Çeyiz Hesabı

Çeyiz Hesabı

Son dakika çeyiz hesabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çeyiz hesabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çeyiz hesabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çeyiz Hesabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çeyiz hesabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 çeyiz hesabı haberi bulunmuştur. Tüm çeyiz hesabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evlilik yolundaki gençlere müjde! Çeyiz parası yeni rakamlar ortaya çıktı
Evlilik yolundaki gençlere müjde! Çeyiz parası yeni rakamlar ortaya çıktı Evlenme aşamasındaki milyonlarca gence müjdeli haber! Çeyiz hesabında devlet desteği ocak ayında artıyor. Şartlar belli oldu, aylık ödemede alt sınır ve üst sınır açıklandı. Dikkat çeken 6 ay uyarısı geldi. Peki devlet kimlere, ne kadar çeyiz parası veriyor?
16.11.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir dönem sona eriyor. Karar verildi. Ev alama hayali kurup yeteri kadar nakit birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut hesabı BES çatısı altına giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birçok yenilik hayata geçirildi. Devlet desteği miktarı artırılarak bazı zorunlu durumlarda BES hesabından avans kullanılabilmesi mümkün hale getirildi. Şimdi de konut sahibi olmak isteyenler için harekete geçildi. 6 yıl önce başlatılan konut hesabı uygulamasının BES kapsamı içine alınması gündemde. İşte konunun detayları...
9.05.2022 Ekonomi
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Devletten karşılıksız para desteği! Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler en geç 30 gün içinde yapılıyor. Evlenmeyi düşünen ancak maddi nedenlerden dolayı zorlanan gençlere devletten güzel haber geldi. 'Çeyiz hesabı' ile devletten yardım almak mümkün. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. Eşlerin ayrı ayrı başvuru yapması durumunda kişi başı 16 bin lirayı bulan destek 32 bin liraya kadar çıkabiliyor. İkiye katlanan destek ile yuva kurmak, gençler için daha kolay hale geliyor.
2.03.2022 Ekonomi
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten...
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Toplu ödeme yapılıyor. Maaşın 24 katı tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. 5 yıllık zamanaşımı söz konusu. Yazılı başvuru şartı bulunuyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Yetim aylığı alan kişilere evlenmeleri durumunda 2 yıllık maaşları peşin olarak ödeniyor. Evlenen kişinin yetim aylığı kesiliyor. Boşanma durumunda SGK tarafından yeniden yetim aylığı veriliyor.
21.07.2021 Ekonomi
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi...
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi... Yüz binlerce kişi yararlanıyor. Ödeme tutarı en az 6 bin lira. Başvuru şartı bulunuyor. Süresi var. Zamanaşımına uğruyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yetim aylığı alan kadınlara evlenmesi durumunda toplu ödeme yapılıyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
14.05.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü...
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü... Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Çalışan Hakları
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Ekonomi
Toplu para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, en az...
Toplu para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, en az... On binlerce kişi yararlanıyor. En az 9 bin lira ödeniyor. Devlet destek sağlıyor. O paralar toplu olarak ödeniyor. Birçok kişi farkında olmadığı için başvuru yapmıyor, hakkını kaybediyor. Devlet vatandaşların mağdur olmaması için destek ödemelerini sürdürüyor. Destek kalemlerinden en önemlilerinden biri yetim kız çocuklarına evlenene kadar sağlanan yetim aylığı. Evlenen kişiler bu haktan yararlanamıyor. Fakat evlenirken yetim aylığının 2 yıllık ödemesi nakit olarak veriliyor. Böylece yeni evlenen çiftlerin eline toplu para geçmiş oluyor. Ayrıca çeyiz hesabı olanlara da devlet katkı sağlıyor. Yetim kız çocuklarına evlenirken 24 maaş çeyiz parası ödenirken, çeyiz hesabı ile birikim yapanlara da 11 bin 32 liraya varan devlet katkısı veriliyor. En az 9 bin TL çeyiz parası, 11 bin 32 TL devlet katkısı sağlanmış oluyor.
21.12.2020 Ekonomi
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi...
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi... Yapılan uyarılar ve bilgilendirmeye rağmen pek çok kişi SGK’nın yaptığı ödemeleri almıyor ya da alacağını unutuyor. Ancak bu hakları almak için geç değil. Ancak almak için de geç kalmamak gerekiyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Çünkü, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yapılan ödemelerde zaman aşımı süresi uygulanıyor. Belirtilen süre içinde alınmayan aylık ve gelirler talepte bulunulan tarihten itibaren beş yıl öncesine kadar alınabiliyor. SGK tarafından verilen çeyiz yardımı, cenaze ödeneği gibi ödemelerin beş yıl içinde alınmaması halinde ise hak kayboluyor. İşte sosyal güvenlikte zaman aşımı ve hak düşürücü sürelere ilişkin detaylar...
8.09.2020 Ekonomi
Ev alana devletten geri ödemesiz para
Ev alana devletten geri ödemesiz para Devlet, milyonlarca evlenecek gence ve ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara karşılıksız destek (hibe) sağlıyor. Yeni evlenecek çiftler bu iki imkandan ayrı ayrı yararlanıp geleceğe dönük önemli kolaylıklar elde edebiliyor. Devletin bu kapsamda çiftlere sunduğu fırsat toplamda 79 bin lirayı buluyor. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınır?
