Aihm

Aihm

Son dakika AİHM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AİHM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AİHM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aihm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aihm gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.209 aihm haberi bulunmuştur. Tüm aihm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 20 bin zabıt katip alımıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
28.09.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fransa Strazburg'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) PKK propagandası yapılmasına tepki göstererek, "Avrupa Birliği başta olmak üzere Uluslararası kuruluşların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın propagandasına izin verilmesi hukuksuzluktur" dedi.
3.08.2023 Gündem
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
Hatay'daki 2 bin yıllık tarihi yapılar, depremde hasar görmedi
Hatay'daki 2 bin yıllık tarihi yapılar, depremde hasar görmedi Hatay'ın Samandağ ilçesinde, tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve 'dünyanın elle yapılan en büyük tüneli' olarak bilinen Titus Tüneli ile Beşikli Mağara, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar görmedi.  
16.02.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan  AİHM'e depremzedeler için mektup
Adalet Bakanlığı'ndan AİHM'e depremzedeler için mektup Adalet Bakanlığı, AİHM'e mektup göndererek, depremden etkilenen kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptıkları/yapacakları başvurularda herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Mahkeme'nin süreleri askıya alması çağrısında bulundu.
16.02.2023 Gündem
Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı?
Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı?  Maraş depreminde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 342’e yükseldi, 72 bin 879 kişi yaralandı. ‘Depreme dayanıklı inşa edilen’ binalar yerle bir oldu ve birçok kişiye mezar oldu. Söz konusu durum 17 Ağustos depremi müteahhidi Veli Göçer’i hatırlattı. Peki, Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı? 
10.02.2023 Gündem
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Adalet yok dedikleri dosyayı bilmiyorlar
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Adalet yok dedikleri dosyayı bilmiyorlar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 13. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Adalet yok diye bağıranların gündeme getirdiği dava sayısı beşten fazlasını sayan çıkmıyor" diyen Bakan Bozdağ, Dosyayı, delilleri bilmiyorlar. Sadece taraftarlıklarına göre dosyayı görmeden, taraftarlarının yazdıklarına inanarak o dosyada görev yapan hakim ve savcıları mahkum eden yaklaşım ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.
10.08.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye AİHM’nin Osman Kavala konusundaki ihlal kararına uymuş ve uygulamıştır
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye AİHM’nin Osman Kavala konusundaki ihlal kararına uymuş ve uygulamıştır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Osman Kavala konusunda Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği ihlal kararına 10 Aralık 2019'da uymuş ve uygulamıştır” dedi.
17.07.2022 Gündem
Türkiye'den AİHM'e Osman Kavala tepkisi
Türkiye'den AİHM'e Osman Kavala tepkisi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AİHM'in Osman Kavala kararı beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur." denildi.
11.07.2022 Gündem
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Yunanistan'a 'geri itme' darbesi!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Yunanistan'a 'geri itme' darbesi! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Avrupa Parlamentosu’nda geri itmelere değil Türkiye’nin ileri itmelerine bakılması gerektiğini savunmasından iki gün sonra açıkladığı kararında Atina’nın tezlerine ağır darbe vurdu. Mahkeme, 2014’te Göçmen taşıyan bir teknenin batması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği bir olayda Yunanistan’ın bu kişileri kurtarmak için her şeyi yapmadığına, sonrasında kötü muamelenin söz konusu olduğuna ve olayın aydınlatılmasına yönelik etkin soruşturma yürütülmediğine karar verdi.
9.07.2022 Dünya
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Eğer yargıyı düzeltebilirsek, yargı sorunlarını çözebilirsek, bu konuda çok ciddi adımlar atılmakla birlikte, bu eksikliklerimizi giderebilirsek, her şey düzelir. Memlekette adalet varsa, hukuk varsa; her şey tıkır tıkır işler. Bütün sistemler, adalete bağlıdır. Adaleti rahat bıraksınlar, her şey tıkır tıkır yürür. Her şey sistemin içinde yürür" dedi.
1.07.2022 Gündem
Pınar Gültekin'in babası canlı yayında verilen cezaya ateş püskürdü: 'Kızıma atılmayan iftira kalmadı'
Pınar Gültekin'in babası canlı yayında verilen cezaya ateş püskürdü: 'Kızıma atılmayan iftira kalmadı' Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programına bağlanan acılı baba Sıddık Gültekin verilen cezaya ateş püskürdü. Baba Sıddık Gültekin, "Kızıma atılmayan iftira kalmadı. Buna rağmen mahkeme adalete tecelli edemiyorsa diyecek bir şeyim yok. Tek isteğim adaletin sağlanması. 13 mahkemedir hakkımı arıyorum. Ama benim hakkım gasp edildi” dedi.
