Aile Hekimi

Aile Hekimi

Son dakika aile hekimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aile hekimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aile hekimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aile Hekimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aile hekimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 570 aile hekimi haberi bulunmuştur. Tüm aile hekimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Huusmetlisini bulamadı arkadaşını öldürdü: Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız; onun en yakın arkadaşını öldürürsünüz
Huusmetlisini bulamadı arkadaşını öldürdü: Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız; onun en yakın arkadaşını öldürürsünüz Husumetlisinin arkadaşını öldürdü, mahkemedeki ifadesi kan dondurdu. Kayseri'de borç meselesi nedeniyle tartıştığı M.K.'yi bulmak için aracına bindiği onun taksi şoförü arkadaşı Mustafa Kılıçaslan'ı (25) öldüren Emre Kiremitçi (27), 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kiremitçi son savunmasında, "Manifestonun katı kuralları vardır. Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız; onun en yakın arkadaşını öldürürsünüz. Ben de öyle yaptım" dedi.
28.12.2023 Gündem
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti 13 yıldır Muş’un Hasköy ilçesinde görev yapan doktor, bir hasta ve yakını ile tartıştı. Tartıştıkları aile hekiminden görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi'nin bahçesine astıkları pankartla özür diledi.
28.12.2023 Gündem
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları Tansiyon düşürücüler, kolesterol hapları, ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar… Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Vahide Aslıhan Durak, yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanımı nedeniyle aşırı düşük tansiyon, kanama, hatta bilinç kaybı ile acil başvurularının sık yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Durak, sarı kantaron ve gingko biloba gibi takviyelerin de tehlikeyi katladığını kaydederek bazen ölümcül bile olabilen bu tehlikeyi önlemenin yolunun ise literatüre de giren "İlaç torbanı bana göster" ilkesinden geçtiğini vurguladı. Doç. Dr. Durak, "Eczanelerin verdiği ilaç çantalarını çok sever bu hasta grubumuz. İçinde bir dolu ilaç ve şeker ölçüm çubuklarıyla günlere giderler hatta. Bu hastalarımızın 6 ayda bir, onları düzenli takip eden aile hekimlerine bu torbalarını açıp göstermeleri gerekiyor" dedi.
11.06.2023 Sağlık
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
Çocuğun yüzünde sigara söndürüldü' iddiasına suç duyurusu
Çocuğun yüzünde sigara söndürüldü' iddiasına suç duyurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, Sevgi Evi'nde kalan 11 yaşındaki çocuğun yüzünde sigara söndürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığı, söz konusu izlerin alerjik reaksiyona bağlı olduğuna dair doktor raporu bulunduğu, iddia ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.
19.12.2022 Gündem
Doktor Maaşları 2023: En yüksek, en düşük doktor maaşı ne kadar? Doktorlar ne kadar maaş alıyor?
Doktor Maaşları 2023: En yüksek, en düşük doktor maaşı ne kadar? Doktorlar ne kadar maaş alıyor? Doktor maaşlarının 2023 yılında ne kadar olacağı merak edilirken, gelecek zam ile birlikte yeni doktor maaşları ile ilgili tahminler de yapılmaya başlandı. Gözler, ocak ayında belli olacak 2023 memur zammına çevrildi. Doktorların maaşları da memurlara yapılacak zam oranıyla birlikte netlik kazanacak. Peki, En yüksek, en düşük doktor maaşı ne kadar? Doktorlar ne kadar maaş alıyor? Yeni doktor maaşı ne kadar olacak? 2023 doktor maaşı zammı ne kadar olur? İşte detaylar…
18.12.2022 Çalışma Hayatı
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı Antibiyotik kullanımı ile ilgili son dakika uyarısı! Herkes doğru biliyordu ama tamamen yanlış çıktı. Kış aylarında olabilecek viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımının uygun olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Bekçibaşı, tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu.
