Ağaç

Ağaç

Son dakika ağaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ağaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.345 ağaç haberi bulunmuştur. Tüm ağaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der"
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der" Adana’da son 95 yıl içerisinde Nisan ayının en sıcak günü yaşanırken termometreler 42 dereceyi gösterdi. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var?
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var? Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü TV'de ne var sorusu merak ediliyor. Televizyonda hangi programların yayınlanacağını merak eden vatandaşlar, "Bugün TV'de hangi diziler var?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Haftalık dizi ve programların bu hafta ekrana gelip gelmeyeceği merak konusu oluyor. İşte Ramazan Bayramı 1. günü TV yayın akışı ile 10 Nisan 2024 Çarşamba günü ekrana gelecek yapımlar.
10.04.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi ‘Geleneksel TÜRGEV İftarı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Ekranları başında izleyenlere ve buradaki kardeşlerime sesleniyorum. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 tane orada vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler" dedi.
5.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Muhtarlık kavgasında ağaç dallarını kırarak birbirine saldırdılar
Muhtarlık kavgasında ağaç dallarını kırarak birbirine saldırdılar Şanlıurfa’da,iki grup arasında muhtarlık seçimi yüzünden okul bahçesinde kavga cıktı. Ağaç dallarını kırarak birbirine saldıran kalabalık polisin havaya uyarı ateşi açmasıyla dağıldı. 15 kişinin gözaltına alındığı kavga, cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi.
1.04.2024 Gündem
Adana'da sıcaklık 33 dereceyi gördü, vatandaşın tepkisi güldürdü! "Kaçmayı düşünüyorum, klimalı ortamlardan çıkmayacağız"
Adana'da sıcaklık 33 dereceyi gördü, vatandaşın tepkisi güldürdü! "Kaçmayı düşünüyorum, klimalı ortamlardan çıkmayacağız" Adana'da nisan ayının ilk günü termometreler 33 dereceyi gösterdi, sıcaktan bunalanlar ağaç gölgesi aradı. Sıcak havayı fırsat bilenler parklara akın ederken, güneşten korunmak isteyenler ağaç gölgelerine sığındı.
2.04.2024 Adana
Gümüşhane yerel seçim sonuçları 2024: Gümüşhane'de kim önde? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Gümüşhane'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Gümüşhane yerel seçim sonuçları 2024: Gümüşhane'de kim önde? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Gümüşhane'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Gümüşhane geldi. Gümüşhane yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Gümüşhane Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Gümüşhane'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Gümüşhane yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Öğrenciler geleceğe nefes oldu! Çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluştu
Öğrenciler geleceğe nefes oldu! Çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluştu Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde düzenlenen “Geleceğe Nefes” fidan dikme etkinliğine katılan öğrenciler çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluşturdu.
28.03.2024 Adana
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
3 hastalık için şifa dağıtıyor! Portakaldan 10 kat fazla c vitamini var: Günde 4 tane yetiyor
3 hastalık için şifa dağıtıyor! Portakaldan 10 kat fazla c vitamini var: Günde 4 tane yetiyor Hünnap meyvesi, Ege ve Akdeniz sahillerinde yetişen dikenli bir ağaç türüdür. Çin'de "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinir ve birçok faydası vardır. Hünnap, tok tutma özelliğiyle bilinir ve göbek yağını eritir. Ayrıca turunçgillerden daha fazla C vitamini içerir. Hünnap meyvesinin faydaları şunlardır…
26.03.2024 Yaşam
Kozan’da afiş kirliliği sona erdi
Kozan’da afiş kirliliği sona erdi Adana'nın Kozan ilçesinde ilçe seçim kurulu tarafından, çevre kirliliği oluşturan ve trafik sorunlarına yol açan afişler toplatılmaya başlandı.
13.03.2024 Adana
6 yaşındaki Emre'nin öldüğü kazada sürücü tutuklandı
6 yaşındaki Emre'nin öldüğü kazada sürücü tutuklandı Adana'nın Karaisalı ilçesinde 6 yaşındaki Emre Çulha'nın ölümüne, annesi Melek Çulha'nın yaralanmasına neden olan otomobilin sürücüsü Burak Aydın (29), tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde aracının lastiğinin patladığını, bu nedenle kazanın yaşandığını öne sürerken, Emre'nin babası Ahmet Çulha (47), sürücünün çok hızlı olduğu iddia edip, cezalandırılmasını istedi.
11.03.2024 Adana
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Karaağaç Destanı gerçek mi, Karaağaç nerede?
Karaağaç Destanı gerçek mi, Karaağaç nerede? "Kara Ağaç Destanı" dizisi 23 Şubat'ta ekran macerasına başladı. Ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikayesinin anlatıldığı "Kara Ağaç Destanı"nı hikayesinin gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Karaağaç Destanı gerçek mi, Karaağaç nerede?
24.02.2024 Yaşam
23 Şubat reyting sonuçları: Dün akşam kim birinci oldu? Kızılcık Şerbeti, Yalı Çapkını zirvenin sahibi kim oldu?
23 Şubat reyting sonuçları: Dün akşam kim birinci oldu? Kızılcık Şerbeti, Yalı Çapkını zirvenin sahibi kim oldu? 23 Şubat Cuma reyting sonuçları ile dün akşam yayınlanan yapımlarının sıralaması ölçülüyor. Kanal D'de Arka Sokaklar, ATV'de Ateş Kuşları, Show TV'de Kızılcık Şerbeti, Star TV'de Yalı Çapkını yeni bölümleri ile izleyici karşısına çıktı. Ayrıca TRT 1'in yeni dizisi Kara Ağaç Destanı da ilk bölümüyle ekran macerasına başladı. İşte, 23 Şubat sonuçları…
24.02.2024 Magazin
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi Adana Orman Bölge Müdürlüğü Ağyatan Lagünü ile Akdeniz arasında kalan 445,6 hektar kumul alanda 7 milyon fidan dikerek, kumul erozyonu ile mücadele edip, yeşil deniz kaplumbağaların yuvasının çöl olmaktan kurtarılacağını bildirdi.
21.02.2024 Adana
Kara Ağaç Destanı dizisi konusu nedir? Kara Ağaç Destanı oyuncu kadrosunda kimler var? Kara Ağaç Destanı hangi ilde çekiliyor?
Kara Ağaç Destanı dizisi konusu nedir? Kara Ağaç Destanı oyuncu kadrosunda kimler var? Kara Ağaç Destanı hangi ilde çekiliyor? TRT 1'in yeni dizisi Kara Ağaç Destanı yakında başlıyor. Emre Kıvılcım, Olgun Şimşek ve Meltem Akçöl'ün başrollerinde yer aldığı dizi izleyicilerin merak konusu oldu. Yönetmenliğini Ufuk Hakan Eren yapıyor. Yayın tarihi netleşen Kara Ağaç Destanı dizisi konusu nedir? İşte Kara Ağaç Destanı oyuncuları kimler? İşte detaylar...
13.02.2024 Magazin
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme Adana’nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.
12.02.2024 Adana
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor Kuzey Adana’nın bir zamanlar en değerli el dokuması kilimler yeniden kadınların elinde ilmek ilmek işleniyor. Eskiden her evde üretilen şimdi unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan el dokuması Adana kilimleri yeniden dokuma tezgahlarında yerini aldı.
11.02.2024 Adana
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi Katolik aleminin yönetim merkezi olan Vatikan Şehir Devleti’nin ünlü bahçelerine, 6 Şubat depremlerinde yitirilen canların anısına ve desteğinden dolayı Vatikan’a teşekkür amacıyla bir zeytin ağacı dikildi.
6.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ağaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.