Gazete Vatan Logo

Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi…

14 Mayıs seçimlerinin ardından 28'inci Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren 600 milletvekilinin 121'ini kadınlar, 479'unu erkekler oluşturuyor. Yeni Meclis’in en genç milletvekili 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir oldu. Peki, Zehranur Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli?

Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi…

28'inci Dönem parlamentosunda kadın temsil oranı yüzde 17,1’den yüzde 20,1'e yükselirken en genç milletvekili de bir kadın oldu. AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir parlamentonun en genç ismi olarak merak konusu oldu. Peki, Zehranur Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?

ZEHRANUR AYDEMİR KİMDİR?

Zehranur Aydemir, 1998 yılında Ankara ili Çankaya ilçesinde doğdu. Üniversite öğrenimini, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde tamamlayan Aydemir, Endüstri Mühendisliği bölümü okurken Bilgisayar Mühendisliği bölümünden çift anadal yaptı. 2021 yılında Endüstri Mühendisliği, 2023 yılında Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu.

Bir savunma sanayi firmasında Yazılım Mühendisi olarak çalışan Aydemir, siyasi hayatına 2016 yılında AKP Ankara Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu'nda başladı.

AKP Ankara İl Başkanlığı'nda ve AK Parti Genel Merkez bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. AKP Gençlik Kolları MYK Üyesi olarak AR-GE ve Eğitim Başkanı olarak da görev yapan Zehranur Aydemir 28. dönem milletvekili olarak meclise girdi.

Haberin Devamı