12 Eylül

12 Eylül

Son dakika 12 eylül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 12 eylül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 12 eylül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

12 Eylül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 12 eylül gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.514 12 eylül haberi bulunmuştur. Tüm 12 eylül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın Türkiye için elzem olduğunu belirterek, “Bütün partilerin yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum. Seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim" dedi.
26.03.2024 Gündem
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü kadın hakları, eşitlik ve cinsiyet adaleti mücadelesinin sembolik bir günü olarak dünya genelinde kutlanır. Bu özel gün, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarına vurgu yapar ve kadınların hakları için mücadele etmek için bir fırsat sunarken, tarihi karanlık bir olaya dayanıyor. Dünya Kadınlar Günü’nün 8 Mart günü olarak belirlenmesine kaynaklık eden olay ise 1857 yılına dayanıyor. Peki, 8 Mart 1857’de ne oldu, ? 8 Mart 1857 kadın katliamında kaç kadın öldü? İşte 1857 New York dokuma fabrikası olayı…
8.03.2024 Gündem
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Çapa (28), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
6.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası milyonların merakla beklediği emekliye ek zam da dahil olmak üzere ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte en düşük emekli maaşı da belli oldu.
16.01.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi TARIM ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi.
27.12.2023 Gündem
Bahçeli'den CHP’ye tepki: Bütçe görüşmelerinde takip etmeyeceğim
Bahçeli'den CHP’ye tepki: Bütçe görüşmelerinde takip etmeyeceğim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ve CHP'nin TBMM Genel Kurulundaki bütçenin kapanış konuşmalarını takip etmeyeceklerini belirterek, "Anayasa Mahkemesinin yapması gerekeni yapıyorum" dedi.
25.12.2023 Gündem
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi, 'Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışını engelleyeceği' iddiasını ortaya atan Bloomberg'e cevap Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi.
17.11.2023 Gündem
6 kurşunla öldürüldü, kuyuya atılıp üstü betonla kapatıldı! Sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
6 kurşunla öldürüldü, kuyuya atılıp üstü betonla kapatıldı! Sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı 6 kurşunla vurularak öldürülen Bahtiyar Akçay’ın cesedinin halı fabrikasındaki kuyuya atıldığı ve üzerinin betonla kapatıldığı olaya ilişkin maktulün yakın arkadaşı tutuklu sanık Nadir Ün’ün cezai ehliyeti tam çıktı. Nadir Ün ağlayarak yaptığı savunmasında, "Benim akıl sağlığım yerinde. Ancak psikolojim iyi değil. Pandemi sürecinde de yeterli sağlık desteği alamadım. Maktulün olay esnasında hakareti nedeniyle anlık öfke patlaması yaşadım" diye konuştu.
9.11.2023 Gündem
Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümü nasıl oldu, babası ve eşi kimdir?
Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümü nasıl oldu, babası ve eşi kimdir? Ahmet Taner Kışlalı ölümünün 24. Yılında saygı ve sevgiliyle anılıyor. Eski Kültür bakanlarından, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümünün üzerinden 24 yıl geçerken, hayatı ve ölümü araştırılmaya başlandı.
21.10.2023 Gündem
Bebeğini fındık bahçesine gömen anneden kan donduran sözler! İlk duruşmada tahliye edilmişti mahkemeden yeni karar çıktı
Bebeğini fındık bahçesine gömen anneden kan donduran sözler! İlk duruşmada tahliye edilmişti mahkemeden yeni karar çıktı Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra ilk duruşmada tahliye edilen Bilge Çapa (27), mahkemede yeniden tutuklandı.
19.10.2023 Gündem
Yasak ilişkiden doğan bebeğini bahçeye gömmüştü! Sürpriz tanık konuştu
Yasak ilişkiden doğan bebeğini bahçeye gömmüştü! Sürpriz tanık konuştu Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanıp, ilk duruşmada tahliye edilen Bilge Çapa'nın (27) yargılandığı davada tanık olarak dinlenen ebe S.F., "Kendisinin ve bebeğinin yanına gittiğimde, emzirdiğini söyledi. Bebeğin huzurlu bir şekilde uyuduğunu gördüm. Emzirdiğini söylediği için de bebeğin anne sütü ile beslendiğini anladım. Taburcu olana kadar herhangi bir anormallik görmedim" dedi.
