Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: İzmir Kültür Sanat Fabrikası, cazibe merkezi olacak
Bakan Ersoy: İzmir Kültür Sanat Fabrikası, cazibe merkezi olacak İzmir'deki yaklaşık 140 yıllık tarihe sahip Alsancak Tekel Fabrikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak açıldı. Yaklaşık 1 yılda yapımı tamamlanan yapının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Burası, güzel İzmir'e ayrı bir değer katmış olacak" dedi. Fabrikayı 'liderlik vizyonu eseri' olarak niteleyen Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da "Bu fabrika gençler açısından eşsiz bir imkan" diye konuştu.
29.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu. Kültür sanat alanında önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık." dedi.
19.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında bir müjde de vererek "Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek" ifade etti. Ayrıca muhalefete çağrıda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Rami Kışlası açılışına tüm muhalefeti davet ettiğini de duyurdu.
9.01.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Öncelikli hedef maksimum sayıda insanımızı kültür ve sanatla buluşturmak
Bakan Ersoy: Öncelikli hedef maksimum sayıda insanımızı kültür ve sanatla buluşturmak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin maliyetine ilişkin, "Burada maliyet odaklı çalışmıyoruz açıkçası. Bizim öncelikli hedefimiz maksimum sayıda insanımızı kültür ve sanatla buluşturmak. Kaynak sıkıntımız yok. Biliyorsunuz; Turizm Bakanlığı, turizmden de çok ciddi gelir elde ediyor. Turizmden elde ettiğimiz gelirin bir kısmını çok rahat bir şekilde kullanabiliyoruz" dedi.
27.09.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak İzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de deprem konutları teslim töreninde konuştu... Erdoğan,"Kira bedelinden bile düşük ödemelerle vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacak. Sizlere buradan bir müjde de vermek istiyorum. Alsancak'taki yeni stadımızı da inşallah bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
26.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'na ilişkin, "Eğer bu adımı biz değil, bir başkası veya bir başka yönetim atmış olsaydı emin olun ülkemizde ve dünyada onu yere göğe sığdıramazlardı. Ama biz söz konusu olduğumuz için aynı kesimler adeta sağır ve kör kesildiler." dedi.
10.10.2021 Siyaset
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Siyah beyaz filmlerin unutulmaz jönü: Ayhan Işık
Siyah beyaz filmlerin unutulmaz jönü: Ayhan Işık "Sezercik", "Acı Hayat", "Küçük Hanım", "Otobüs Yolcuları", "Üç Tekerlekli Bisiklet" ve "Kanun Namına" filmlerinde canlandırdığı karakterlerle unutulmayan oyuncu Ayhan Işık'ın vefatının üzerinden 41 yıl geçti.
15.06.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek yıl bitecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek yıl bitecek Ankara-Yozgat-Sivas-Erzincan hızlı tren projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Erdoğan, Erzincan-Erzurum-Kars ve Erzincan-Trabzon hızlı tren hattının etüt proje çalışmalarının ise gelecek yıl bitirileceğini belirtti.
26.02.2019 Siyaset
Kasapoğlu: Spor alışkanlığını yaymak zorundayız
Kasapoğlu: Spor alışkanlığını yaymak zorundayız Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlik merkezlerini artık üniversiteler bünyesinde açma fikri geliştirdiklerini, bu kapsamda ilk protokolü Ege Üniversitesi ile yaptıklarını belirtti.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Milli Savunma Bakanı Işık: Asla müsaade etmeyeceğiz
Milli Savunma Bakanı Işık: Asla müsaade etmeyeceğiz Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Suriye'de, Rakka'da, Musul'da Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturacak hiçbir gelişmeye Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz. Onun için de gereken tüm tedbirleri aldık, alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Her seçenek masada şu anda var bundan sonra da olmaya devam edecek." dedi.
29.09.2021 Gündem
İzmir'de heykele saldırı
İzmir'de heykele saldırı İZMİR Metro İzmirspor istasyonunda dört yıldır sergilenen ve bir süredir Ak Parti'li bazı kişilerin müstehcen olduğu gerekçesiyle çeşitli eylemler yaptığı "Müzisyen" adlı mitolojik ahşap heykel dün akşam çok sayıda suç kaydı olduğu bildirilen Serdar K...
27.05.2016 Yaşam
Filiz Akın'dan şok vasiyet açıklaması!-Filiz Akın kimdir?
Filiz Akın'dan şok vasiyet açıklaması!-Filiz Akın kimdir? Filiz Akın özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamlarda bulundu. Türk sinemasının efsanesi Filiz Akın İzmir 9. İleri Yaş Sempozyumu’na Nazofarenks kanserini nasıl yendiğini anlattı ve vasiyetini açıkladı.İşte yeşilçamın unutulmaz yıldızı Filiz Akın'dan çarpıcı açıklamalar..
23.03.2016 Magazin
İzmir'e yapılacak gökdeleni o engelledi
İzmir'e yapılacak gökdeleni o engelledi İşadamı Mehmet Refik Soyer, İzmir'in 'gökdelenler bölgesi' Bayraklı'da eski civata fabrikasının yerine 38 katlı gökdelen yaptırmak isteyen ailesini engelledi. İzmir'in güneş ışığına ve rüzgara ihtiyacı olduğunu söyleyen Soyer, askıya çıkarılan gökdelen planına "Silüeti bozuyor, parsel bazında kat artışı var" diye itiraz etti.
29.09.2021 Gündem
Geri sayım başladı
Geri sayım başladı 10 Mayıs-5 Haziran arasında düzenlenecek 18. İstanbul Tiyatro Festivali için geri sayım başladı
21.03.2012 Kültür Sanat
Belaltı vuruşa eşten yanıt geldi
Belaltı vuruşa eşten yanıt geldi Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın eşi Gülnur Can Habertürk'ten Balçiçek Pamir'e konuştu.
29.09.2021 Gündem
Özelleştirme oldu- bittisine direniş
Özelleştirme oldu- bittisine direniş BAŞBAKANLIK Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satmadan önce değerini artırmak için resmi tesis alanından çıkarıp ticari alana dönüştürdüğü Alsancak Spor Salonu arkasındaki Tekel binalarının imar plan değişikliği mahkemelik oldu...
18.11.2008 Ekonomi
Bakan Koç'dan uyarı
Bakan Koç'dan uyarı Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret etti, basını "Söylemediğim lafları lütfen ben söylüyormuşum gibi aksettirmeyin" diye uyardı
29.09.2021 Gündem
'İzmir'i ikinci İstanbul yapmak zorundayız'
'İzmir'i ikinci İstanbul yapmak zorundayız' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, işadamlarına yaptığı konuşmada yeni bir İstanbul yaratılması gerektiğini şart koşarak, en büyük adayın İzmir olduğunu açıkladı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri