14 Mayıs Seçimleri

14 Mayıs Seçimleri

Son dakika 14 Mayıs seçimleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 14 Mayıs seçimleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 14 Mayıs seçimleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

14 Mayıs Seçimleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 14 mayıs seçimleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 512 14 mayıs seçimleri haberi bulunmuştur. Tüm 14 mayıs seçimleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
1 Nisan resmi tatil mi, okullar seçimden sonraki gün açık mı? Öğretmenlere, öğrencilere okullar var mı, 1 Nisan’da (seçimin ertesi günü) okullar neden tatil?
1 Nisan resmi tatil mi, okullar seçimden sonraki gün açık mı? Öğretmenlere, öğrencilere okullar var mı, 1 Nisan’da (seçimin ertesi günü) okullar neden tatil? Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için okullarda oy kullanacak. 81 ilde gerçekleşecek seçimlerde çok sayıda öğretmen de sandık görevlisi olarak görev alacak. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak edilirken, açıklama geldi. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki Pazartesi günü 1 Nisan'da okul var mı, işlenecek mi? 1 Nisan resmi tatil mi?
30.03.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti'den istifa etti
Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti'den istifa etti  İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 31 Mart'taki yerel seçimlerde desteğini açıklayarak İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.
21.12.2023 Gündem
AK Parti’de ‘100 il 1000 ilçe’ çalışması
AK Parti’de ‘100 il 1000 ilçe’ çalışması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 il, 1000 ilçe vaadi il olmak isteyen ilçelerde heyecan yaratırken, AK Parti’nin konuyla ilgili çalışmayı 14 Mayıs seçimleri öncesi başlattığı öğrenildi. Ancak küskünlük endişesi nedeniyle yerel seçimler öncesi adım atılmayacak​.
16.06.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den seçim sonrası ilk açıklama: Türk milleti tarih yazmıştır
MHP lideri Bahçeli'den seçim sonrası ilk açıklama: Türk milleti tarih yazmıştır MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bahçeli, "Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Aziz vatandaşlarımızın katılımıyla seçimlerin 2. turu yapılmış, Sayın Cumhurbaşkanı 13. cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Türkiye'nin demokrasi standartlarında dünya çapında bir mukayese kazandığı belirginlik kazanmıştır." deid.
29.05.2023 Gündem
Oy kabinine 2 kişi girebilir mi? Hangi durumda oylar geçersiz sayılır, oy kullanırken nelere dikkat edilir? 2023 YSK açıklaması ile 6 adımda oy kullanma rehberi!
Oy kabinine 2 kişi girebilir mi? Hangi durumda oylar geçersiz sayılır, oy kullanırken nelere dikkat edilir? 2023 YSK açıklaması ile 6 adımda oy kullanma rehberi! Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda, adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy verecek. Peki, Oy kabinine 2 kişi girebilir mi? Oy nasıl kullanılır, oy kullanırken hangi durumda nelere dikkat edilir, hangi durumlarda geçersiz olur? İşte 2023 YSK açıklaması ile 6 adımda oy kullanma rehberi…
28.05.2023 Seçim
Bahçeli: 28 Mayıs'ta sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz
Bahçeli: 28 Mayıs'ta sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Malatya'da vatandaşlara hitap ederek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tekrar hayata geçmeli ve Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
Gelecek Partisi'nde 11 istifa: Naziler gibi mültecileri sınır dışına atma vaadinde bulunanların karşısında olacağız
Gelecek Partisi'nde 11 istifa: Naziler gibi mültecileri sınır dışına atma vaadinde bulunanların karşısında olacağız Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinden 11 kişi partisinden istifa etti. İstifa eden partililer adına konuşan Bayram Zilan, parti içinde duydukları rahatsızlığı “Parti programı ile pratiği arasında çelişkiler ortaya çıkmaya başladı. Liyakatın yok sayıldığı, emeğin hiç edildiği bir parti haline dönüştü” sözleri ile dile getirdi. Zilan, “Birinci turda baharı vadeden ikinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız” diyerek ikinci turda Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı.
