5 Eylül

5 Eylül

Son dakika 5 eylül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5 eylül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5 eylül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5 Eylül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5 eylül gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.071 5 eylül haberi bulunmuştur. Tüm 5 eylül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından olan ve aynı zamanda yazdığı tiyatro oyunları ve şiirleriyle de hafızalara kazınan Aziz Nesin, geçmişten günümüze en iyi 10 Türk romanını katıldığı bir söyleşide açıklamıştı. İşte Aziz Nesin'in mutlaka kitaplığınızda olmasını istediği en iyi 10 Türk romanı...
3.04.2024 Gündem
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği rakipleri yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak kura çekimi ile belli olacak.
7.02.2024 Süper Lig
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi Kırklareli’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz 3 sanık hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçundan 3 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ifadesine yer verilen selde ölen işletme müdürü Ümit Solmaz'ın ablası Yasemin Demir, olaydan birkaç gün önce telefonla kardeşiyle görüştüğünü belirterek, "Bana, sel uyarısı yapıldığını, işletmedeki müşterilerin paralarını iade edip göndermek istediğini, Bülent Bayrak ile görüştüğünü, Bülent Bey'in bağırıp çağırıp 'Şimdiye kadar bir şey olmadı' dediğini söyledi" dedi.
31.01.2024 Gündem
Husumetlisi tarafından uçurumdan atıldı, 8 yerinden bıçaklandı
Husumetlisi tarafından uçurumdan atıldı, 8 yerinden bıçaklandı Bolu'nun Göynük ilçesinde husumetlisini uçurumdan atan, daha sonra da 8 yerinden bıçaklayan sanığın yargılanmasına başlandı. Koltuk değnekleriyle geldiği duruşmada başından geçenleri anlatan mağdur, "Beni uçuruma attı. Uçurumun yarısına kadar düştüm. Bu sefer de yanıma gelip, beni 8 yerimden bıçakladı. 24 saat boyunca uçurumun ortasında ölüme terk edildim" dedi.
21.12.2023 Gündem
Ev sahibinin sürekli eşya yenilemesinden şüphelenen kiracı sistem kurdu! Güvenlik kamerasındaki görüntüler şok etti...
Ev sahibinin sürekli eşya yenilemesinden şüphelenen kiracı sistem kurdu! Güvenlik kamerasındaki görüntüler şok etti... Ev sahibinin sürekli eşyalarını yenilemesinden şüphelenen kiracı evine güvenlik sistemi kurdu. Bursa'da yeni taşındığı evinden aralıklarla döviz ve ziynet eşyalarının çalındığı fark eden Ecem Gökçe Seyhan (33), şüphelendiği ev sahibi Ayşegül K.'nin (42) hırsızlık yaptığını yatak odasına kurduğu güvenlik kamerası ile ortaya çıkarttı. Gözaltına alınan ev sahibi suçunu itiraf ederken, Seyhan'ın toplamda 400 bin lira değerinde döviz ile ziynet eşyasının çalındığı belirlendi.
31.10.2023 Gündem
Taksim’de genç çifte çivili sopalı saldırı! Öldüresiye dövdüler
Taksim’de genç çifte çivili sopalı saldırı! Öldüresiye dövdüler Beyoğlu’nda genç kadın ve arkadaşı, bir gece kulübünün çalışanları tarafından öldüresiye dövüldü. Sokaktaki bankta otururken gece kulübü çalışanlarının "Burada oturamazsın" uyarılarına maruz kalan ikili, çivili sopalar ve şişelerle dakikalarca dayak yedi. Yaşanan arbedede kafalarına ağır darbeler alan iki genç hastaneye kaldırılırken, yaşananlar ise kameralara yansıdı. Polis olaya karışan tarafları gözaltına aldı.
