12 Eylül Darbesi

12 Eylül Darbesi

Son dakika 12 Eylül darbesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 12 Eylül darbesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 12 Eylül darbesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

12 Eylül Darbesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 12 eylül darbesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 517 12 eylül darbesi haberi bulunmuştur. Tüm 12 eylül darbesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri! Darbeyi kınayan, demokrasiyi öven mesajlar ve sözler
12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri! Darbeyi kınayan, demokrasiyi öven mesajlar ve sözler 12 Eylül 1980 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından saat 03.00'te TRT, PTT ve diğer iletişim dairelerine el konularak başlayan askerî müdahale; İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakan Süleyman Demirel'in konutu ve diğer hedeflerin de sorunsuz olarak ele geçirilmesiyle saat 04.00'te radyolardan tüm ülkeye duyuruldu. İlk bildiride, "Girişilen harekâtın amacı; ülke bütünlüğünü korumak, millî birlik ve beraberliği sağlamak, muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek, devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis etmek ve demokratik düzenin işlemesine mâni olan sebepleri ortadan kaldırmaktır." ifadeleri yer aldı. Tarihe kara bir leke olarak geçen bugünü sosyal medya hesaplarından kınamak ve demokrasiyi övmek isteyenler 12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri için araştırmalarını hızlandırdı.
11.09.2023 Gündem
Nurhan Damcıoğlu'na veda! 'Türkiye'nin neşesiydi'
Nurhan Damcıoğlu'na veda! 'Türkiye'nin neşesiydi' İzmir'de geçen pazartesi kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu için anma töreni düzenlendi.
7.06.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" projesini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" projesini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hücrelerine kadar vesayete hizmet etmek üzere hazırlanmış 12 Eylül darbesi Anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Bu doğrultuda başlattığımız girişimlerin bazıları Meclis safhasında, bazıları daha teklif aşamasında, muhalefetin destek vermemesi sebebiyle, akim kalmıştır. Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir" dedi.
28.10.2022 Siyaset
Ömer Çelik'ten, Tunç Soyer'in tartışılan sözlerine tepki: Yunanistan'a söylenmeyen sözler tarihimize söylendi
Ömer Çelik'ten, Tunç Soyer'in tartışılan sözlerine tepki: Yunanistan'a söylenmeyen sözler tarihimize söylendi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısıyla ilgili açıklama yaptı. Ömer Çelik yaptığı açıklamada, Tunç Soyer'in açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılıp katılmayacağıyla ilgili bilgi verdi.
12.09.2022 Siyaset
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı? Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olan, tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 Darbesi'nin bugün 42. yıldönümü. Resmi verilere 12 Eylül 1980 darbesinde 650.000 kişi gözaltına alındı. 171'i kişi cezaevlerinde işkence sonucu ölürken, darbe sonunda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti. Peki, 12 Eylül 1980 darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12.09.2022 Gündem
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir?
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Edebiyatçı Gazeteci Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’in, 86 yaşında hayatını kaybettiği iddia edildi. En son 2013 yılına kadar Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Peki, Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu?
19.08.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da KYK yurdunda öğrencilerle iftar programında açıklamalarda bulundu. "Gittiğim her yerde özellikle burada da gayretleriyle enerjileriyle, birikimleriyle 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizin ülke sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca kredi ve burs ödemelerinin erken yapılacağını belirterek, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.
22.04.2022 Siyaset
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı
Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı Ankara'da, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, 2'nci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
17.01.2022 Siyaset
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan duyurdu, enflasyon...
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan duyurdu, enflasyon... Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili konuştu. Bakan Bilgin "Devlet bu ekonomik sorunlar karşısında çalışanlarını koruyacak. Kamu çalışanlarını, memurlarını, işçisini enflasyona ezdirmeyecek. Önümüzdeki dönemde asgari ücret önümüze geliyor. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzde ne yapacağımızı biliyoruz" dedi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "Türkiye'ye yakışan bir asgari ücreti inşallah yılbaşında Sayın Bakanımızın çabalarıyla elde edeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın" diye konuştu.
23.10.2021 Çalışma Hayatı
Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama
Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde siyasi partilerin kendi tekliflerini açık, somut maddelere dökülmüş şekilde ortaya koymalarının önemli olduğunu söyledi.
1.10.2021 Gündem
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Bu darbe geride ise telafisi mümkün olmayan kayıplar ve unutulmayan acılar bıraktı. İdam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle aradan geçen uzun yıllara rağmen zihinlerdeki yerini koruyor.
