Abhazya

Abhazya

Son dakika Abhazya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Abhazya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Abhazya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abhazya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abhazya gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 abhazya haberi bulunmuştur. Tüm abhazya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunanistan'da 6 Türk'e kanlı pusu: Sahte fransız kimlik, Alman plaka
Yunanistan'da 6 Türk'e kanlı pusu: Sahte fransız kimlik, Alman plaka Yunanistan’ın başkenti Atina’da kimliği belirsiz kişilerce yaylım ateşine tutularak öldürülen 6 Türk’ün, elebaşılığını İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un yaptığı ‘Ölüm Çetesi’nin üyeleri olduğu ortaya çıktı.
13.09.2023 Gündem
Havalar soğudu, balıkçıların yüzü güldü
Havalar soğudu, balıkçıların yüzü güldü Karadeniz'in soğumasıyla avlanan balıkta çeşitlilik artarken, bolluk ise tezgahlara yansıdı. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Hamsi, mezgit, istavrit, çinekop, palamut var. Tezgahlarda olmayan balık yok. Şu an balıktan yana şanslıyız” dedi.
4.02.2023 Ekonomi
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar…
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar… Mir kart nedir, mir ödeme sistemi ne demek? Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısının ardından Türkiye İş Bankası ve Denizbank sistemden çıkmıştı. 2 özel bankanın ardından kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı. Peki, Rusya mir sistemi nedir, mir ne demek, ne işe yarıyor, neden kurulmuştu? Mir ödeme sistemi kullanan bankalar hangileri, MİR ödeme sistemini Türkiye’de kullanan banka kaldı mı?
28.09.2022 Ekonomi
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı?
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? Çerkes soykırımı 158 yıldönümü ile unutulmadı. Çarlık Rusya tarafından sürgüne gönderilen ve büyük çoğunluğu açlık ve susuzluktan 1864 sürgünde ölenler bir kez daha anılıyor. Kuzey Kafkas halklarının sürgüne zorlanması ile başlayan Çerkes sürgününde ölenlerin dışında, Çerkesler bir de sürüldükleri topraklarda hastalık, açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. En büyük kitlesel nüfus hareketlerinden biri olarak 600 bin ile 900 bin arasında insanın hayatını kaybettiği Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? İşte 21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı!
21.05.2022 Gündem
Rusya 200’den fazla ürünün ihracatını geçici olarak yasakladı
Rusya 200’den fazla ürünün ihracatını geçici olarak yasakladı Ukrayna'ya saldırılarının ardından batılı ülkeler tarafından ekonomik ambargo uygulanan Rusya'dan misilleme adımı geldi.
10.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Şota Arveladze: Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum
Şota Arveladze: Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum Hull City'nin teknik direktörü Şota Arveladze Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hakkında "Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum" ifadelerine yer verdi.
26.02.2022 Futbol
Rus rublesi kaç TL, 1 dolar kaç Rus rublesi? Rus rublesi ne kadar oldu? 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru
Rus rublesi kaç TL, 1 dolar kaç Rus rublesi? Rus rublesi ne kadar oldu? 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru Ruble kaç TL, 1 TL kaç Rus Rublesi? Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahale başlatmasının ardından Rus rublesi ve borsalar değer kaybediyor. Rusya Merkez Bankası ise, döviz piyasasına müdahaleye hazırlanırken, ABD Doları karşısında 89,85 seviyesine kadar gerileyen Rus Rublesi, dün 87,40-87,60 seviyelerine kadar düşmüştü. Peki, bugün Rus rublesi ne kadar oldu, Rus rublesi kaç TL? İşte 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru…
25.02.2022 Ekonomi
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı”
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı” Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eski basın sekreteri Yulya Mendel yaptığı açıklamada, “Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı. Ne Minsk anlaşmaları ne de Normandiya formatındaki görüşmeler Rusya için anlam ifade etmiyor” dedi.
22.02.2022 Dünya
Hamsi bu sene erken göç etti! Kasası 250 lira
Hamsi bu sene erken göç etti! Kasası 250 lira Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu sene deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle hamsinin Türkiye kıyılarından erken göç ettiğini söyledi.
