Gülen Cemaati

Gülen Cemaati

Son dakika Gülen cemaati haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gülen cemaati ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gülen cemaati haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gülen Cemaati

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gülen cemaati gelişmeleri de dahil olmak üzere 667 gülen cemaati haberi bulunmuştur. Tüm gülen cemaati haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı: Fetullah Gülen ve 9 sanık hakkında dava açıldı
Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı: Fetullah Gülen ve 9 sanık hakkında dava açıldı Ankara’da evinin önünde düzenlenen suikast sonucu 18 Aralık 2002’de yaşamını yitiren akademisyen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu soruşturması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen, Enver Altaylı, Mustafa Özcan ve Levent Göktaş’ın da bulunduğu 10 sanık hakkında dava açıldı.
11.11.2022 Gündem
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca; Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihinde, saat 10.00'a ertelenmesine hükmetti.
16.07.2020 Fenerbahçe
'Fuat Avni' savcılıktaki itiraflarını reddetti
'Fuat Avni' savcılıktaki itiraflarını reddetti FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle bir kısmı dairenin eski çalışanı 32 kişinin yargılanmasına devam edildi. Eski Başbakanlık Uzmanı ve "Fuat Avni" hesabının kullanıcılarından olduğu ileri sürülen sanık Mustafa Koçyiğit, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin ettiğini ve bu bilgileri FETÖ'ye aktardığına yönelik savcılık ifadesini, mahkemede reddetti.
9.01.2019 Gündem
FETÖ'cü kardeşlerin hikayesi cinayetin ardından ortaya çıktı
FETÖ'cü kardeşlerin hikayesi cinayetin ardından ortaya çıktı Kütahya’da Gülen cemaati ile çocuk yaşta tanışan FETÖ'cü kardeşlerin hikayesi Ankara'da sevgilisi tarafından öldürülen Emine Çakır'ın cinayetinin ardından ortaya çıktı.
2.12.2018 Yaşam
Ferhat Sarıkaya hakkındaki FETÖ soruşturması tamamlandı
Ferhat Sarıkaya hakkındaki FETÖ soruşturması tamamlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, meslekten ihraç edilen eski savcı Sarıkaya hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.
13.11.2018 Gündem
Ferhat Sarıkaya FETÖ üyeliğinden tutuklandı
Ferhat Sarıkaya FETÖ üyeliğinden tutuklandı HSK tarafından meslekten ihraç edilen eski cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya, FETÖ üyeliğinden tutuklandı.
8.11.2018 Gündem
‘Gülen, hocaefendi değil, meczup’
‘Gülen, hocaefendi değil, meczup’ Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ortaya çıkışı ve faaliyetlerinin anlatıldığı 65 sayfalık kitapta, ‘Esasen hain bir elebaşı olan Gülen, bir hocaefendi olarak asla görülemez’ denildi.
22.04.2018 Gündem
İtirafçı Burak Akın ile 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı
İtirafçı Burak Akın ile 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırladı.
29.01.2018 Gündem
'Grubun akıl hocası Hüsamettin Cindoruk'tu'
'Grubun akıl hocası Hüsamettin Cindoruk'tu' FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli, grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk olduğunu iddia ederek, FETÖ/PDY'nin 2000 yılında İstanbul imamı olarak bilinen, Ahmet Kara'nın, Gülen'in DGM’de yargılandığı dönemlerde kendisini Hüsamettin Cindoruk'a gönderdiğini belirtti. Erdemli, "Oradaki konuşmalardan bu grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk olduğunu anladım” dedi.
29.09.2021 Gündem
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş Erzurum'da eski savcı Osman Nesuh Yıldız hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede itirafçı olan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarında, YARSAV'a üye olan kişilerin üyelik aidatlarının dahi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ödendiğinin belirtildiğine vurgu yapıldı.
29.09.2021 Gündem
15 Temmuz’un karakutusu
15 Temmuz’un karakutusu Akıncı Üssü’nde Orgeneral Akar’a “Sizi Gülen’le görüştürelim” diyen Tuğgeneral Hakan Evrim, darbe gerçekleşseydi üs komutanılığının yanı sıra Milli Eğitim müsteşarı olarak da atanacaktı.
29.09.2021 Gündem
‘Her iktidarın kötüsü ve suçlusu oldum’
‘Her iktidarın kötüsü ve suçlusu oldum’ Cumhuriyet Davası’nın ilk duruşmasının üçüncü gününde Ahmet Şık, Turhan Günay ve Hakan Kara savunmalarını yaptı. Şık, “Her siyasal iktidarın ve her dönemin yargısının ‘kötüsü suçlusu’ olmayı başardım. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” dedi
