Gazete Vatan Logo

'Topyekün mücadele kararı alındı!'

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 26 Şubat'taki toplantısının perde arkasına dair ilginç bilgiler ortaya çıktı.

CNNTürk'ün özel haberine göre toplantıda 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra hükümet tarafından sık sık gündeme getirilen 'yapılanma' ele alındı. Bu, "ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar" başlığı altında bildiriye yansıdı. Haberde şöyle denildi:

3 saat süren toplantıda MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından "yapılanma" ile ilgili detaylı sunum yapıldı. Kurumlardaki yapılaşmadan, yasa dışı dinlemelere, kriptolu telefonların deşifre edilmesine kadar birçok veri, istihbarat bilgisi, bundan sonra çıkacak veriler, siber tehdit unsurları hepsi ele alındı. Toplantının sonunda, yapılanma ile ilgili oy birliğiyle "topyekün mücadele" kararı alındı. Kaynaklar, Gülen cemaatinin 2010 yılında Milli Güvenlik Siyaset Belgesinden "irtica" ifadesi çıkartılana kadar, "İrtica" başlığı adı altında ele alındığını hatırlatıyor. Uzunca bir aradan sonra Cemaatin faaliyetleri tek başına ve detaylı biçimde masaya yatırıldı.

TAVSİYE KARARLARI...

Mücadele kararının altında ise bir dizi tavsiye kararı imzalandı. Buna göre, yapılanmanın devlet içindeki kadrolarının belirlenmesi, bunların tasfiyesi, şirketlerinin denetimi, yurt dışındaki temas ve bağlantılarının belirlenmesi, uluslararası ilişkileri, bunların denetim ve kontrol alınması gibi dikkat çeken kararlar alındı. Bu kapsamda belge her yıl Mayıs-Haziran aylarında güncelleniyor. O güncellemeye, gelişmelere göre, "ulusal güvenliği tehdit eden yapı" ile mücadelenin de girebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı