler ne İstanbul'u anlamış ne de hak etmiş olur. Biz, İstanbul'a hakim olmadık, İstanbul'a hadim olduk" dedi.
5.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Bahçelievler'deki doğal gaz patlamasında korkunç gerçek ortaya çıktı! 3 kişi ölmüştü: İtfaiye raporunda şok detaylar
Bahçelievler'deki doğal gaz patlamasında korkunç gerçek ortaya çıktı! 3 kişi ölmüştü: İtfaiye raporunda şok detaylar Geçen hafta Bahçelievler Şirinevler Mahallesi'nde bir apartmanda doğal gaz patlaması meydana gelmiş ve 3 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamayla ilgili DHA'nın ulaştığı itfaiye raporu şok gerçeği ortaya çıkardı.
5.10.2023 Gündem
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu Dünyada Alevilik inancına ait ritüeller, eserler, bilgi ve belgelerin sergilendiği ilk ve tek müze olan Tunceli Müzesi, 48 ülkenin başvurduğu 'European Museum Academy Luigi Micheletti Ödülleri'nde, 'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, ödülün gururunu yaşadıklarını belirterek, "Tunceli'nin ve bizim bin yıl öncesi dediğimiz Horasan'daki inancımızı muhafaza eden Alevi inanç sergisi var. Bu yönüyle diğer müzelerden ayrılıyor, Avrupa müze organizasyonlarının dikkatlerini çekiyor" dedi.
20.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor'
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.
30.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününde Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nde, Alevi Dedeleri iftarda buluştu.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki halk buluşmasında konuştu. 'Yasama ile yürütmenin daha iyi iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Bu acıları artık çekemeyiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı ve ikramiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı ve ikramiye açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kentte halka hitap etti. Millet İttifakı'nın yeni bir mağlubiyete hazırlandığının altını çizen Erdoğan "Malatya ona gereğini yapacak mı? Manşetleri ile millete parmak sallayanlar derslerini alsın, diyeceksiniz. İnşallah sandıkları patlatacaksınız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, en düşük emekli maaşı ve emeklilerin bayram ikramiyesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından 28 Mayıs mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında, "Pazar gününe kadar çok çalışacak, Pazar günü de mutlaka sandığa erkenden giderek irademizi ortaya koyacağız" dedi.
23.05.2023 Gündem
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Eski CHP'li Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: Alsın kırk haramilerini gitsin
Eski CHP'li Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: Alsın kırk haramilerini gitsin 14 Mayıs 2023 Seçim sonuçlarını eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen'in CNN TÜRK'te değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini yanlış yönettiğini belirten Sevigen, "Kılıçdaroğlu bugün istifa etmeli" dedi.
15.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ümraniye, Sancaktepe ve Beyoğlu mitinglerine katıldı. Katıldığı mitinglerde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir önceki seçimlerde karşımıza çıkardıkları bu seçimde de kendi kurduğu partinin adayı olarak yarışa katılan kişiye yaptıklarına bakın. Neler söylediler, hangi hakaretleri ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar işe yaramayınca FETÖ'nün en iğrenç yöntemi olan montaj kaset kumpası ile alçaklıkta tavan yaptılar. Üstelik aylardır sürekli kaset, montaj, yapay zeka diyerek ortalığı velveleye verenler de kendileriydi. Artık kabahatlerinin üzerine örtmek için mi böyle yapıyorlar bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.
13.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da Valilik önünde düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez" diyen Erdoğan, "Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne milli iradeye parmak sallayan batılı dergilerin kapakları ne Kandil'deki baronlarının alçak tehditleri bizi korkutamaz, sindiremez, yıldıramaz" ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tepkinizi sandıkta gösterin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tepkinizi sandıkta gösterin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Aydın'daki mitinginde konuştu.14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Pazar günü önemli bir karar vereceğiz; ya eser siyaseti ya da yıkım siyaseti. Huzur iklimine sahip çıkıyoruz. Sizi galeyana getirmek isteyenlere fırsat vermeyin. Tepkinizi sandıkta gösterin. Hesabınızı sandıkta sorun." dedi.
9.05.2023 Gündem
Cumhur İttifakı'ndan Atatürk Havalimanı'nda Büyük İstanbul Mitingi! Erdoğan halka seslenecek
Cumhur İttifakı'ndan Atatürk Havalimanı'nda Büyük İstanbul Mitingi! Erdoğan halka seslenecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştiriyor. Büyük İstanbul Mitingi için gelenlerin alana girişi sürüyor.
7.05.2023 Gündem
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor?
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor? AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Fulya Kalfa'nın yaptığı CNN Türk Masası programında gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. "Batı'nın 14 Mayıs ilgisinin sebebi çok açık" diyen Yıldırım "Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Erdoğan düşerse biz Ortadoğu'yu, Balkanları, Kafkasya'yı, Afrika'yı tekrar kuşatırız dolayısıyla da Türkiye bizim güdümümüze girer ve buradaki menfaatlerimize zarar gelmez. Batı bizim içişlerimize neden karışıyor? Kim bunlara o hakkı veriyor? Avucunu yalasınlar" ifadelerini kullandı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı'na eleştiren Erdoğan, "Bu masa müzakere masası olmaktan çıkalı çok oldu. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, kalp yapmak." dedi. Öte yandan Erdoğan, Gabar'da bulunan petrolün vatandaşa uygun fiyatla verileceğini duyurdu.
5.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alevi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alevi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.