Gazete Vatan Logo

Türkeş'in kızına green kart!

ABD’de oturma izni sağlayan ‘Green Card’ı aldı

MHP’nin efsane lideri Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, ABD’de oturma izni sağlayan ‘Green Card’ı aldı. Genç kızın annesi Seval Türkeş, “Kart daha rahat çalışmak için. Türklüğünden vazgeçmiyor ki” dedi.

Eski MHP Genel Başkanı ve partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doktor kızı Ayyüce Türkeş, Green Card sahibi oldu. Yaklaşık bir yıl önce Egemen Taş ile dünya evine giren Türkeş, New York’a gelin gitmişti. Ayyüce Türkeş, ABD’de daimi olarak kalma hakkı için yaptığı Green Card başvurusunun kabul edildiğini Facebook sayfasından duyurdu. Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, kızı Ayyüce’nin Green Card almasını şöyle değerlendirdi:

Kızına sahip çıktı

“Kızımın Green Card aldığını biliyorum. 2011 Ocak ayında evlendi. Damadım Egemen Taş altı yıldır Amerika’da yaşıyor ve üst düzey yönetici olarak bilgisayar güvenliği firmasında çalışıyor. Bu Green Card’a damadım başvurmuş, kızım Ayyüce’de eş durumundan hak kazanmıştır. Belli bir süre kaldıktan sonra daha rahat çalışması ve oturması açısından Green Card önemlidir. Türkeş’in kızı da green card alabilir. Sadece Amerika’da daha rahat çalışmak için aldılar bu kartı. Bu oturma izni ve çalışma izni açısından bir karttır. Ayyüce bankacılık ve sigortacılık alanında doktora ünvanını alıp Amerika’ya gitti. Ayyüce 2011 Nisan ayında evliliği dolayısıyla Amerika’ya gitti. Amerikan vatandaşı olmuyor ki. Türklüğünden vazgeçmiyor ki. Green Card aldıktan sonra da zaten 5 yıl dolmadan kimsenin Amerikan vatandaşı olma hakkı yok. Şu anda çalışma ve oturma izni dolayısıyla hakedilmiş bir kart bu kart olmadan oturma ve çalışma izni olmuyor sınır dışı ediliyor. Seçme ve seçilme hakkı yok. New Jersey’de yaşıyorlar. Zaruri bir ihtiyaçtır bu kart.”

Haberin Devamı