SGK karşılıksız para ödemesi yapıyor! 5 yıl sınırı var, 918 lira...
SGK karşılıksız para ödemesi yapıyor! 5 yıl sınırı var, 918 lira... SGK karşılıksız olarak para ödemesi yapıyor. Resmen duyuruldu. 5 yıl sınırı var; paranızı almayı unutmayın. Çoğu vatandaş bu ödemelerden haberdar değil. Devletin kendilerine sağladığı destekleri almayan ya da almayı unutan kişiler için geriye dönük ödeme de yapılıyor. Bunun için yasal sınır 5 yıl. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye, çeyiz parası, emzirme yardımı, cenaze ve iş göremezlik gibi birçok başlık altında ‘özel’ ödemeler yapıyor. İşte o destekler...
30.11.2021 Ekonomi
SGK ödemelerini unutmayın! Yıl bitmeden paranızı mutlaka alın
SGK ödemelerini unutmayın! Yıl bitmeden paranızı mutlaka alın SGK, farklı isimler altında ‘özel’ ödemeler yapıyor. Bunlardan birçok vatandaş haberdar değil. Yıl bitmeden bu ödemeleri alın.
30.11.2019 Ekonomi
Karşılıksız ödeme hakkınızı kaçırmayın
Karşılıksız ödeme hakkınızı kaçırmayın Vatandaş SGK’dan alacağı bazı haklardan habersiz. Ancak bu hakları almak için geç değil. 5 yıllık süre içinde talepte bulunmak mümkün.
12.07.2019 Çalışan Hakları
SGK o paraları karşılıksız veriyor!
SGK o paraları karşılıksız veriyor! SGK yüz binlerce kişiye farklı adlar altında ödeme yapıyor. Ödenen paralar geri alınmıyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor.
27.04.2019 Ekonomi
SGK'dan herkese özel ödemeler
SGK'dan herkese özel ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), farklı isimler altında ‘özel’ ödemeler yapıyor. Milyarlarca lirayı bulan bu ödemelerden çoğu kişi haberdar değil. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Bu hakların bazıları yolluk, cenaze yardımı, çayiz ödemesi, istirahat parası ve süt parası olarak sıralanıyor.
6.11.2017 Ekonomi
SGK'nın yaptığı özel ödemeler
SGK'nın yaptığı özel ödemeler Yapılan onca uyarı ve bilgilendirmeye rağmen vatandaş SGK’dan parasını almıyor ya da alacağını unutuyor. Ancak bu hakları almak için geç değil 5 yıllık süre içinde talepte bulunmak mümkün.
2.10.2017 Ekonomi
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır?
Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır? Takipçilerin ya da müşterilerin iletişim ya da içerik oluşturma aşamalarında ödeme yapmasını kolaylaştıran bir platform olarak bilinmektedir. Bu platformu genellikle influencer kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. Burada bulunan içerik oluşturucular kullanıcılar için ayrıcalık hazırlayarak katman oluşturulmasını sağlamaktadır.
1.02.2024 Gündem
MİT, Mossad'ı nasıl durdurdu? İsrail istihbaratına 8 ilde yapılan operasyonun şifreleri
MİT, Mossad'ı nasıl durdurdu? İsrail istihbaratına 8 ilde yapılan operasyonun şifreleri İsrail İstihbarat Servisi için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri değerlendirilen kişilere yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonun ayrıntıları da belli oldu.
2.01.2024 Gündem
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum Türkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
28.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
24.11.2023 Gündem
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor Pazar payları yüzde 27’ye düşen sedan otomobiller önümüzdeki yıl yeniden sıçrama yapabilir. Passat’ın varisi olan elektrikli sedan modeli ID.7’yi, 2024’ün üçüncü çeyreğinde getirmeyi planladıklarını belirten VW Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “ID.7’yi yüzde 10 ÖTV diliminde getirmek için çalışıyoruz. Başarılı olursak sedan pazarını tekrar yukarı çıkartacak kadar yüksek adetlerde satarız” dedi. Geçen yıl üretimi biten Passat Sedan, dünyada en çok Türkiye’de satılıyordu.