12.09.2021 Gündem
12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti! 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar!
12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti! 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar! Demokrasinin kara lekesi 12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Yıllarca hafızalardan silinmeyecek uygulamaları ile hafızalarda yer eden 12 Eylül 1980 darbesi kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle biliniyor. Peki, 12 Eylül'de ne oldu? 12 Eylül Darbesi kime yapıldı? 12 Eylül Darbesi'ni kim yaptı? İşte 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar!
12.09.2021 Gündem
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 12 Eylül Darbesi'nin 41'inci yıl dönümünde yayımladığı mesajında "Aradan geçen zaman içinde 12 Eylül darbecilerini yargıladık, 28 Şubat darbecilerini yargıladık, 15 Temmuz hainlerini yargıladık ve 1960 darbecilerinin astığı siyaset ve devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik" dedi.
12.09.2021 Siyaset
19 Mayıs uzaktan eğitim olacak mı, yarın 19 Mayıs EBA canlı ders var mı? Okullar tatil mi, yarın yasak var mı?
19 Mayıs uzaktan eğitim olacak mı, yarın 19 Mayıs EBA canlı ders var mı? Okullar tatil mi, yarın yasak var mı? 19 Mayıs'ta okullar tatil mi, yarın uzaktan eğitim ve canlı ders var mı? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na yarın kutlanacak. 102'nci yılı kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na saatler kala öğrenciler uzaktan eğitim ve canlı ders ile ilgili araştırmalar yapamaya başladı. Peki, yarın okullar tatil mi, 19 Mayıs uzaktan eğitim olacak mı?
18.05.2021 Eğitim
Necdet Üruğ hayatını kaybetti
Necdet Üruğ hayatını kaybetti 19. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Üruğ hayatını kaybetti.
18.04.2021 Gündem
Mustafa Pehlivanoğlu kimdir, aslen nereli? Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu neden, kaç yaşında asıldı? Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubu…
Mustafa Pehlivanoğlu kimdir, aslen nereli? Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu neden, kaç yaşında asıldı? Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubu… Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu idam edilişinin 40. Yılında anlıyor. 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ilk ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun idam edilişinin üzerinden 40 yıl geçti. Peki, Mustafa Pehlivanoğlu kimdir? Mustafa Pehlivanoğlu nereli, kaç yaşında idam edildi? Mustafa Pehlivanoğlu hakkında merak edilenler…
7.10.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hukuk Fakültesi Diploma Töreni'nde önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hukuk Fakültesi Diploma Töreni'nde önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin aynasının Demokrasi ve Özgürlükler Adası olduğunu belirterek, "Türk demokrasisinin dibe vurmasının da şaha kalkmasının da sembolü burasıdır. Milletimiz Yassıada mahkemelerinde yaşanan utanç tablolarından dolayı burayı yıllarca 'Yaslı ada' diye adlandırmıştır. Darbeciler de Yassıada'nın seçilmişler için hep bir ibret olmasını istemişlerdir." dedi.
12.09.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin 40. yılında, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'nda konuşarak, "Türkiye'de yapılmış veya teşebbüs edilmiş hiçbir darbe milli değildir, meşru değildir, masum değildir, onurlu değildir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak." dedi.
12.09.2020 Gündem
Fahrettin Altun: Milletimizin güçlü iradesi darbecilere gereken dersi vermeye muktedirdir
Fahrettin Altun: Milletimizin güçlü iradesi darbecilere gereken dersi vermeye muktedirdir İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Milletimizin güçlü iradesi darbelere, darbecilere, onların dışarıdaki hamilerine ve siyasal alandaki işbirlikçilerine gereken dersi vermeye muktedirdir" dedi.
12.09.2020 Siyaset
12 Eylül darbesi Yassıada'da anlatılacak!
12 Eylül darbesi Yassıada'da anlatılacak! Darbenin 40. yıldönümünde Yassıada’da yapılacak programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli katılacak. Program kapsamında 12 Eylül darbesi süreci ve yargılamaları ile ilgili bir sergi ve sempozyum da gerçekleşecek. Ada yeniden düzenlenerek müze, kütüphane, konferans salonu ve Demokrasi Feneri gibi birçok sembol yapıyla 27 Mayıs’ın yıldönümünde hizmete açılmıştı. Adadaki bu etkinliğin ardından en kapsamlı program da 12 Eylül’de gerçekleşmiş olacak.
10.09.2020 Gündem
Gaffar Okkan kimdir? Aramızdan ayrılışının 19. Yılı…
Gaffar Okkan kimdir? Aramızdan ayrılışının 19. Yılı… Gaffar Okkan’ın suikastının ardından 19 yıl geçti. Her yıl olduğu gibi ölüm yıl dönümünde anılan Gaffar Okkan kimdir? İşte, Şehit Diyarbakır Emniyet Müdür Ali Gaffar Okkan’ın hakkında merak edilenler…
24.01.2020 Gündem
Meclis'e resmen başvurdular! Adı değişiyor
Meclis'e resmen başvurdular! Adı değişiyor AK Parti milletvekilleri, "Evren" ilçesinin adının değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre, "Evren" ilçesinin adı, eski ismi olan "Çıkınağıl" olarak değiştirilecek.
26.11.2019 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan '12 Eylül darbesi' açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan '12 Eylül darbesi' açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milletimiz; büyük ve güçlü Türkiye'yi hedef alan darbelere her zaman 'dur' diyecek ve taviz vermeyecektir" dedi.
12.09.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

12 Eylül Darbesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 12 eylül darbesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.