F

F

Son dakika f haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan f ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını f haber sayfamızda bulabilirsiniz.

F

haberleri sayfasında son dakika yaşanan f gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.018 f haberi bulunmuştur. Tüm f haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur?
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur? Fiilimsiler, fiillere gelir ve fiilleri isim yaparlar. Fiilden türetilen bu sözcüklerin cümle içinde zarf, sıfat ya da isim olması mümkündür.
22.04.2024 Gündem
Bekçi alımı ne zaman olacak 2024, bekçi alımı ne zaman 2024?
Bekçi alımı ne zaman olacak 2024, bekçi alımı ne zaman 2024? Mayıs ayına kısa bir süre kala Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bekçi alımı başvurularına yönelik detaylar da gündeme gelmeye başladı. Çarşı ve mahalle bekçisi istihdamı başvurularına yönelik aramalar artarken Çarşı ve mahalle bekçiliği başvuru ekranı açıldı mı, bekçi alımı başvuru şartları neler olacak? Sorularına da yanıt aranıyor.
20.04.2024 Yaşam
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir?
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir? 18 yaşını bitirmiş, fiil ehliyete sahip bulunan ve Fenerbahçelilik ruh ve sevgisi ile dolu olan her gerçek kişi kulübe üye olmak için başvurabilir ve gerekli onay süreçlerinden sonra kulüp üyesi olabilir. Peki, Fenerbahçe kongre üyesi nasıl olunur, Fenerbahçe kongre üye sayısı nedir?
2.04.2024 Şampiy10
Seçim günü kahveler açık mı, 31 Mart kahvehaneler kapalı mı? Seçimde kahveler kaçta açılıyor, kaça kadar kapalı, kıraathaneler 31 Mart Pazar günü kaçta açılacak?
Seçim günü kahveler açık mı, 31 Mart kahvehaneler kapalı mı? Seçimde kahveler kaçta açılıyor, kaça kadar kapalı, kıraathaneler 31 Mart Pazar günü kaçta açılacak? Seçim günü kıraathaneler açık mı, kahveler 31 Mart’ta kapalı mı? Seçim günü olan 31 Mart’ta kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafelerin açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Oy kullanma görevini yerine getirdikten sonra günlük yaşamına devam etmek isteyen vatandaşlar seçim günü açık olacak ve kapalı olacak yerleri öğrenmeye çalışıyor. Peki, seçim günü kahvehaneler kaça kadar kapalı, 31 Mart’ta kahveler kaçta açılacak?
29.03.2024 Gündem
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak?
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak? 2024'te PTT'nin personel alımı ne zaman olacak sorusu oldukça yoğun bir şekilde araştırılıyor. Özellikle başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlar konusundaki belirsizlikler merak ediliyor. PTT'nin personel alımı yapacak mı olduğu da merak konusu. İşte 2024 PTT personel alımına ilişkin tüm detaylar...
13.03.2024 Çalışma Hayatı
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir?
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir? Seçimlerde sandık görevlendirmeleri başladı. Sandık görevlileri genellikle parti üyeleri ve memurlar arasından seçiliyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde sandık başında görev almak istemeyenler ise 'seçim görevi iptal edilir mi?' sorusuna yanıt ararken seçim görevinin devredilip devredilmediği de merak ediliyor.
8.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi Milli Savunma Bakanlığı, 40 yeni F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 79 F-16'nın modernize edilmesi için ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaştığını, ilgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelere başladığını açıkladı.
29.02.2024 Gündem
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)? Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
26.02.2024 Gündem
Elektrikli ev aletleri, mobilya ve eczacılık ürünleri başta olmak üzere tüm sektörler etkilendi! TÜİK tek tek açıkladı
Elektrikli ev aletleri, mobilya ve eczacılık ürünleri başta olmak üzere tüm sektörler etkilendi! TÜİK tek tek açıkladı TÜİK’e göre, perakende satışlardaki büyüme hızı yavaşladı. Parasal sıkılaşma tedbirlerinin tüketime yansıdığı görüldü. Satışlar en çok elektrikli ev aletleri ve mobilya sektöründe hız kesti, akaryakıt ve eczacılık ürünlerinde ise düşüş var. Uzmanlar “Tüketici fiyatlara alışamadı” derken genellikle piyasaya ayak uydurmayan kozmetik bile yüzde 4 geriledi.
18.02.2024 Ekonomi
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri...
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri... Fiilimsiler konusu öğrencileri zorlayan konulardan birisidir. Fiillere getirilen ekler ile fiilimsiler oluşur ve 3’e ayrılır. Bunlar isim, sıfat ve zarf fiil olmak üzeredir. Bu sebeple fiilimsiler konusunda gelen eklerin ezberlenmesi önemlidir. Sorulara doğru yanıt verebilmek içinde öğrenilmesi gereken bir konudur.
5.02.2024 Gündem
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri...
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri... Cümle içerisinde özne tarafından gerçekleştirilen eylemlere fiil ya da yüklem denir. Fiiller yapılarına göre üçe ayrılır. Ek almayan yüklemlere basit, ek alan yüklemlere ise türemiş fiil denir. Birleşik fiiller ise en az iki fiil soylu kelimeden oluşur. Yeterlilik fiili, türemiş fiiller grubunda yer alır. 