17.12.2021 Ekonomi
Balık fiyatları uçtu, hamsinin kilosu 40 liraya çıktı! Balıkçılar rotayı Gürcistan ve Abhazya’ya çevirdi
Balık fiyatları uçtu, hamsinin kilosu 40 liraya çıktı! Balıkçılar rotayı Gürcistan ve Abhazya’ya çevirdi Balık fiyatları yükseldi. Hamsinin kilosu 40 TL'den satılıyor. 1 Eylül’de başlayan balık av sezonunun ilk aylarında hamsi bol avlanırken, hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürmüştü. Son günlerde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı hamsi sürüleri deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan ve Rusya kıyılarına gitmesiyle birlikte hamsi avında büyük bir azalma oldu. Bu durum da hamsinin fiyatlarına yansırken Trabzon’da az avlanan hamsi ise tezgahta 40 liradan satılıyor.
10.12.2021 Ekonomi
Karabağ'da Ermeni çetelere göz yuman Rus komutanlar görevden alındı
Karabağ'da Ermeni çetelere göz yuman Rus komutanlar görevden alındı Tarihi Karabağ zaferinden sonra bölgedeki Ermenilerin silah, cephane ve insan kaçakçılığına göz yuman Rus Barış Gücü Komutanı Rüstem Muradov Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girince görevden alındı.
6.11.2021 Dünya
Denef Huvaj’ın '6,5 Ruble'si sanatseverleri bekliyor
Denef Huvaj’ın '6,5 Ruble'si sanatseverleri bekliyor Arthan Gallery Denef Huvaj’ın Türkiye’de açılan en kapsamlı sergisi “6,5 Ruble” ile 4 Haziran’da izleyicisiyle buluşuyor.
2.06.2021 Kültür Sanat
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı'
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne hitaben, "Kısa süre önce, PKK terör örgütü Kuzey Irak'ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız" dedi.
22.02.2021 Siyaset
Genç garson, mafya babaları yüzünden yoğun bakıma alındı
Genç garson, mafya babaları yüzünden yoğun bakıma alındı Rusya'da bir kafede mafya babalarına içecek götüren genç garson, kafenin silahlar tarafından taranmasının ardından ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
25.11.2019 Yaşam
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
NATO'dan Rusya'ya net mesaj: Saygı duy
NATO'dan Rusya'ya net mesaj: Saygı duy NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Rusya'yı, işgali altındaki Gürcistan topraklarından askerlerini çekmeye ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstermeye davet etti.
3.10.2019 Dünya
NATO'dan Rusya'ya "askerlerini çek" çağrısı
NATO'dan Rusya'ya "askerlerini çek" çağrısı Gürcistan'da resmi temaslarda bulunan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiklerini vurgulayarak, Rusya'ya bu bölgeden "askerlerini çekme" çağrısı yaptı.
21.09.2018 Dünya
Abhazya Başbakanı Suriye dönüşü kazada öldü
Abhazya Başbakanı Suriye dönüşü kazada öldü Abhazya Başbakanı Gennady Gagulia, Suriye dönüşü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
9.09.2018 Dünya
Dışişlerinden Abhazya ve Güney Osetya’nın sözde bağımsızlıklarına ilişkin açıklama
Dışişlerinden Abhazya ve Güney Osetya’nın sözde bağımsızlıklarına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Suriye rejiminin Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıma ve diplomatik ilişki kurma kararı, uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir ihlalidir." değerlendirmesinde bulundu.
30.05.2018 Gündem
Son dakika... Restler peş peşe geliyor! Şimdi de ABD: Çekilin
Son dakika... Restler peş peşe geliyor! Şimdi de ABD: Çekilin Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan toprakları olduğunu söyleyerek Rus kuvvetlerin ordan çekilmesi çağrısında bulundu
30.05.2018 Dünya
Esad iki ülkeyi tanıdı!
Esad iki ülkeyi tanıdı! Suriye yönetiminin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdığı ve bu ülkelerle diplomatik ilişkiler kurma konusunda anlaştığı açıklandı.
29.05.2018 Dünya
Azerbaycan'dan Rusya'ya sert tepki!
Azerbaycan'dan Rusya'ya sert tepki! Azerbaycan, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, Ermenistan ordusunun işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'ın sözde yöneticisi ile aynı toplantıda yer alması dolayısıyla Rusya'ya diplomatik kanallardan itirazını bildirecek.
18.05.2018 Dünya
Rusya dünyanın en derin mağarasına indi
Rusya dünyanın en derin mağarasına indi Rus speleologlar Abhazya’daki dünyanın en derin mağarası Krubera’ya inmeyi başardı
14.04.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Abhazya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abhazya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.