1 Milyar Dolar

1 Milyar Dolar

Son dakika 1 milyar dolar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 milyar dolar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 milyar dolar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Milyar Dolar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 milyar dolar gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.085 1 milyar dolar haberi bulunmuştur. Tüm 1 milyar dolar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Bakırköy-Kirazlı metro hattı yarın açılıyor
Bakırköy-Kirazlı metro hattı yarın açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılışa hazır hale getirildiğini belirterek, “Sadece bu hattın hizmete açılması ile ülkemizin ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar olacak. Projemizi hizmete açarak Bakanlığımızın İstanbul’a kazandırdığı raylı sistem hatlarının uzunluğunu 147,7 km’ye çıkarmış olacağız. Bakanlığımızın yapımı devam eden projeleri bittiğinde ise İstanbul’un raylı sistem uzunluğunun 394,2 kilometreye çıkacak” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
İstanbul’a bir metro hattı daha geliyor! Detayları Bakan  Uraloğlu açıkladı
İstanbul’a bir metro hattı daha geliyor! Detayları Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Projemizi çok kısa bir zaman içerisinde hizmete açarak İstanbul’a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık Ticaret Bakanı Bolat, "Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Nvidia bilanço 2024! Nvidia bilançosu açıklandı mı, Nvidia bilançosu nasıl geldi?
Nvidia bilanço 2024! Nvidia bilançosu açıklandı mı, Nvidia bilançosu nasıl geldi? Nvidia bilançosu açıklandı mı? Nvidia, bilançosunda 2024 mali yılının dördüncü çeyreği olarak kabul ettiği 28 Ocak'ta sona eren 3 aylık döneme ilişkin finansal sonuçları açıkladı. İşte Nvidia bilanço 2024…
22.02.2024 Ekonomi
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Sayın Başbakanın FETÖ konusundaki hassasiyetine biliyor ve samimiyetine inanıyoruz. Karşılıklı anlayış çerçevesinde örgütle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
20.02.2024 Gündem
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü 10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor.
25.01.2024 Ekonomi
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme Bankacılık sisteminde hem mevduat hem kredide TL’ye geçiş sürüyor. Son 2 yılda yüzde 385 artan TL mevduatın payı yüzde 35.45’ten 59.85’e çıktı. Döviz hesapları 58.5 milyar dolar azaldı. Kredide TL’nin payı yüzde 67.5’e yükseldi.
9.01.2024 Ekonomi
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış
Birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış Türkiye'de birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış görüldüğü açıklandı. İlk 11 aylık performans, Türkiye'de birleşme ve satın alma aktivitelerinin 2023 yılında artış gösterdiğine ve piyasanın dinamik bir yapıda olduğuna işaret ediyor.
21.12.2023 Ekonomi
Türkiye halka arzda ilk 10 ülke arasına girdi
Türkiye halka arzda ilk 10 ülke arasına girdi Türkiye, ekonomik büyüklükten önce, halka arz fırtınası büyüklüğü ile küresel sıralamada ilk 10 ülke arasına girdi. Avrupa’da ise ilk sırayı aldı.
15.12.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yaptı. Yılmaz, "Ekonomide öngörülebilirliği artırmayı hızlandırıyoruz. Güven ortamını pekiştiriyoruz" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatı en hızlı artıran üçüncü ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatı en hızlı artıran üçüncü ülkeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Küresel ölçekte yaşanan tüm zorluklara ve sorunlara rağmen ihracatımız, yükseliş trendini hâlen devam ettiriyor. Son olarak Ekim ayında yeni bir rekora daha imza attık. Ekim ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 oranında artarak, 22,9 milyar dolara çıktı. Böylece en yüksek Ekim ayı ihracat değerine ulaşmanın sevincini yaşadık. Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız ise 254,8 milyar doları buldu” dedi.
24.11.2023 Gündem
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından patlayan güzellik fenomenleri balonu, en çok gerçek güzellik sektörü emekçilerini vurdu. 100 bin kayıtlı salon ve 300 bin kişinin faaliyet gösterdiği sektörün gerçek uzmanları ayakta. Güzellik uzmanları, “Bu iş gerçek eğitimli insanların işi. Sosyal medyadan beğenilip alınacak bir hizmet değil” derken 1.5 milyar dolarlık alanı 600 fenomenin temsil edemeyeceğini söylüyorlar.
18.11.2023 Gündem
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki saldırıların halen devam etmesinin utanç verici olduğunu belirterek, "Daha da vahim olan İsrail üzerinde nüfus sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmeleridir. Batı dünyasını Gazze'de alenen işlenen insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.
16.11.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya: Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir
Bakan Yerlikaya: Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’da Gürbulak Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu.
12.11.2023 Gündem
Eskişehir ihracatı yüzde 12,9 arttı, 1,18 milyar dolara ulaştı
Eskişehir ihracatı yüzde 12,9 arttı, 1,18 milyar dolara ulaştı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıkladığı verilere göre Eskişehir'in 2023 yılı Ocak-Ekim dönemi ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak 1,18 milyar dolar oldu.
8.11.2023 Finans
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü ihracatı ekimde yüzde 16,6 artış ile 3 milyar 87 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında birinci sırada yer alan endüstrinin payı ise yüzde 13,5 oldu. OİB yetkilisi, “Bugüne kadar ki en yüksek ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm ihracatçıları kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet tarihimizin rekoruna ve çifte mutluluğa doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
8.11.2023 Finans
Tarihin en yüksek ekim ihracatı! Bakan Bolat açıkladı
Tarihin en yüksek ekim ihracatı! Bakan Bolat açıkladı Ekim ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 oranında artarak 22,9 milyar dolar gerçekleşti. Böylece en yüksek ekim ayı ihracat değerine ulaşıldı.
6.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş KKM hesabı açıklaması
Bakan Şimşek'ten flaş KKM hesabı açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat için "Mayıs sonu itibarıyla 125 milyar dolardı. 20 Ekim itibarıyla 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
31.10.2023 Ekonomi
Taylor Swift artık resmen milyarder!
Taylor Swift artık resmen milyarder! 12 Grammy ödülü sahibi Taylor Swift, Eras turnesinden elde ettiği gelirle milyarderler kulübüne dahil oldu. Sadece yaptığı müzikle bu statüye yükselen ünlü ismin dahil olduğu milyarder müzisyenler listesinde Beyonce, Jay Z ve Rihanna gibi isimler yer alıyor.
28.10.2023 Magazin
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz
Bakan Şimşek: Uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz. Ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" dedi.
6.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

1 Milyar Dolar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 milyar dolar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.