15 Mayıs

15 Mayıs

Son dakika 15 mayıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 15 mayıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 15 mayıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

15 Mayıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 15 mayıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.162 15 mayıs haberi bulunmuştur. Tüm 15 mayıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
BİLSEM sınav sonuçları 2024 saat kaçta, ne zaman açıklanacak? BİLSEM MEB GOV TR 2024 1.2.3.4.5. sınıf sonuçları açıklandı mı, sorgulama ekranı aktif mi?
BİLSEM sınav sonuçları 2024 saat kaçta, ne zaman açıklanacak? BİLSEM MEB GOV TR 2024 1.2.3.4.5. sınıf sonuçları açıklandı mı, sorgulama ekranı aktif mi? BİLSEM sonuçları 2024, büyük bir merakla bekleniyor. Özellikle ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri arasında yapılan BİLSEM sınavına girenler, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını sık sık sorguluyor. Öğrenciler ve veliler, sonuçların açıklanmasıyla ilgili güncel duyuruları yakından takip ediyor ve heyecanla sonuçların yayınlanmasını bekliyor. Peki, BİLSEM sonuçları saat kaçta açıklanacak, ne zaman MEB tarafından açıklanacak?
18.04.2024 Gündem
BİLSEM SONUÇLARI 2024 | BİLSEM meb gov tr sorgulama ekranı! BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı?
BİLSEM SONUÇLARI 2024 | BİLSEM meb gov tr sorgulama ekranı! BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sonuçları 2024 açıklandı mı? BİLSEM sonuçları 2024 sorgulama ekranı sık sık ziyaret ediliyor. ilkokul 1, 2 ve 3. Sınıfları kapsayan BİLSEM sınavına girenler sonuçların açıklanıp açıklanmadığını sorguluyor. Peki, BİLSEM sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak?
18.04.2024 Gündem
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L’Oréal Türkiye’nin iş birliğiyle yürütülen bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını görünür kılarak daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programının 2024 başvuruları 15 Mayıs’a kadar devam edecek.
4.04.2024 Vitrin
1 Nisan resmi tatil mi, okullar seçimden sonraki gün açık mı? Öğretmenlere, öğrencilere okullar var mı, 1 Nisan’da (seçimin ertesi günü) okullar neden tatil?
1 Nisan resmi tatil mi, okullar seçimden sonraki gün açık mı? Öğretmenlere, öğrencilere okullar var mı, 1 Nisan’da (seçimin ertesi günü) okullar neden tatil? Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için okullarda oy kullanacak. 81 ilde gerçekleşecek seçimlerde çok sayıda öğretmen de sandık görevlisi olarak görev alacak. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak edilirken, açıklama geldi. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki Pazartesi günü 1 Nisan'da okul var mı, işlenecek mi? 1 Nisan resmi tatil mi?
30.03.2024 Gündem
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak?
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak? 31 Mart Pazar günü Türkiye'de yerel seçimler gerçekleşecek ve bu seçimlerde okullar da oy kullanımına açılacak. Sandık görevlisi olarak görev alacak birçok öğretmen bulunuyor. Geçmişte, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi olacak?
29.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek.
17.03.2024 Gündem
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı Dünyanın en çok noktasına uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) 6'ncı kıtada olan Avustralya'ya uçuşlara başladı. İlk uçuş nedeniyle Melbourne Havalimanı'nda bir tören düzenledi.
2.03.2024 Ekonomi
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan bir romandır. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk romandır. Roman kahramanlarından Peyami’nin Cebeci Hastanesi’nde beyninde yer alan kurşunun çıkarılması için beklerken yazdığı anılarından oluşmaktadır. Gerçek yaşanmış olaylara dayanır. 
22.01.2024 Eğitim
Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir? HÜDA PAR başkanı nereli, kaç yaşında, nereden milletvekili?
Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir? HÜDA PAR başkanı nereli, kaç yaşında, nereden milletvekili? Zekeriya Yapıcıoğlu, zaman zaman gündem oluyor. HÜDA PAR Genel Başkanı olan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Peki, Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir? HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kaç yaşında ve nereli?
26.12.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki bazı illerde mücbir sebep hali uzatıldı
Deprem bölgesindeki bazı illerde mücbir sebep hali uzatıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Nisan 2024'e uzattı.
29.11.2023 Gündem
Westphalia Antlaşması Özeti Ve Önemi... Westphalia Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Westphalia Antlaşması Özeti Ve Önemi... Westphalia Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Westphalia Antlaşması aynı zamanda birkaç antlaşmayı içerisine alan bir Barış Antlaşması olarak öne çıkar. Özellikle de 30 Yıl Savaşları ile 80 Yıl Savaşları sonunda imzalanmış bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Mayıs ve ekim ayları süresi içerisinde 1648 yılında imzalanmıştır.
17.09.2023 Eğitim
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Avrupa tarihinde imzalanmış olan bir önemli antlaşmalardan biri de Vestfalya antlaşmasıdır. Avrupa tarihi kaynaklarında oldukça çok tartışılan Vestfalya antlaşması dini hükümler içeren bir anlaşma olması ile dikkat çekmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 319 bin konutu bir yılda hak sahiplerine vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 319 bin konutu bir yılda hak sahiplerine vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde konuştu. 6,5 milyon konutu daha dönüştürmeyi hedeflediklerinin altını çizen Erdoğan, "15 Ağustos'a kadar tesislerde çadırlarda kalanları konteynerlara yerleştirmiş olacağız. 319 bin konutu bir yılda hak sahiplerine vereceğiz" dedi.