12.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasaklarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasaklarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. "Üniversitelerde bizzat hocalar kullanılarak başlatılan cadı avını dün gibi hatırlıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversitelerimizin bir daha asla yasakla, baskıyla, kavgayla veya ideolojik dayatmalarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ programı kapanış ve Danıştay eğitim tesisi açılış töreninde konuştu. 'Darbe anayasasından kurtulmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur. Müzakereye açık olduğumuzu belirttik " dedi
3.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
SPK 10 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi
SPK 10 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi Sermaye Piyasası Kurulu, Atakule GYO pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili Burak Bayram Yaman, Celalettin Onur Koray, Cem Özay, Gökhan Özdek, Halit Yalçınkaya, Selahattin Kıymaz, Selçuk Patlar, Yağmur Patlar ve Yiğit Başar Aslan hakkında 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.
22.09.2023 Ekonomi
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor Ticaret Bakanlığı tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini engelleyen, gerçeği yansıtmayan ya da varlığı ispatlanamayan sahte yorumlar ile tüketicilerin kandırılmasına neden olabilen uygulamaları yasakladığını, “haksız ticari uygulama kabul ettiğini” duyurdu. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu, 12 Eylül tarihli son toplantısında 138 dosyayı inceledi.
20.09.2023 Ekonomi
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda; 3'ü terörden arananlar listesinde yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerden 2'sinin 79 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 339 kişinin yaralandığı eylemlerin talimatını verdiği tespit edildi.
18.09.2023 Gündem
MasterChef All Star'da altın kaşık geliyor! İki isim potaya girdi, Mehmet Şef'ten birini seçti
MasterChef All Star'da altın kaşık geliyor! İki isim potaya girdi, Mehmet Şef'ten birini seçti MasterChef All Star'da altın kaşık geliyor. 12 Eylül MasterChef dokunulmazlık oyunu oynandı. Kırmızı ve mavi takım arasındaki kıran kırana mücadele devam etti. Mavi takım kaptanı MasterChef Alican, ekipten birinin yaptığı tabağı elleyince pota tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Öte yandan güncel çekimlerde iki isim potada yaptığı yemekle altın kaşıka aday oldu. Ancak Mehmet şef birini seçti.
14.09.2023 Televizyon
İş kazalarına yönelik video çeken fabrika işçisi, 2 gün sonra iş kazasında öldü
İş kazalarına yönelik video çeken fabrika işçisi, 2 gün sonra iş kazasında öldü Afyonkarahisar'da Hüseyin Pirinççi (22), çalıştığı fabrikada iş kazalarına dikkati çekmek için video yayınladıktan 2 gün sonra iş kazasında hayatını kaybetti. Pirinççi toprağa verilirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
14.09.2023 Yaşam
ABD polisi çarparak öldürdüğü kadınla alay etti: Zaten 26 yaşındaydı, sınırlı bir değeri vardı
ABD polisi çarparak öldürdüğü kadınla alay etti: Zaten 26 yaşındaydı, sınırlı bir değeri vardı ABD’nin Seattle kentinde bir polis aracının 23 yaşındaki bir kadına çarparak öldürmesi sonrasında olay yerine intikal eden başka bir polisin, kadın hakkında şaka yaparak güldüğü anların görüntüsü paylaşıldı.
14.09.2023 Dünya
Sergen Kerem'e, "İnsan değilsin" dedi! MasterChef All Star'da Mehmet Şef bile müdahale edemedi
Sergen Kerem'e, "İnsan değilsin" dedi! MasterChef All Star'da Mehmet Şef bile müdahale edemedi MasterChef All Star'da sular durulmuyor. Kırmızı ve mavi takım arasında kıran kırana mücadele devam ederken gerilim tavan yapıyor. 12 Eylül MasterChef dokunulmazlık oyunu öncesinde MasterChef Kerem ve Sergen Özen arasında ipler gerildi. Mehmet Şef'in araya girmesiyle birlikte olaylar yatıştı.
12.09.2023 Televizyon
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. G20'de Türkiye'nin tahıl koridoru çalışmalarının takdirle karşılandığını söyleyen Çelik, "Türkiye'nin öncülük ettiği pek çok şey zirve bildirgesine girdi. İstanbul anlaşmasının bildirgeye girmesi önemli olmuştur" ifadelerini kullandı. Seçimlerden sonra AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığını belirten Çelik, "Vize serbestisi ve gümrük birliğinin güncellenmesi konuları öne çıkmaktadır. AB ile değişik modeller hakkında çalışılıyor" dedi.
12.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

12 Eylül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 12 eylül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.