10.12.2022 Sağlık
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti İstanbul'da yaşayan 37 yaşındaki kadın, bir sabah uyanıp aynaya baktığında hayatının şokunu yaşadı. Dudakları feci halde dolgu yapılmış gibi şişmiş, ağız içinde ve diş etlerinde ciddi bir ağrı vardı. Doktorlar da ne olduğunu çözememişti. Endişeyle kendine ne olduğunu araştıran kadın, nedenini internet araştırmasıyla öğrenince şaşkına döndü. Bu sorunu yaşayan çok sayıda kişi olduğu ortaya çıkarken, o sebep kimsenin aklının ucundan bile geçmemişti...
9.12.2022 Gündem
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak'
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin konu ile ilgili, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili düzenlemenin aralık ayı sonu gibi Meclis'e geleceğini belirterek, "EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği yerleştirme kura sonuçları açıklandı. Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvurduğu Aile Hekimliği kura başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden öğrenilebilecek. İşte Aile Hekimliği kura sonuçlarına göre yerleşenlerin listesi!
29.11.2022 Personel Alımı
MSB sözleşmeli er başvuru sonuçları açıklandı! Sözleşmeli er seçimi ne zaman yapılacak? Sözleşmeli er başvuru sonucu personel temin sorgulama ekranı!
MSB sözleşmeli er başvuru sonuçları açıklandı! Sözleşmeli er seçimi ne zaman yapılacak? Sözleşmeli er başvuru sonucu personel temin sorgulama ekranı! MSB sözleşmeli er başvuru sonuçları açıklandı. Millî Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Sözleşmeli Er Temini faaliyeti ile ilgili açıklama yaptı. Sözleşmeli Er Temini aralık ayında tamamlanacak. Peki, 2022 Sözleşmeli er başvuru sonucu nereden öğrenilir? MSB Personel Temin sözleşmeli er başvurusu sonucu sorgulama ekranı!
19.10.2022 Personel Alımı
Sözleşmeli er başvuru sonucu nereden öğrenilir? MSB sözleşmeli er başvurusu sonucu sorgulama ekranı (personel temin)
Sözleşmeli er başvuru sonucu nereden öğrenilir? MSB sözleşmeli er başvurusu sonucu sorgulama ekranı (personel temin) Sözleşmeli er alımı başvuru sonuçları aramaları yoğunlaştı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları 2022 Yıl (2022/3 Dönem) Sözleşmeli Er Temini ön başvuru sonuçları yayımlandı. İşte Sözleşmeli er başvuru sonucu sorgulama ekranı…
18.10.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Koca'dan İzmir'de aile hekimine sopalı saldırı sonrası açıklama
Bakan Koca'dan İzmir'de aile hekimine sopalı saldırı sonrası açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in Torbalı ilçesinde mesai çıkışı sonrası üç kişinin sopalı saldırısına uğrayan Aile Hekimi Dr. Ekin Hürel Günay ile ilgili "Şüpheliler, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması neticesinde, tutuklama istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" açıklamasında bulundu.
8.10.2022 Gündem
Aranan FETÖ üyesi aile hekimi sahte kimlikle İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
Aranan FETÖ üyesi aile hekimi sahte kimlikle İstanbul Havalimanı'nda yakalandı FETÖ'ye üye olmak suçundan hakkında arama kararı bulunan ve ihraç edilmiş aile hekimi olduğu öğrenilen Bülent H. İstanbul Havalimanı'nda, sahte kimlikle yakalandı.
6.10.2022 Yaşam
FETÖ üyesi aile hekimi sahte kimlikle İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
FETÖ üyesi aile hekimi sahte kimlikle İstanbul Havalimanı'nda yakalandı FETÖ'ye üye olmak suçundan hakkında arama kararı bulunan ve ihraç edilmiş aile hekimi olduğu öğrenilen Bülent H. İstanbul Havalimanı'nda, sahte kimlikle yakalandı. 