21.06.2022 Yaşam
Kadir Gecesi'nde içkili paylaşıma 1,5 yıl hapis istemi
Kadir Gecesi'nde içkili paylaşıma 1,5 yıl hapis istemi Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşımda aşağılayıcı ifadeler kullanan O.T. hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararından örnek verilen iddianamede, 'Bu tür kışkırtıcı temsiller, demokratik toplumun bir unsuru da olması gereken hoşgörü ruhunun, kötü niyetli biçimde ihlali olarak görülebilir' şeklindeki değerlendirme vurgulandı.
17.06.2022 Yaşam
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu...
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu... İngiliz hükümetinin 14 Nisan’da duyurduğu sığınmacıları 6500 km ötedeki Ruanda’ya taşıma planı, ilk denemesinde başarısız oldu. Plana göre salı günü, 130 sığınmacının Ruanda’nın başkenti Kigali’ye taşınması gerekiyordu. Ancak mağdur avukatlarının girişimleri sonucu uçaktakilerin sayısı İran, Irak ve Arnavutluk’tan toplam 7’ye kadar düşerken, 54 yaşındaki Iraklı bir sığınmacının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru tüm operasyonu iptal ettirdi. AİHM mesai saatleri dışında aldığı hükmü açıklamadan dakikalar öncesine kadar, yetkililer “geriye bir kişi bile kalsa” uçağın kalkacağını söylüyordu.
16.06.2022 Dünya
Bakan Bozdağ'dan fahiş fiyat açıklaması: Cezaların alt ve üst sınırı artırılıyor!
Bakan Bozdağ'dan fahiş fiyat açıklaması: Cezaların alt ve üst sınırı artırılıyor! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Bozdağ, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulayanlara cezaların artırılacağını, uzlaştırma alanının genişletileceğini ve 6’lı masada yer alan partilerin henüz bir isim açıklamadığına değindi.
9.06.2022 Ekonomi
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular...
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular... Rusya Devlet Başkanı Putin'in suikastçısı öldü. Rusya istihbaratı, zaman zaman yurt dışında gerçekleştirdiği suikastler ile gündeme geliyor. Özellikle muhalif Rus vatandaşlarını ve eski Rus istihbaratçıları hedef alan suikastler içinde en bilinenlerden biri Alexander Litvinenko suikastı. Bir dönem tartışmalar kopartan bu suikast yeni bir gelişme yüzünden tekrar gündemde.
6.06.2022 Dünya
Hakkari kırsalında araziye tuzaklanmış EYP imha edildi
Hakkari kırsalında araziye tuzaklanmış EYP imha edildi Hakkari kırsalında güvenlik güçlerinin arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) bulundu. Patlayıcı, olay yerinde kontrollü olarak imha edildi.
18.04.2022 Gündem
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum'
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum' Antalya'nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaptığı sırada 'Rockçı İmam' olarak tanınıp, konser için izin almadığı gerekçesiyle ihraç edildiğini söyleyen Ahmet Muhsin Tüzer (51), görevine dönmek için bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Türk vatandaşı olarak hakkını AİHM'de aramanın kendisine zor geldiğini belirten Tüzer, "Çok sevdiğim ve büyük hizmetler yapmama aracı olan imamlık görevine tekrar döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
18.04.2022 Yaşam
AYM Başkanı Arslan: AYM, neredeyse AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor
AYM Başkanı Arslan: AYM, neredeyse AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, "Bugün Anayasa Mahkemesi önünde 66 bine yakın bireysel başvuru bulunmaktadır. AİHM önünde şu anda 70 bine yakın derdest başvuru bulunmaktadır ve bu başvurular 47 ülkeden alınan başvurular. Anayasa mahkemesi neredeyse tek başına AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor" dedi.
14.02.2022 Gündem
Adalet Bakanlığından Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararına tepki
Adalet Bakanlığından Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararına tepki Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala’nın yargılanmasına müdahale niteliği taşıyan kararına sert tepki gösterdi.
2.02.2022 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne Osman Kavala tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne Osman Kavala tepkisi Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kavala davasının AİHM’e havale edilmesine dair bir ara kararı oy çokluğuyla kabul etmiştir. Böylelikle, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ülkemizde devam eden bağımsız yargı sürecine müdahale niteliği taşıyan yaklaşımını devam ettirmiş ve yargı sürecine saygı ilkesini ihlal etmiştir” denildi.
2.02.2022 Gündem
Osman Kavala ile ilgili son dakika gelişmesi!
Osman Kavala ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye, Osman Kavala'nın yargılanmasına ilişkin resmi görüşünü Avrupa Konseyi'ne gönderdi. Türkiye'nin AİHM'nin kararlarını yerine getirdiği, Kavala'nın farklı soruşturmalardan tutuklu olduğu bilgisi verildi.
20.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret eden sanığa ceza
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret eden sanığa ceza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık Mert Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 7 bin lira adli para cezasına çarptırılırken, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraatına hükmedildi.
22.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Aihm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aihm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.