8.09.2020 Ekonomi
Çeyiz hesabı olanlara iyi haber! İki katına çıkarılıyor
Çeyiz hesabı olanlara iyi haber! İki katına çıkarılıyor Çeyiz Hesabı olanlara iyi haber. Düzenli ödeme yapmama imkanı Ağustos sonuna kadar iki katına çıkarıldı.
9.06.2020 Ekonomi
Devletten 11 bin lira destek!
Devletten 11 bin lira destek! Çeyiz hesabı evlenmeyi düşünenlerin yanında. Çeyiz hesabı açtıran kişiler isterlerse ayda bir, isterlerse üç ayda bir hesaba ödeme yapabilirler. Ödemelerini aylık olarak yapan kişiler ayda en az 190,32 TL en fazla bin 903,23 TL ödeme yapabilirler. Evlenenler 11 bin 032 TL’yi geçmemek üzere devlet katkısı alabilirler.
17.02.2020 Çalışan Hakları
Ev alanlar ve evlenenlere iyi haber! Ödemeler yılbaşı öncesi başlıyor
Ev alanlar ve evlenenlere iyi haber! Ödemeler yılbaşı öncesi başlıyor Evi olmayanlar için çıkarılan Konut Hesabı’ndan ödemelerin yeni yıldan önce yapılması bekleniyor. Hükümet Çeyiz Hesabı açanlara da ödemeleri yılbaşı öncesi yapmayı planlıyor
3.12.2019 Ekonomi
Para biriktiren vatandaşa devlet katkısı geliyor!
Para biriktiren vatandaşa devlet katkısı geliyor! Çeyiz ve konut hesaplarının ardından, devlet destekli yeni hesap uygulamaları yolda.
12.11.2019 Ekonomi
'Ev'lenen çifte 67 bin TL katkı
'Ev'lenen çifte 67 bin TL katkı Kredi faizlerindeki düşüşle birlikte vatandaşın ev alma maliyeti önemli ölçüde düşerken, devlet evlenmek ve ev sahibi olmak isteyenler için destekleri artırmaya devam ediyor.
17.09.2019 Ekonomi
Evlenene çifte destek
Evlenene çifte destek Yetim kız çocuklarına evlenirken 24 maaş çeyiz parası ödenirken, çeyiz hesabı ile de çiftler 18 bin liraya varan devlet katkısı alabiliyor.
1.07.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 7. Aile Şurası'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Yıllarca kısırlaştırma adına her şeyi yaptılar. Atılan adımlarla nüfusumuz azaltıldı. Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum." dedi.
2.05.2019 Siyaset
Bakan müjdeyi açıkladı: 17 Nisan'da başlayacak!
Bakan müjdeyi açıkladı: 17 Nisan'da başlayacak! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeyiz hesabı ödemeleri için bankalara müracaatların 17 Nisan’da başlayacağını, ilk ödemelerin ise Mayıs ayı içerisinde yapılacağını açıkladı.
11.04.2019 Ekonomi
Devlet katkısı arttı! Evlenene 68 bin lira
Devlet katkısı arttı! Evlenene 68 bin lira Konut ve çeyiz hesabında devlet katkısı arttı. Evlenirken 9 bin lira, ev alırken 25 bin lira destek alınabilecek.
24.03.2019 Ekonomi
Evlenen çiftlere 18 bin lira destek
Evlenen çiftlere 18 bin lira destek Evlenen çiftlerden kriterleri yerine getiren her bir eş devlet katkısından ayrı ayrı yararlanabilecek. Bu şekilde evlenecek çiftler toplamda 18 bin lira destek alabilecek. Hesapta biriken para işletilecek yani faiz gibi geliri de olabilecek.
18.03.2019 Gündem
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı!
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı! Evlenecek genç çiftler adına açılan çeyiz hesabına devlet katkısının üst sınırı 9 bin liraya yükseltildi. Evlerde imal edilen ürünlerin internet üzerinden satışı ile kıdem tazminatına vergi istisnaları getirildi.
16.03.2019 Ekonomi
Evleneceklere çifte destek! 68 bin 559 lira...
Evleneceklere çifte destek! 68 bin 559 lira... Evlenmeyi düşünen çiftele güzel haber. Hem çeyiz desteği hem de konut desteği alabilirler. Çiftlerin bu destekten ayrı ayrı yararlanmaları durumunda ellerine 68 bin 559 TL gibi bir para geçecek.
15.03.2019 Ekonomi
Evlenene peşin 24 maaş! Ödemeyi SGK yapıyor...
Evlenene peşin 24 maaş! Ödemeyi SGK yapıyor... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Evlenen yetim kız çocukları, 2 yıllık maaşını peşin alıyor.Bu parayı almak için 5 yıllık hak düşürücü süreye dikkat etmek gerekiyor. Ödeme SGK tarafından yapılıyor.
5.03.2019 Ekonomi
Çeyiz hesabı nedir? Çeyiz hesabından faydalanma koşulları nelerdir?
Çeyiz hesabı nedir? Çeyiz hesabından faydalanma koşulları nelerdir? Yeni evlenen vatandaşlar, bütçelerine katkı yapabilmek için devletin yeni evlilere verdiği destekleri araştırıyor. Bunlardan birisi de çeyiz hesabı ya da çeyiz yardımı olarak bilinen ve devletin belli koşulları sağlayan hesap sahiplerine verdiği katkı ödeesi. İşte çeyiz yardımı konusunda tüm merak edilenler.
10.01.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çeyiz Hesabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çeyiz hesabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.