Çeyiz Parası

Çeyiz Parası

Son dakika çeyiz parası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çeyiz parası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çeyiz parası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çeyiz Parası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çeyiz parası gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 çeyiz parası haberi bulunmuştur. Tüm çeyiz parası haberleri aşağıda listelenmiştir.
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor Evlenen kadına müjdeli haber geldi. Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek söz konusu. Çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Ayrıca hesap açanlara da destek var. Bir de tazminat hakkı geliyor. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu Kiralardaki ve ev fiyatlarındaki fahiş artışlar devam ediyor. İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerde ortalama kira bedeli 10 bin TL seviyesine yükselirken, Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı. Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 olarak gerçekleşirken aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışları yüzde 8,8 azalarak 5 bin 377 oldu. İşte ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.11.2022 Ekonomi
Evlilik yolundaki gençlere müjde! Çeyiz parası yeni rakamlar ortaya çıktı
Evlilik yolundaki gençlere müjde! Çeyiz parası yeni rakamlar ortaya çıktı Evlenme aşamasındaki milyonlarca gence müjdeli haber! Çeyiz hesabında devlet desteği ocak ayında artıyor. Şartlar belli oldu, aylık ödemede alt sınır ve üst sınır açıklandı. Dikkat çeken 6 ay uyarısı geldi. Peki devlet kimlere, ne kadar çeyiz parası veriyor?
16.11.2022 Ekonomi
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler...
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler... SGK'dan çift maaş! Başvuran alıyor. Emekli ya da çalışan farkı bulunmuyor. Gerekli koşulların sağlanması durumunda iki maaş birden ödeniyor. Pek çok kişi çift maaş alma hakkı olduğu halde, haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Müracaat etmeyen kişilere otomatik olarak maaş bağlanması söz konusu değil. Sigortalı olarak çalışanlar ile emeklilerin ölümü halinde geride kalan yakınlarına maaş bağlanıyor. Çalışanlar ve kendi emekli maaşı olanlar da ölüm aylığı alabiliyor. Böylece SGK'dan çift maaş almak mümün oluyor. Peki ölen eşinden maaş alan bir kişi ikinci eşinden dolayı da ölüm aylığı alabilir mi? Ölüm aylığı sadece kadınlara mı ödeniyor? Ölüm maaşı başvuru şartları neler? İşte meak edilen soruların yanıtları...
8.08.2022 Çalışma Hayatı
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu...
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu... SGK, SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. SGK resmen duyurdu. Çok kolay, en az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor. Başvuru E-Devlet'ten yapılıyor.
11.06.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması!
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması! SGK'dan gelir ve aylıklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. 5 yıl içinde başvurmayanın hakkı yanıyor. Başvurmayana gelir ve aylık bağlanmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) iş kazası, meslek hastalığı, vazife malullüğü ve ölüm hallerinde bağlanması gereken gelir ve aylıkların yazılı olarak talep edilmesi gerekir. SGK, yazılı talep olmadıkça kendiliğinden gelir veya aylık bağlamaz. Bu tür gelir ve aylıkların, hakkın kazanıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde istenmeyen kısmı zamanaşımına uğrar. Son beş yıllık dönemin aylık ve geliri topluca alınabilir ancak daha eski döneme ait haklar kaybolur. Ölen sigortalıların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilir ama beş yıl içinde talep edilmediği takdirde hak düşer. Benzer şekilde, yetim aylığı almakta olan kız çocuklarına evlenmeleri halinde, aylık veya gelirinin 24 katı tutarı kadar evlenme ödeneği (halk arasında çeyiz parası olarak da adlandırılır) ödenir. Evlenme ödeneğinin beş yıl içinde talep edilmemesi halinde hak düşer.
8.04.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor!  Başvuru şartı var, ödemeler...