5.02.2024 Gündem
Yapısına Göre Cümleler Nelerdir? Cümleler Yapısına Göre Nasıl Ayrılır?
Yapısına Göre Cümleler Nelerdir? Cümleler Yapısına Göre Nasıl Ayrılır? En az bir kelimeden oluşan ve yargı bildiren anlamlı söz ve kelime gruplarına cümle denir. Cümleler hem anlam hem de yapı bakımından birçok türe ayrılır. 
5.02.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
Ünsüz Türemesi Nedir, Nasıl Olur? Ünsüz Türemesi Örnekleri Nelerdir?
Ünsüz Türemesi Nedir, Nasıl Olur? Ünsüz Türemesi Örnekleri Nelerdir? Türkçe, birçok ses olayına ve kurallara sahip olan bir dildir. Bu kurallara yeterli şekilde hakim olunması önemlidir. Ancak bu şekilde son derece başarılı ve kusursuz bir imlaya ve yazı diline sahip olunabilir. Türkçeyi her yerde doğru kullanmak ve özellikle resmi yazışmalarda kusursuz ve kurallara uygun bir imla sergilemek önemlidir. Bu kurallardan biri de ses olayları arasında yer alan ünsüz türemesidir.
4.02.2024 Gündem
Ünsüz Benzeşmesi Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Sertleşmesi (Benzeşmesi) Örnekleri...
Ünsüz Benzeşmesi Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Sertleşmesi (Benzeşmesi) Örnekleri... Ünsüz benzeşmesi herhangi bir kelimeye eklenen ve ünsüz bir harf ile başlayan çekim ve yapım eklerinin kendinden önce sert ünsüz geliyorsa benzeşmesi durumudur. Ünsüz benzeşmesinde son harf yumuşak ünsüz ise yumuşak ünsüz harf ile sert ünsüz ise sert harfle başlamak zorundadır. 
4.02.2024 Gündem
Sözcük Türleri Nelerdir? Sözcükler Türlerine Göre Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
Sözcük Türleri Nelerdir? Sözcükler Türlerine Göre Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir? Kullanım amacına bağlı olarak sözcük türleri Türkçede birçok farklı seçenek üzerinden ele alınır. Genel olarak ise üç ana gruba ayrılmak suretiyle amaca uygun şekilde kullanılır. Aynı zamanda kelime türü ile birlikte sözcük türü olarak ifade edilebilir. Bunlar içerisinde genel olarak isimler, fiiller ve edatlar yer alır. Aynı zamanda başlıca ele alınan bu gruplar kendi içerisinde detaylı şekilde ayrılır.
4.02.2024 Gündem
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri...
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri... Bir ünlemi, ifadeyi, soruyu veya emiri dile getirmeye yarayan anlamlı kelimeler dizisine cümle veya tümce denilmektedir. Genellikle özne, nesne, tümleç, yüklem gibi öğelerden oluşan cümlelerin anlamları yan cümleciklerle pekiştirilebilir. Bir diğer ifadeyle cümleler kullanılarak çeşitli duygu ve düşünceler ifade edilir. Bir cümlenin doğru şekilde kurulabilmesi için yüklem büyük önem taşır.
4.02.2024 Gündem
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? İsim soylu kelimelerin nicelik ve nitelik bakımından tanımlandıkları, en az iki kelimeden oluşan söz gruplarına tamlama denir. Tamlamalar isim ve sıfat tamlaması olarak ikiye ayrılır. İsim tamlamalarında sadece isim soylu kelimeler yer alırken, sıfat tamlamalarında sayı, soru, işaret ve niteleme sıfatları yer alabilir. 
4.02.2024 Gündem
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir? Sıfat fiiller hem eylemsi hem de fiilimsi olarak bilinen eklerdir. Fiilimsinin oluşması için fiillere yapım eklerinin gelmesi ve sıfat fiil eklerinin de eklenmesi gerekmektedir. 
4.02.2024 Gündem
Ses Olayları Nelerdir, Kaç Tane Ses Olayı Vardır? Ses Olayı Örnekleri Nelerdir?
Ses Olayları Nelerdir, Kaç Tane Ses Olayı Vardır? Ses Olayı Örnekleri Nelerdir? Türkçe, birçok kurala sahip olan dillerden biridir. Türkçe dilinde hem konuşmada hem de yazışmalarda dikkat edilmesi gereken kurallar da vardır. Bu kurallardan biri de ses olaylarıdır. Türkçede birçok ses olayı vardır. Bunlar konuşmadan çok yazımda önemlidir. Bu yüzden kuralları doğru öğrenilmelidir.
4.02.2024 Gündem
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024 Gündem
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.' ye (35) istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülen hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, sanığın cep telefonunda depolanmış halde birden çok farklı tarihlerde yüklenmiş video bulunduğuna yer vererek, "Sanığın, 'müstehcenlik' suçunu birden fazla kez işlediği anlaşılmış, sanığın kastının yoğunluğu gözetilerek alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza tayin edilmiştir. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınarak 'iyi hal' indirimi yapılarak, hükmün açıklanması geri bırakılmıştır" görüşünde bulundu.
29.01.2024 Gündem
Fiillerde Çatı Nedir, Nasıl Yapılır? Fiilde Çatı Ekleri Nelerdir?
Fiillerde Çatı Nedir, Nasıl Yapılır? Fiilde Çatı Ekleri Nelerdir? Fiilde çatı, genelde öğrencilerin çok karışık bulduğu ve Türkçe dilbilgisi sorularında çok fazla yanlış yaptığı konuların en başında gelmektedir. Öğrenciler için çok karışık ya da zor gelse de fiil çatısı konusu, öğrenilmek için üzerine gidildiği zaman çok basit bir konu olduğu görülecektir. 
28.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

F ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki f haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.