22.05.2023 Gündem
Sinan Oğan kimi destekleyecek? İşte son kulis bilgisi
Sinan Oğan kimi destekleyecek? İşte son kulis bilgisi Bugün saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turu için hangi ittifakı destekleyeceklerini açıklayacak olan Sinan Oğan'ın kararının ne olacağına dair son kulis bilgisi dikkat çekti.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz CHP Genel Başkanı ve ardından gelenler gibi milleti suçlamıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz CHP Genel Başkanı ve ardından gelenler gibi milleti suçlamıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da konteyner kentte depremzedelere hitap etti. Erdoğan "Nefretin, kinin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. CHP Genel Başkanı ve ardından gelenler gibi milleti suçlamıyoruz." dedi.
21.05.2023 Gündem
Altın fiyatları dibi gördü! 'Finansal tufan geliyor'
Altın fiyatları dibi gördü! 'Finansal tufan geliyor' Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye'de 14 Mayıs seçimleri öncesi Kapalı Çarşı'da gram altın satış fiyatı 1500 TL'ye yaklaşmıştı. Ons altında düşüşler geldi. Yurt içi piyasada altının gram satış fiyatı 1250 TL'ye kadar düştü. Öte yandan uzman isim piyasalarla ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Peki altın fiyatları neden düşüyor? İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
21.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz olsanız da olmasanız da devletimiz kardeşlerimizin yanında
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz olsanız da olmasanız da devletimiz kardeşlerimizin yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da konteyner ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "'Oy yoksa hizmet yok' diyen insanları kutuplaştıran, mahalle baskılarıyla gençlerimizi bastıran kendileridir. Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün bu kibirli ve kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar" dedi. Erdoğan, "Daha düne kadar önüne gelene kalp yapmaktan parmakları nasır tutacaktı. Bugün ise masa yumruklamaktan neredeyse bileği kırılacak. Kılıçdaroğlu'nun demokrasi maskesi düştü" ifadelerini kullandı.
20.05.2023 Gündem
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez açıklama yaptı. Akşener, Sinan Oğan'la ilgili soruya "Ben görüşme yapmadım. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterdik ve arkasındayız. Seçim gününe kadar da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kendisine, sayın Oğan ve bir başka arkadaşımız dahil olmak üzere, İnce de dahil, her türlü görüşme yetkisini, talepleri varsa o talepleri yerine getirme yetkisini, genel başkanlar olarak kendisine yetki olarak verdik" yanıtını verdi.
20.05.2023 Gündem
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altın fiyatları dibi gördü, yeni rekor gelecek mi?
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altın fiyatları dibi gördü, yeni rekor gelecek mi? Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları dibi gördü. Peki altın fiyatları neden düşüyor. Altın fiyatlarında yeni rekor gelecek mi? Öte yandan Türkiye'de 14 Mayıs seçimleri öncesi Kapalı Çarşı'da gram altın satış fiyatı 1500 TL'ye yaklaşmıştı. Ancak seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla makas daralırken bir yandan da ons altında da düşüşler geldi. Hafta kapanırken yurt içi piyasada altının gram satış fiyatı 1250 TL'ye kadar düştü. Ons altın, 1.960 dolar civarına kadar geriledi ve ABD borç limiti müzakerelerine ilişkin artan iyimserlik ve Fed'den gelen şahin sinyallerin baskı oluşturmasıyla son düşüşünü yüzde 2'lik kayıp noktasına getirdi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
19.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzede vatandaşları otelden çıkarmasına tepki gösteren Erdoğan, "Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz. Daha dün bedava ev vaat ediyorlardı. Bugün kapı dışarı ediyorlar" şeklinde konuştu. "2.turda rekor oy ve oranda milletimizin cumhurbaşkanı görevini tekrar bize tevcih edeceğine inanıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sadece milletimizin emrindeyiz. Biz bunlar gibi talimatı Kandil'den almıyoruz. Biz karanlık odalarda terör örgütü uzantılarıyla pazarlığa girmiyoruz. Biz milletimizden talimat alıyoruz" ifadelerini kullandı.