6.10.2022 Gündem
Doktora hakaret eden hasta hakkında flaş karar! Yolu hastaneden geçen herkesi ilgilendiriyor
Doktora hakaret eden hasta hakkında flaş karar! Yolu hastaneden geçen herkesi ilgilendiriyor Sağlık çalışanı milyonları ilgilendiren karar! Doktora bu sözleri söyleyenler yandı, para cezası var. Edirne'de aile hekimi Özlem Önal'a, reçete yazmadığı gerekçesiyle ‘Soytarı’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen Orhan Ş., yargılandığı davada 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.
14.09.2022 Yaşam
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir?
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir? İller Arası Aile Hekimliği Yerleştirme kurası sonuçları ve isim listesi sorgulaması başladı. 1 Eylül 2022 tarihinde noter huzurunda Bilkent Yerleşkesinde çekilen kuranın sonuçları merak ediliyor. Aile hekimliği iller arası kura sonuçlarına göre kazananların isim listesi yayınlandı. İşte Aile hekimliği iller arası kura sonuçları 2022…
1.09.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı Resmen değişti. Teşvik ödemesi ödenmeye başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" paylaşımı yaparak duyurduğu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.08.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid'de dalga 3, 4 hafta önce pik noktasına erişti. Günlük 60 bini geçen rakamları gördük, şu an 10 bin rakamlarına indi" dedi.
23.08.2022 Gündem
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay...
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay... Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Maaşlara yansıyacak. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
23.06.2022 Çalışan Hakları
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Memur
Paralar hesaba yatacak! Ek ödeme müjdesi! Doktor, hemşire...
Paralar hesaba yatacak! Ek ödeme müjdesi! Doktor, hemşire... Paralar hesaba yatacak! Yüz binlerce kişiye ek ödeme müjdesi. Hemşire, doktor birçok sağlık çalışanını ilgilendiriyor. Sağlık çalışanlarının aylık gelirlerinin artmasını sağlayacak teklif yasalaştı. Düzenlemeyle tüm çalışanların döner sermaye ek ödeme tavanları arttırılırken, doktorlara ek ödeme zammı getirildi. Prim borcu nedeniyle sağlık sigortasından yararlanamayanlara da 10 bin liralık prim affı sağlandı.
18.06.2022 Ekonomi
Sağlık çalışanlarını kapsıyor! TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Sağlık çalışanlarını kapsıyor! TBMM Genel Kurulunda kabul edildi Son dakika gelişmesi. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre; Sağlık tesislerinde ek ödemeye esas işlemleri denetlemek üzere, inceleme heyetlerinin oluşturulmasına yasal altyapı oluşturuldu. Sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödeme tavanları artırıldı. Kanunun 3. maddesi şunları içeriyor: Döner sermaye ek ödeme tavanları; eğitim görevlisi ile profesör ve doçentlerde yüzde 800’den yüzde 950’ye, uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerinde yüzde 700’den 850’ye yükseltildi. Döner sermaye ek ödeme tavanları pratisyen tabip ve diş tabipleri ile uzman eczacılarda yüzde 500’den 650’ye; hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250 oranı yüzde 305’e yükseltildi. Döner sermaye ek ödeme tavanları diğer personelde yüzde 150’den 225’e; özellikle tıbbi işlemlerde, işlemler karşılığı yapılacak ek ödemelerde yüzde 800 ve 700 oranları sırayla 950 ve 850’ye yükseltildi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.06.2022 Gündem
Ek ödemelere zam müjdesi! Ve kabul edildi, ücretler yüzde 265 artıyor
Ek ödemelere zam müjdesi! Ve kabul edildi, ücretler yüzde 265 artıyor Ek ödemelere zam müjdesi geldi. Doktor ve diş hekimlerini yakından ilgilendiriyor. Ödemeler yüzde 265 artıyor. Doktor ve diş hekimlerini ilgilendiren teklif Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Buna göre; Tabip ve diş hekimlerine 375 KHK ile belirlenen tutar kadar sabit ek ödeme yapılabilmesi için yüzde 180 oranı yüzde 265 olarak artırılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Aile Hekimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aile hekimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.