2.10.2023 Yaşam
Vergisiz telefon modelleri || Hangi telefonlardan vergi alınmayacak, öğrencilere vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek? Öğrencilere vergisiz telefon modelleri
Vergisiz telefon modelleri || Hangi telefonlardan vergi alınmayacak, öğrencilere vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek? Öğrencilere vergisiz telefon modelleri Vergisiz telefon modelleri için araştırmalar hızlandı. Hangi telefonların vergisiz alınacağı, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Vergisiz telefon modelleri seçim dönemi müjdesi olarak öğrencilere verilmişti. 5 Eylül'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda da Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Taahhüdümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik." İfadelerini kullanmıştı. Türkiye’de üretilen tüm güncel akıllı telefonların vergisiz telefon satışına dahil edilmesi öngörülürken, 10 markanın 51 akıllı telefon modelinin de Türkiye’de üretildiği biliniyor. Samsung ve Xiaomi’nin de 10’ar adet modeli bu liste içerisinde yer alıyor. Peki, Hangi telefonlardan vergi alınmayacak, Öğrencilere vergisiz telefon hangileri, öğrencilere vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek? Vergisiz telefon modelleri neler? İşte öğrencilere vergisiz telefon modelleri
26.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'taki yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti.
20.09.2023 Gündem
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
Bu gece benzine zam gelecek mi 12-13 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi?
Bu gece benzine zam gelecek mi 12-13 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi? Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Motorine ve benzine zam haberleri yakından takip ediliyor. Son olarak 5 Eylül'de LPG'ye 1 lira 30 kuruş zam geldi. Peki, Bu gece benzine zam gelecek mi 12 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi?
12.09.2023 Ekonomi
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi Araştırma yapmak için girdiği Morca Mağarası’nda mide kanaması geçirince 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey 11’inci günde yeryüzüne çıkarıldı. Operasyonun son aşamasında Türk kurtarma ekiplerince çıkarılan Dİckey tedavi altına alındı.
12.09.2023 Gündem
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula DGS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların erişime açılmasıyla ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranını yoğunluk kazandı. Üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik/ YU numarası ve aday şifresi ile görüntülenebilecek. İşte DGS tercih sonuçları sorgulama…
11.09.2023 Eğitim
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı ÖSYM Başkanlığınca 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan DGS yerleştirme sonuçları açıklandı.
11.09.2023 Eğitim
Pes dedirten oyun: Kimseden görmediğim şefkati dolandırıcıda gördüm
Pes dedirten oyun: Kimseden görmediğim şefkati dolandırıcıda gördüm Adana’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları yaşlı kadını, "Adın FETÖ'nün Ayfer ablası olarak karışmış" diyerek yaklaşık 3 buçuk milyon lira dolandırdı. Yaşlı kadın gözyaşlarına boğulup para ve altınlarını geri isterken, "Kimseden görmediğim şefkati gördüm. Anneciğim gözlerini GATA'da açtıracağım diyerek beni dolandırdı" dedi.
10.09.2023 Yaşam
20 yaşındaki genç kalbine yenildi: Bir hafta önce doğum günüydü
20 yaşındaki genç kalbine yenildi: Bir hafta önce doğum günüydü Kendisinden bir süre haber alınamadıktan sonra Sakarya’nın Serdivan ilçesinde ikamet ettiği evde cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Nazlı Ece Akil’in ölüm sebebi belli oldu. Bir hafta önce doğum günü olduğu öğrenilen Akil, geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetmiş.
7.09.2023 Yaşam
MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? 5 Eylül MasterChef All Star eleme adayı kim oldu?
MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? 5 Eylül MasterChef All Star eleme adayı kim oldu? MasterChef All Star 5 Eylül eleme adayı açıklandı. Kırmızı ve mavi takım arasında kıran kırana geçen dokunulmazlık oyunu sonrası kazanan isim ve eleme adayı belirlendi. Peki 5 Eylül MasterChef dokunulmazlık oyunu kim kazandı?
5.09.2023 Televizyon
5 Eylül Süper Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da!
5 Eylül Süper Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da! Bu akşam Süper Loto'da büyük bir heyecan yaşanıyor. 5 Eylül 2023 Süper Loto çekilişi saat 21:30'da yapılacak ve birkaç dakika içerisinde sonuçlanacak. Ardından ikramiye kazanan talihlilerin sorgulama işlemleri başlayacak. Peki Süper Loto sonuç sorgulama nasıl yapılır?