18.05.2023 Gündem
Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi…
Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi… 14 Mayıs seçimlerinin ardından 28'inci Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren 600 milletvekilinin 121'ini kadınlar, 479'unu erkekler oluşturuyor. Yeni Meclis’in en genç milletvekili 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir oldu. Peki, Zehranur Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli?
16.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk kez CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında.
16.05.2023 Vatan TV
Meclis’e 114 kadın milletvekili girdi! Tarihe geçtiler
Meclis’e 114 kadın milletvekili girdi! Tarihe geçtiler 14 Mayıs seçimleri sonucunda AK Parti’den 48, CHP’den 26, MHP’den 4, İYİ Parti’den 5, TİP’ten 1 ve Yeşil Sol’dan 30 kadın milletvekili olarak TBMM’ye girdi.
16.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci tur açıklaması: Oy oranını daha da yükselterek tarihi bir başarıya imza atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci tur açıklaması: Oy oranını daha da yükselterek tarihi bir başarıya imza atacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "14 Mayıs’ta sandığa giderek, özgür iradelerini yansıtan tüm vatandaşlarıma, yurtdışıyla birlikte 56 milyon insanımızın her birine demokrasiye hayat veren katkıları ve saygıdeğer oyları için teşekkür ediyorum. 14 Mayıs’ta elde ettiğimiz oy oranını daha da yükselterek, 28 Mayıs seçiminden zaferle çıkacak, inşallah tarihi bir başarıya imza atacağız." ifadelerini kullandı.
16.05.2023 Gündem
MHP'den seçim açıklaması: Erdoğan ikinci turda yine açık ara birinci gelecek
MHP'den seçim açıklaması: Erdoğan ikinci turda yine açık ara birinci gelecek MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'TBMM’de de Cumhur İttifakı çoğunluğu sağlamıştır. Sayın Erdoğan’ın, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda yine açık ara birinci geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçileceği şimdiden belli olmuştur.' dedi.
15.05.2023 Gündem
TBMM'de ilk kez 9 partili tablo: Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı'nın
TBMM'de ilk kez 9 partili tablo: Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı'nın AK Parti, yüzde 35.4’lük oy oranıyla 267 milletvekili ile Meclis’in en çok sandalyeye sahip partisi olmayı sürdürdü.
15.05.2023 Gündem
AK Parti, Meclis'te çoğunluğu aldı! İşte parti ve ittifakların milletvekili sayıları
AK Parti, Meclis'te çoğunluğu aldı! İşte parti ve ittifakların milletvekili sayıları 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için oylar kullanılırken, aynı zamanda 28. Dönem TBMM'yi belirlemek için de oy kullanıldı. Oy sayımının başlamasının ardından sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.6, MHP'nin oy oranı 10.27. Bu iki partinin yer aldığı Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 49.7.Bu sonuçlarla AK Parti'nin Meclis'te sandalye sayısı 268 olurken, MHP'nin vekil sayısı 51 oldu.
14.05.2023 Gündem
37 ilde oyların tamamı sayıldı
37 ilde oyların tamamı sayıldı Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri bu illerde tamamlandı. Yalova, Erzincan, Çorum, Çankırı, Bolu, Bilecik, Düzce, Giresun, Elazığ, Karabük, Artvin ve Bayburt'tan gelen sonuçlar belli oldu.
15.05.2023 Gündem
Adana için ilk seçim sonuçları
Adana için ilk seçim sonuçları 13'üncü Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclis'ine girecek 600 milletvekilinin belirleneceği 14 Mayıs seçimleri saat 17.00 itibari ile 81 ilde aynı anda sona erdi. Gerçekleştirilen sayımların ardından Adana'dan ilk sonuçlar gelmeye başladı. Saat 19.20 itibarıyle Adana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 45,92 Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48,01 Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,66 olarak açıklandı.
14.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

14 Mayıs Seçimleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 14 mayıs seçimleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.