Afrikalı

Afrikalı

Son dakika afrikalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan afrikalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını afrikalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afrikalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afrikalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.273 afrikalı haberi bulunmuştur. Tüm afrikalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü
Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü.
20.04.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Beşiktaş'ta 'Afrikalı çetesi' krizi! Sözleşme imzalamayın
Beşiktaş'ta 'Afrikalı çetesi' krizi! Sözleşme imzalamayın Başını Aboubakar’ın çektiği ve Ghezzal, Masuaku, Muleka, Colley, Amartey, Onana ile Bailly’nin aralarında yer aldığı Afrikalı futbolcuların oluşturduğu grubun takım içindeki tutum ve davranışlarının yaşanan başarısızlıkta önemli rol oynadığı artık yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçının ardından 'Bazı oyuncular kendilerine çekidüzen vermeli' derken onları mı kastetti?
11.12.2023 Şampiy10
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Iskandariah, Mozambik First Lady'si Nyusi, Surinam First Lady'si Seenacherry ve BM-Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü. 
2.11.2023 Gündem
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Zelenskiy'den flaş açıklama: Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı
Zelenskiy'den flaş açıklama: Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesine ilişkin, “Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı” ifadelerini kullandı.
17.07.2023 Dünya
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem
Abdülkerim Bardakçı ilk kez eşiyle görüntülendi! Baba oluyor
Abdülkerim Bardakçı ilk kez eşiyle görüntülendi! Baba oluyor Spor Toto Süper Lig şampiyonu şampiyonu Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakçı, geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız nikah masasına oturduğu eşi ile ilk kez görüntülendi. Ünlü futbolcunun eşinin hamile olduğu görüldü.
24.06.2023 Magazin
Güney Afrikalı ünlü profesörden şaşırtan Türkiye iddiası: Ülkesindeki depremi Kahramanmaraş'a bağladı
Güney Afrikalı ünlü profesörden şaşırtan Türkiye iddiası: Ülkesindeki depremi Kahramanmaraş'a bağladı 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin üzerinden aylar geçti. Güney Afrikalı ünlü jeolog Dr. Gideon Groenewald'ın açıklamaları ise felaketi tekrar gündeme getirdi.
12.06.2023 Dünya
Denizdeki en zorlu yolculuğu 234 günde tamamladı
Denizdeki en zorlu yolculuğu 234 günde tamamladı Güney Afrikalı yelkenci Kirsten Neuschäfer, Altın Küre Yarışı'nı (Golden Globe Race) kazanan ilk kadın olmayı başardı. Dünyanın çevresini otomatik pilot kullanmadan dolaşan Neuschäfer, hepsi erkek olan diğer 15 yarışmacıyı geride bıraktı. Yarışmayı 12 sporcu farklı noktalarda tamamlayamadan bırakmak zorunda kalırken Neuschäfer, en yakın rakibine 1 gün süreyle fark attı. Başarılı sporcu, yarışmayı 234 günde tamamladı.
30.04.2023 Dünya
Ünlü rapçi konser anında sahneden düşerek öldü!
Ünlü rapçi konser anında sahneden düşerek öldü! Güney Afrikalı rapçi Costa Titch, müzik festivalinde verdiği konser sırasında sahneden düşerek hayatını kaybetti.
14.03.2023 Magazin
Rapçi Costa Titch sahnede hayatını kaybetti
Rapçi Costa Titch sahnede hayatını kaybetti Gerçek adı Constantinos Tsobanoglou olan 28 yaşındaki Güney Afrikalı rapçi Costa Titch, Johannesburg'daki bir müzik festivalinde verdiği konser sırasında iki kere baygınlık geçirdi. Daha sonra sahneden düşen ve çevredekilerin yardımlarıyla hastaneye kaldırılan ünlü rapçinin yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Costa Titch'in ailesi tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda onun vefatını kabul etmek zorunda kaldığımız için derin bir acı çekiyoruz. Acil müdahale ekiplerine ve son saatlerinde hazır bulunan herkese minnettarız" denildi.
14.03.2023 Magazin
Dünya liderlerinin eşlerinden Emine Erdoğan'a dayanışma ve taziye mesajları
Dünya liderlerinin eşlerinden Emine Erdoğan'a dayanışma ve taziye mesajları Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle lider eşleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a dayanışma ve taziye mesajları gönderdi.
18.02.2023 Gündem
Lider eşlerinden Emine Erdoğan'a dayanışma ve taziye mesajları
Lider eşlerinden Emine Erdoğan'a dayanışma ve taziye mesajları Lider eşleri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
18.02.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programının ardında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün itibariyle 694 geminin tahıl koridorundan geçtiğine ve 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındığına vurgu yaparak, "Türkiye'nin yerinde zamanında, dozunda atmış olduğu adımların bunlar tezahürü. Türkiye artık bir bölgesel oyuncu değil, global bir aktör" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Dünyanın en yaşlı insanından herkese altın öneri! Bu iki besini her gün tüketin
Dünyanın en yaşlı insanından herkese altın öneri! Bu iki besini her gün tüketin Dünyanın en yaşlı olarak gösterilen 128 yaşındaki Güney Afrikalı Johanna Mazibuko, uzun yaşamanın sırrını verdi. Mazibuko her ne kadar yürümekte zorlansa da gayet iyi konuşabiliyor. Çocukluğunu artık hatırlamadığını söyleyen Mazibuko herkese altın değerinde bir tavsiyede bulundu.
25.01.2023 Yaşam
Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler
Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler Rezalet eylemi itiraf etti. Akılalmaz olay KKTC'de yaşandı. Eğitim ve çalışma vaadiyle kandırılan genç kadınlar büyüyle korkutularak zorla cinsel ilişkiye zorlanmış. İşte iğrenç olayın detayları...
13.01.2023 Gündem
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry yeni çıkan kitabında, kendisinin ve abisi Prens William’ın sünnet olduğunu yazdı. Harry’nin babası Kral Charles ile iki amcasının da sünnetli olduğu belirtiliyor.
8.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
Candice Swanepoel yeni koleksiyonunu tanıttı: Pazar sabahı gibi
Candice Swanepoel yeni koleksiyonunu tanıttı: Pazar sabahı gibi Dünyaca ünlü model Candice Swanepoel, kendi çıkardığı mayo serisinden olan siyah bikini koleksiyonunu tanıttı.
12.12.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Afrikalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afrikalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.