Asgari ücretliye 12 bin 454 lira ödeniyor! Başvuru şartı var, ödemeler... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret alanlara 12 bin 454 lira ödeniyor. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Başvuru şartı bulunuyor. Bu ödeme dışında tek sefere mahsus en az 300 TL devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor. 300 liralık destek ödemesi yapılırken çalışma şartı aranmıyor. Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Doğum izninden süt parasına, erken emeklilik imkanından hibeye kadar birçok destek kadınları bekliyor. Bu destekler kapsamında doğum yapan ve analık iznini kullanan kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 12 bin 454 lirayı buluyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar da destekleniyor. Evde üretim yapan kadınlara vergisiz esnaflık imkanı ile emeklilik yolu açılıyor. Bunun için vergi dairesine bir dilekçe ile başvurmak yeterli oluyor. Ayrıca kadın girişimcilere erkeklere oranla daha uzun vadeli ve yüksek hibe ve kredi imkanı tanınıyor. Sadece çalışan kadınlara değil aynı zamanda ekonomik olarak ihtiyaç sahibi olan kadınlara da destek veriliyor. Yetim kalan kızlara aylık bağlanıyor. Yetim kızlar evlendiklerinde kendilerine 24 maaş çeyiz parası ödeniyor. Evlilik biterse bu maaşı almaya devam ediyor. Söz konusu para için müracaat etmek gerekiyor.
8.03.2022 Çalışma Hayatı
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Devletten karşılıksız para desteği! Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler en geç 30 gün içinde yapılıyor. Evlenmeyi düşünen ancak maddi nedenlerden dolayı zorlanan gençlere devletten güzel haber geldi. 'Çeyiz hesabı' ile devletten yardım almak mümkün. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. Eşlerin ayrı ayrı başvuru yapması durumunda kişi başı 16 bin lirayı bulan destek 32 bin liraya kadar çıkabiliyor. İkiye katlanan destek ile yuva kurmak, gençler için daha kolay hale geliyor.
2.03.2022 Ekonomi
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor... SGK'ya başvurduktan sonra verilen yazı ile paranızı alabilirsiniz. Çalışan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri bulunuyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için çok önemli. Çünkü yıllarca çalışmanın sonucunda tazminat alacak vatandaşların eline yüklü miktarda paralar geçebiliyor. Tazminat alınabilecek durumlar ise sınırlı. Çoğu çalışanın ise merak ettiği soru şu: 'Kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için istifa etmeden önce kaç yıl çalışmak gerekir, böyle bir hak var mı?' İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilen yıl detayı...
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK karşılıksız para ödemesi yapıyor! 5 yıl sınırı var, 918 lira...
SGK karşılıksız para ödemesi yapıyor! 5 yıl sınırı var, 918 lira... SGK karşılıksız olarak para ödemesi yapıyor. Resmen duyuruldu. 5 yıl sınırı var; paranızı almayı unutmayın. Çoğu vatandaş bu ödemelerden haberdar değil. Devletin kendilerine sağladığı destekleri almayan ya da almayı unutan kişiler için geriye dönük ödeme de yapılıyor. Bunun için yasal sınır 5 yıl. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye, çeyiz parası, emzirme yardımı, cenaze ve iş göremezlik gibi birçok başlık altında ‘özel’ ödemeler yapıyor. İşte o destekler...
30.11.2021 Ekonomi
Zam geliyor! Paralar toplu olarak ödeniyor, tek seferde 30 bin lira...
Zam geliyor! Paralar toplu olarak ödeniyor, tek seferde 30 bin lira... Toplu para ödemesi yapılıyor. Vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Talepte bulunanlara 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor. Ödeme miktarı ise ocak ayında yapılacak zam ile birlikte artış gösterecek. Şu an başvuruda bulunanlar 30 bin lira tek seferde alabiliyor.
16.11.2021 Ekonomi
Bunu kimse bilmiyor! Düğün takısında vergiye dikkat
Bunu kimse bilmiyor! Düğün takısında vergiye dikkat Uzun süren kapanmanın ardından tam normalleşmeye geçilmesiyle birlikte düğünler art arda geldi. Takılar ve hediyeler ise bir düğünlerin olmazsa olmazı! Fakat çoğu kişi bu takıların vergisi olup olmadığını merak ediyor. Yasaya göre düğün hediyeleri için vergi istisnaları var. İşte düğünlerde vergiye tabi olan takılar....