5.09.2023 Ekonomi
Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor
Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, yeniden seyirci ile buluşuyor Yaşanan deprem felaketinde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu konserlerine, 4 Eylül’de gerçekleştirilen İstanbul Beylikdüzü’ndeki konserin ardından 5 Eylül’de İstanbul Kuruçeşme, 8 Eylül’de Kuşadası ve 10 Eylül’de ise İzmir programıyla devam ediyor.
5.09.2023 Magazin
Katil kocadan kan donduran paylaşım! Whatsapp'tan itiraf etti
Katil kocadan kan donduran paylaşım! Whatsapp'tan itiraf etti Karabük'te eşi ve kayınvalidesini sokak ortasında tüfekle vurarak öldüren zanlının intihar etmeden önce Whatsapp durumuna yaptığı paylaşımlar kan dondurdu.
5.09.2023 Yaşam
Dilara Sergen'in çırağı olurmuş! MasterChef All Star'da bir takım huzurevi bir diğeri yangın yeri
Dilara Sergen'in çırağı olurmuş! MasterChef All Star'da bir takım huzurevi bir diğeri yangın yeri MasterChef All Star'da yeni takımlar belli oldu. Mavi takımın kaptanı Sefa, kırmızı takımın kaptanı olarak Dilara'yı seçti. Takım seçmlerinde MasterChef Sergen'in Kerem ile ilgili yaptığı hareket bir yana Dilara ile girdiği çıraklık tartışması stüdyoyu değil her yeri gerdi. Öte yandan Alican ve Barış arasında yaşanan komik diyalog herkesi güldürdü.
4.09.2023 Magazin
ŞOK 2-5 Eylül aktüel katalog 2023 yayınlandı! ŞOK Eylül ayına sürpizle başladı, kırtasiye malzemeleri dibi gördü
ŞOK 2-5 Eylül aktüel katalog 2023 yayınlandı! ŞOK Eylül ayına sürpizle başladı, kırtasiye malzemeleri dibi gördü ŞOK 2-5 Eylül aktüel katalog 2023 yayınlandı. ŞOK Eylül ayı fırsatlarında ayçiçek yağı indirimli fiyatla yer aldı. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin merakla beklediği ŞOK güncel katalogda airfryer, çamaşır kurutma makinesi ve diğer beyaz eşya ürünleri düştü. Raflarda yerini alan ürünler arasında kettle 239 TL, saklama kabı 29 TL olarak yer aldı. İşte 2-5 Eylül ŞOK aktüel katalog ve indirimli ürünler listesi.
1.09.2023 Ekonomi
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
30.08.2023 Gündem
Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir? Üniversitelilere 5 Bin TL başarı ödülü
Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir? Üniversitelilere 5 Bin TL başarı ödülü Üniversite sınavında başarılı olan gençlere 5 bin TL başarı ödülü verilecek. Zeytinburnu Belediyesi, 2023 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nda (YKS) başarılı olan öğrencilere 5 bin TL nakit ‘Başarı Ödülü’ verecek. Söz konusu duyurunun ardından “Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
29.08.2023 Eğitim
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Türkiye'ye geliyor
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Türkiye'ye geliyor Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, 5 Eylül'de Türkiye'ye gelecek. Yunan bakan ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek.
27.08.2023 Gündem
ALES 3 ne zaman 2023, ALES 3 2023 başvuru ne zaman? ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 belli oldu mu, ALES 3 başvuru ne zaman 2023?
ALES 3 ne zaman 2023, ALES 3 2023 başvuru ne zaman? ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 belli oldu mu, ALES 3 başvuru ne zaman 2023? ALES 2 sınavı geride kalırken, gözler hem sonuç tarihine hem de ALES 3 başvuru tarihine çevrildi. Yılın ikinci ALES sınavı 20 Ağustos Pazar günü uygulandı. Yılda 3 kez düzenlenen ALES sınavını ilki nisan ayında, ikincisi ağustos ayında yapıldı. Peki, ALES 3 başvuru ne zaman, ALES 3 ne zaman? İşte ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
24.08.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

5 Eylül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5 eylül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.