10.08.2023 Gündem
BİSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023! BİLSEM kayıtları ne zaman 2023? BİLSEM kesin kayıt tarihi…
BİSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023! BİLSEM kayıtları ne zaman 2023? BİLSEM kesin kayıt tarihi… BİLSEM mülakat sonuçlarıyla birlikte 2023/2024 eğitim-öğretim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim almaya hak kazanan öğrenciler belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklanınca kazanan öğrenciler kesin kayıt işlemlerini halledecek.
4.08.2023 Eğitim
(BİLSEM sonuçları 2023 meb.gov.tr) 1. 2. 3. 4. 5. sınıf BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün BİLSEM mülakat sonuçları 2023 açıklandı mı? BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama ekranı
(BİLSEM sonuçları 2023 meb.gov.tr) 1. 2. 3. 4. 5. sınıf BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün BİLSEM mülakat sonuçları 2023 açıklandı mı? BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama ekranı BİLSEM mülakat sonuçları için yapılan aramalar arttı. 28 Temmuz'da sona eren bireysel değerlendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. . Resim, müzik, sanat, zihinsel yetenek gibi alanlara yerleşecek olan binlerce öğrenci BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı 2023? BİLSEM sonuçları 2023 nereden bakılır, nasıl öğrenilir? Sorularının yanıtını merak ediliyor. İşte MEB BİLSEM sonuçları sorgulama ile ilgili merak edilenler…
4.08.2023 Eğitim
Edirne'de tava ciğerin ‘olmazsa olmaz’ı Karaağaç acı biberinin hasadı başladı
Edirne'de tava ciğerin ‘olmazsa olmaz’ı Karaağaç acı biberinin hasadı başladı Edirne'de, kentin meşhur lezzeti tava ciğerin yanında 'olmazsa olmaz' olarak adlandırılan, yöreye özgü Karaağaç acı biberinin hasadı başladı. Sadece Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallesi'nde yetişen biberde bu yıl 250 ton verim beklediklerini belirten biber üreticisi Tunahan Ule, "Bu yıl yağmurlardan dolayı biberlerimizi biraz geç ektik. Normalde 1 Mayıs'ta ekiyoruz ama biz 15 Mayıs'ta ekmek zorunda kaldık. Böyle olunca hasada da geç kaldık, 15 Temmuz'da yapmamız gereken hasadı bugün yapıyoruz. 250 tona yakın verim bekliyoruz" dedi.
31.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Dün baba-oğul videosu çekenler bugün gırtlak gırtlağa geldiler. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok ifadelerini kullandı. Erdoğan emekli maaşları ile ilgili olarak da, "Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerin alacağı maaş da belli oldu. İyileştirme çalışması için bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalar başladı" dedi.
6.07.2023 Gündem
TCG Anadolu İstanbul’dan ayrıldı: 36 günde 221 bin 622 kişi ziyaret etti
TCG Anadolu İstanbul’dan ayrıldı: 36 günde 221 bin 622 kişi ziyaret etti Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu gemisini İstanbul’da 36 günde toplam 221 bin 622 kişi ziyaret etti. Gemi dün sabah saatlerinde İstanbul’dan ayrıldı.
2.06.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin seçim sonuçlarını açıkladı
YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin seçim sonuçlarını açıkladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayısta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçim ikinci tur oylamanın kesin sonuçlarının Resmi Gazete’ye gönderildiğini açıkladı.
1.06.2023 Gündem
Yarın okullar tatil mi, 29 Mayıs Pazartesi okul var mı, yok mu? Seçimden sonra ilkokul, ortaokul ve lise tatil mi?
Yarın okullar tatil mi, 29 Mayıs Pazartesi okul var mı, yok mu? Seçimden sonra ilkokul, ortaokul ve lise tatil mi? 29 Mayıs'ta okulların tatil olup olmadığı öğrenciler tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı 2.tur seçimleri 28 Mayıs bugün, Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda gerçekleşiyor. Sandıklar okullara kurulduğundan öğrenciler 29 Mayıs okullar tatil mi sorusuna yanıt aranıyor. 14 Mayıs’ta seçim ertesi günü olan 15 Mayıs’ta okullar tatil edilmişti. Peki, yarın okullar tatil mi? Seçimden sonra 29 Mayıs Pazartesi okul var mı, dersler yapılacak mı?
28.05.2023 Eğitim
Mide küçültme ameliyatı için Türkiye'ye gelen Adle, yangında öldü
Mide küçültme ameliyatı için Türkiye'ye gelen Adle, yangında öldü İzmir'in Konak ilçesinde bir evde çıkan yangında mide küçültme ameliyatı için Türkiye'ye gelen Almanya vatandaşı Adle Hammude (59), yaşamını yitirdi.
23.05.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur
Bakan Kurum: Milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul seçim çalışmaları çerçevesinde, Üsküdar’da bir dizi program gerçekleştirdi. Bakan Kurum, “Oldum olası bu topraklara yabancı olan CHP, yine gerçek yüzünü göstermiş, karanlık yüzünü ortaya çıkarmış, riya dolu maskesini indirmiştir. Bugün, milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur” dedi.
21.05.2023 Gündem
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye Kandil tepkisi: Devleti tehdit edenlere ses etmediler
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye Kandil tepkisi: Devleti tehdit edenlere ses etmediler 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın soruları yanıtlıyor. Ağıralioğlu, "Biz defalarca uyardık ki siyasetin zehri kibirdir. Siz kimi gösterirseniz gösterin seçmen oy verir mantığı halkta benimsenmedi." dedi.
20.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

15 Mayıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 15 mayıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.