27.07.2021 Ekonomi
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
24.07.2021 Çalışan Hakları
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten...
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Toplu ödeme yapılıyor. Maaşın 24 katı tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. 5 yıllık zamanaşımı söz konusu. Yazılı başvuru şartı bulunuyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Yetim aylığı alan kişilere evlenmeleri durumunda 2 yıllık maaşları peşin olarak ödeniyor. Evlenen kişinin yetim aylığı kesiliyor. Boşanma durumunda SGK tarafından yeniden yetim aylığı veriliyor.
21.07.2021 Ekonomi
Maaşının 24 katı hesaba yatıyor! Devletten karşılıksız para
Maaşının 24 katı hesaba yatıyor! Devletten karşılıksız para Gençlere devletten binlerce lira. Evlenmek isteyen gençlere devletten para! En son alınan maaşın 24 katı hesaba yatıyor. Evlenme ödeneği, sosyal güvenlik kapsamında anne, babasından aylık, gelir alan kız çocuklarına evlenmeleri halinde ödeniyor. Ölüm aylığı, geliri alırken evlenmiş olmamak gerekiyor. Erkek çocuklarına ödenmiyor. Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyor. Çeyiz parasından ise yararlanmak için bulunulan yerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkezlerine başvuru yapmak yeterli.
15.06.2021 Ekonomi
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi...
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi... Yüz binlerce kişi yararlanıyor. Ödeme tutarı en az 6 bin lira. Başvuru şartı bulunuyor. Süresi var. Zamanaşımına uğruyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yetim aylığı alan kadınlara evlenmesi durumunda toplu ödeme yapılıyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
14.05.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü...
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü... Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Çalışan Hakları
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Ekonomi
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım...
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım... Devlet hesaba yatırıyor. Zamlı ve karşılıksız sosyal yardım. Yaşlıya, engelliye, anneye, kız çocuklarına ödeniyor. Üstelik devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için 5 yıl içinde geriye dönük ödeme hakkı da bulunuyor. İşte devlet tarafından genç ve yaşlıya ödenen sosyal yardımlarla ilgili tüm detaylar...
27.02.2021 Gündem
Toplu para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, en az...
Toplu para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, en az... On binlerce kişi yararlanıyor. En az 9 bin lira ödeniyor. Devlet destek sağlıyor. O paralar toplu olarak ödeniyor. Birçok kişi farkında olmadığı için başvuru yapmıyor, hakkını kaybediyor. Devlet vatandaşların mağdur olmaması için destek ödemelerini sürdürüyor. Destek kalemlerinden en önemlilerinden biri yetim kız çocuklarına evlenene kadar sağlanan yetim aylığı. Evlenen kişiler bu haktan yararlanamıyor. Fakat evlenirken yetim aylığının 2 yıllık ödemesi nakit olarak veriliyor. Böylece yeni evlenen çiftlerin eline toplu para geçmiş oluyor. Ayrıca çeyiz hesabı olanlara da devlet katkı sağlıyor. Yetim kız çocuklarına evlenirken 24 maaş çeyiz parası ödenirken, çeyiz hesabı ile birikim yapanlara da 11 bin 32 liraya varan devlet katkısı veriliyor. En az 9 bin TL çeyiz parası, 11 bin 32 TL devlet katkısı sağlanmış oluyor.
21.12.2020 Ekonomi
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve...
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye ödüyor. Birçok kişi bilmiyor. 7 bin 325 liraya kadar çıkıyor. Ödemelerde sınır 5 yıl. SGK tarafından rapor paraları, emzirme yardımları, cenaze, tıbbi malzeme, ilaç ve ve yolluk gibi birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bunların arasında en fazla payı ise iş göremezlik raporları ile cenaze yardımları alıyor. Bu karşılıksız ödemelerden çoğu kişi haberdar değil ve almayı unutuyorlar...
17.11.2020 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Çeyiz Parası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çeyiz parası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.