20.11.2023 Otomobil
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Yanlış meme ameliyatı nedeniyle aynaya bakamaz hale geldi
Yanlış meme ameliyatı nedeniyle aynaya bakamaz hale geldi Tülay Ö., meme dikleştirme ameliyatı için geldiği İstanbul’da yanlış tedavi uygulayarak memelerini küçülttükleri iddiasıyla hastane yönetimi ile ameliyatı yapan doktora 3 milyon liralık tazminat davası açtı.
10.10.2023 Yaşam
Hepsiburada alışveriş kredisi - Taksit avantajlarıyla bütçenizi zorlamadan alışveriş yapın
Hepsiburada alışveriş kredisi - Taksit avantajlarıyla bütçenizi zorlamadan alışveriş yapın Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, online alışveriş alışkanlıklarımızı kökten değiştirdi! Bu dijital dönüşümün en önemli avantajlarından biri de, alışveriş yaparken bütçenizi zorlamadan istediğiniz ürünlere sahip olabilme fırsatı sunmasıdır. Hepsiburada Alışveriş Kredisi'nin taksit avantajlarıyla öne çıktığını söylemek mümkün. Hayallerinizdeki ürünlere ulaşmak artık çok daha kolay ve esnek bir hale geliyor. Hepsiburada'nın sunmuş olduğu alışveriş kredisi seçenekleri, ihtiyaçlarınızı karşılamak için ideal bir çözüm sunarken, ödemelerinizi taksitlere bölebilme imkanıyla da finansal konforunuzu gözetiyor. Ani bütçe darboğazları yaşamadan, istediğiniz ürünlere sahip olmanın keyfini sürmek artık elinizde. Hem geniş ürün yelpazesi hem de esnek ödeme seçenekleri ile Hepsiburada, online alışveriş deneyiminizi hem daha keyifli hem de daha ekonomik hale getiriyor.
4.10.2023 Advertorial
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, internet alışverişi son yıllarda artışa geçti. Ancak yapılan bu alışverişlerde dolandırıcıların mağdur ettiği binlerce insan var. İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Banka kartı ile mi alışveriş daha güvenli yoksa kredi kartı ile mi? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
18.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu İstanbul’da evi olmayanlar için düzenlenen kampanya ilgiyle karşılandı. Emlak Konut ve THY’nin Arnavutköy’de hayata geçireceği 13 bin konut için iki haftada 450 binin üzerinde başvuru yapıldı. Önümüzdeki günlerde kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. Projede aylık ödemeler 7.500 TL’den başlayacak.
17.06.2023 Ekonomi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi Türkiye’nin alanlarında lider iki şirketi Emlak Konut ile Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesindeki Arnavutköy’de 2,5 milyon metrekare alan üzerinde, İstanbulda  evi olmayanlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
19.05.2023 Ekonomi
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün Yaz tatili için planlar başlarken uzmanlar, internet üzerinden rezervasyon yaptıracak müşterileri uyardı. Dolandırıcılar, otel sayfalarını birebir kopyalayıp onlarca kişinin hesabını boşaltmaya başladı. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise hem dolandırıcıların hem de hırsızların yeni yöntemlerini anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
5.05.2023 Gündem
Banka şube müdürü ünlü futbolcuları dolandırdı! Fatih Terim'e 10 milyon dolarlık şok
Banka şube müdürü ünlü futbolcuları dolandırdı! Fatih Terim'e 10 milyon dolarlık şok Özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan, aralarında futbol dünyasının tanınmış isimlerinin de bulunduğu çok sayıda varlıklı kişiyi 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. İşte detaylar
22.04.2023 Gündem
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na seslenerek, "7’li masa Karadeniz gazı için ‘hani nerede’ diyordu. Bunların gözü var ama görmez" ifadelerini kullandı. İstanbul için müjdeleri peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek konutlar için maliyetin yarısını devletin ödeyeceği "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasını duyurdu. Erdoğan, İstanbul'daki kira yardım miktarının 3500 liradan 5250 liraya yükseldiğini de açıkladı.
21.04.2023 Gündem
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın başvurusu hakkında "Geçmiş örneklere bakarak aldık. Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak." ifadelerini kullandı.
3.04.2023 Beşiktaş