1915 Olayları

1915 Olayları

Son dakika 1915 olayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1915 olayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1915 olayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1915 Olayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1915 olayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 426 1915 olayları haberi bulunmuştur. Tüm 1915 olayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024 Gündem
Ömer Çelik'ten 1915 olaylarına ilişkin açıklamalara tepki
Ömer Çelik'ten 1915 olaylarına ilişkin açıklamalara tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 1915 olaylarına ilişkin, "Tarihte yaşanan olayları çarpıtan ve kendi çıkarları için husumet konusu haline getirmeye çalışan bu çıkar lobisini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.
24.04.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan Biden'ın 1915 açıklamasına tepki
Bakan Çavuşoğlu'ndan Biden'ın 1915 açıklamasına tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Biden'ın 1915 Olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Tarihi çarpıtmaya yeltenen siyasi şarlatanlar yine sahnede" ifadelerini kullandı.
24.04.2023 Gündem
Pençe Kilit Harekatı! MHP lideri Devlet Bahçeli: Doğduklarına bin pişman olacaklar
Pençe Kilit Harekatı! MHP lideri Devlet Bahçeli: Doğduklarına bin pişman olacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Pençe Kilit Harekatı'na ilişkin "Terörün kaçacağı yer kalmamıştır. Teröristlerin ülkemize sızma sahaları kapatılmıştır. Pençe-Kilit harekatıyla bu bölgede de bayram temizliği yapılmaktadır. PKK/YPG için emniyetli hiçbir bölge yoktur. Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Hainler nerede barınıp saklanıyorsa meşru hedef orasıdır ve hepsinin sonu gelmiştir. Teröristlerden 8'inin Ermeni, 5'inin Fransız, 7'sinin ABD'li, 5'inin İngiliz 3'ünün Alman olduğu anlaşılmıştır" dedi.
26.04.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ: Türk milletinin eli, vicdanı ve tarihi temizdir
Bakan Bozdağ: Türk milletinin eli, vicdanı ve tarihi temizdir Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesine ilişkin, "Türk milletinin eli temizdir, vicdanı temizdir, tarihi temizdir. Hiçbir iftira, bu tarihi hakikati değiştiremez" dedi.
24.04.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Altun'dan Ermenistan açıklaması
İletişim Başkanı Altun'dan Ermenistan açıklaması Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Ermeni vatandaşlarımızla bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmeye devam ediyoruz. Daha adil bir hafızanın oluşturulması, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmeye de elbette katkıda bulunacak bir husustur” dedi.
24.04.2022 Siyaset
Dışişleri'nden Biden'a 1915 tepkisi! Talihsiz beyanı reddediyor, yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz
Dışişleri'nden Biden'a 1915 tepkisi! Talihsiz beyanı reddediyor, yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları konusunda yapılan açıklamaların tarihi olgularla ve uluslararası hukukla bağdaşmadığını ve bir geçerliliği bulunmadığını açıkladı.
24.04.2022 Gündem
Fahrettin Altun: 1915 olaylarına ilişkin kararlar yok hükmündedir
Fahrettin Altun: 1915 olaylarına ilişkin kararlar yok hükmündedir İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "1915 olayları tarihin ve bilimin konusu olması gerekirken; bugün üzerinden 100 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, hala siyasetin konusu olmaktan kurtulamamıştır. Birçok ülke parlamentosunun Türkiye aleyhine almış olduğu 1915 olaylarına ilişkin kararlar, bilimsel veriler ışığında da uluslararası hukuk nezdinde de yok hükmündedir" dedi.
20.04.2022 Siyaset
Jeff Flake kimdir? ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake hakkında merak edilenler…
Jeff Flake kimdir? ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake hakkında merak edilenler… Jeff Flake'in Ankara Büyükelçiliği adaylığı, bugün Senato Genel Kurulunda yapılan sözlü oylamada kabul edildi. ABD Başkanı Biden, Temmuz 2021'de, Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday göstermiş, Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ekim'de Flake'in adaylığını onaylayarak Senato Genel Kurulundaki nihai oylamanın önünü açmıştı. Senato'dan onay alan Flake'in, yakın zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralması bekleniyor. Peki, Jeff Flake kimdir? ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake hakkında merak edilenler…
27.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi! Merak edilen soruya yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi! Merak edilen soruya yanıt Biden görüşmesinin ardından "24 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum’ demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” cevabını vermişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Erdoğan'ın ne için ‘Hamdolsun’ dediğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere yer verdi.
16.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘21 milyar doları aştı’  dedi ve duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘21 milyar doları aştı’ dedi ve duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıda konuştu. Haziranda hedefin normalleşme olduğunu vurgulayan Erdoğan, yoğun aşılama kampanyasının başlatılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkan Biden'ın 1915 olayları hakkında yaptığı açıklama ilişkilerimize ilave yük getirse de Sayın Biden'la NATO Zirvesi'nde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
26.05.2021 Gündem
Azınlık cemaatleri temsilcilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Azınlık cemaatleri temsilcilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan azınlık cemaatlerinin temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
6.05.2021 Gündem
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin "Sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. Çelik, 'Açıklamanın zamanlaması da açıklama gibi yanlış olmuştur. Normalleşme çalışmalarını sabote etmiştir' dedi.
27.04.2021 Siyaset
TBMM'den ortak 'soykırım' tepkisi!
TBMM'den ortak 'soykırım' tepkisi! TBMM, ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarına ilişkin sözde 'soykırım' açıklamasını sert bir dille kınadı.
27.04.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin üzerine düşecek hiçbir gölgeyi kabul etmiyoruz. Emperyal güçlerin bakışını, gölge düşürmesini asla kabul etmiyoruz." dedi.
27.04.2021 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
AK Partili Atalay'dan HDP'ye 'soykırım' tepkisi: Katledilen Kürtlerdi
AK Partili Atalay'dan HDP'ye 'soykırım' tepkisi: Katledilen Kürtlerdi ABD Başkanı Biden'ın "soykırım" ifadesini kullanmadan önce HDP'den gelen "soykırım ile yüzleşin" açıklaması iktidar ve hükümetten sert tepki aldı. CNN TÜRK'e konuşan AK Parti milletvekilleri, bu söylemin Kürt vatandaşlarda da tepkiyle karşılandığını söyledi. AK Parti Ardahan milletvekili Orhan Atalay, "Kendi tabanlarını oluşturan Kürtlerin hafızasında Ermeni vahşetleri duruyor" dedi.
27.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a 'soykırım' tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a 'soykırım' tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesi kullanmasının ardından Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Erdoğan, "ABD Başkanı Biden, bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır." ifadelerini kullandı.
26.04.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan çok sert sözde 'soykırım' açıklaması
Bakan Akar'dan çok sert sözde 'soykırım' açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek, "ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesini kullanması, tarihi gerçekleri inkar ve çarpıtmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Bu yanlış düzeltilmelidir." ifadelerini kullandı.
26.04.2021 Siyaset
Biden neden şimdi 'soykırım' dedi? Hikmet Hacıyev CNN TÜRK'e açıkladı...
Biden neden şimdi 'soykırım' dedi? Hikmet Hacıyev CNN TÜRK'e açıkladı... ABD Başkanı Biden 1915 olayları ile ilgili açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasını değerlendirdi. Hacıvev Doğu Akdeniz gerilimiyle ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Hacıyev, Türkiye ve İsrail arasında arabulucu olabiliriz mesajı verdi.
26.04.2021 Dünya
Türkiye yarın karar verecek! Sözde soykırım açıklaması...
Türkiye yarın karar verecek! Sözde soykırım açıklaması... ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki sözde soykırım nitelemesi üzerine Türkiye'den tepkiler art arda geldi. Açıklama sonrası Türkiye'nin atacağı adımlar merakla bekleniyor.
25.04.2021 Siyaset
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan önemli açıklama! 'Türkiye ile...'
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan önemli açıklama! 'Türkiye ile...' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunarak, "Türkiye ile uyum içerisinde ilerliyoruz. Kıbrıs'ta iki ayrı devletin olduğu gerçektir. Hiçbir zaman Rumlar tarafından yönetilmedik." ifadelerini kullandı.
25.04.2021 Gündem
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı Joe Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili skandal açıklaması nedeniyle Dışişleri'ne çağrılan ABD Büyükelçisi Satterfield'a Türkiye'nin tepkisi iletildi.
24.04.2021 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan ABD'nin skandal kararına tepki
İletişim Başkanlığı'ndan ABD'nin skandal kararına tepki İletişim Başkanlığı, 1915 olaylarının hukuki boyutundan örnekler vererek, hukuken tanımlanmayan bir olay için siyaseten 'soykırım' nitelendirmesi yapılamayacağını açıkladı.
24.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

1915 Olayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1915 olayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.