29.09.2021 Gündem
FETÖ hiçbir yardıma makbuz kesmemiş
FETÖ hiçbir yardıma makbuz kesmemiş Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 206'sı tutuklu 534 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, örgütün yardım ve bağış adı altında topladığı paraları belgelendirmediğini ortaya koydu.
29.09.2021 Gündem
Bombalanan TBMM’de 15 Temmuz oturumu
Bombalanan TBMM’de 15 Temmuz oturumu Darbe teşebbüsünün yıl dönümünde sabaha karşı bombalara hedef olan Meclis’te ‘15 Temmuz’ oturumu yapıldı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, oturumu CHP’li Özel ile ilgili bir anı anlatarak “Bir yumruk olabiliriz. 15 Temmuz bunun ispatıdır” temennisiyle başlattı
29.09.2021 Gündem
‘Gözle namaz kıl’ talimatı verilmiş
‘Gözle namaz kıl’ talimatı verilmiş Adana’da FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen çoğunluğu askeri personel 5’i tutuklu 9 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem
'Türkiye, o ülkeden FETÖ okullarını devralacak!'
'Türkiye, o ülkeden FETÖ okullarını devralacak!' İngiliz Guardian gazetesi, Afganistan hükümetinin, ülkedeki FETÖ ile bağlantılı okulların kontrolünü Türkiye'ye devredeceğini iddia etti. Gazeteye göre Kabil yönetimi okulların Türkiye'deki Maarif Vakfı'na devrini öngören bir anlaşma taslağı hazırladı.
31.05.2017 Dünya
‘FETÖ’nün siyasetle ilk teması Özal’lı yıllarda’
‘FETÖ’nün siyasetle ilk teması Özal’lı yıllarda’ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporundaki ‘siyaset’ başlığında, örgütün siyasete Turgut Özal’lı yıllarda adım attığı belirtildi. Özal’ın vefatından önce bir arkadaşına “Ona Türkiye yetmiyor, dünyayı istiyor” dediği de aktarıldı
29.09.2021 Gündem
24 yaşında hakim oldu!
24 yaşında hakim oldu! FETÖ'nün soruşturması kapsamında tutuklanan genç hakim bir bir itiraf etti: "Gerek hâkim adaylığım sırasında gerekse staj sonunda yapılan mülakat ve güvenlik soruşturmalarında eleneceğimi düşünüyordum, ancak nasıl olduğunu bilmediğim şekilde bu aşamaları geçtim"
29.09.2021 Gündem
Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş
Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş FETÖ’nün yargı ayağında kritik görevde bulunan eski HSYK Tetkik Hakimi Seyfullah Çakmak hakkında iddianame düzenlendi. Çakmak’ın hakim ve savcı alımlarını organize ettiği, kendilerine katılmayan bazı savcıları da tehdit ettiği iddia edildi
29.09.2021 Gündem
İşte FETÖ'nün "önemli abi"sinin ilk ifadesi!
İşte FETÖ'nün "önemli abi"sinin ilk ifadesi! FETÖ'nün "önemli abi"lerinden olduğu öne sürülen eski öğretmen Erdal Şenetiler'in "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan yargılanmasına başlandı
29.09.2021 Gündem
‘Savcı imamı’ çifte 15 yıl hapis talebi
‘Savcı imamı’ çifte 15 yıl hapis talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında hakim ve savcılara yönelik soruşturmalarını tek tek tamamlamaya başladı
29.09.2021 Gündem
Hakim ve savcılara FETÖ'den ilk iddianame
Hakim ve savcılara FETÖ'den ilk iddianame FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılan dönemin özel yetkili cumhuriyet savcılıkları ve mahkemelerinde görev yapan 25 şüpheli hakkında, hazırlanan ilk iddianamede, "Futbolda şike" davasında, sesli ve görüntülü duruşma kayıtlarının içeriği itibarıyla sahte olduğu ve Yargıtay incelemesine gönderildiği belirtildi.
29.09.2021 Gündem
Deniz Baykal’dan jet yanıt
Deniz Baykal’dan jet yanıt CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Her an Sayın İçişleri Bakanı ile buluşmaktan, onu dinlemekten, onun bana söyleyeceği devletin bilgisi dahilinde olan her konuyu benimle paylaşmasından mutluluk duyarım. Buna açığım. Hemen bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.
18.03.2017 Siyaset
FETÖ itirafı: İrtibatlıydım
FETÖ itirafı: İrtibatlıydım ÖKK Lojistik Destek Bakım bölümünde görev yaptığını söyleyen Eski başçavuş Bekir Kurt, "Gülen cemaati veya hizmet hareketi olarak bilenen ve 15 Temmuz'dan sonra terör örgütü olduğunu anladığım FETÖ ile irtibatlıydım" diye konuştu.
29.09.2021 Gündem
80 milyon liralık yardımı lunaparka vermişler!
80 milyon liralık yardımı lunaparka vermişler! Hayırsever Hatice Bahriye Yağcı'nın 80 milyon değerindeki arsasını hastane yapacağı diye alan FETÖ'cüler arsayı lunaparkçılara vermiş
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gülen Cemaati ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gülen cemaati haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.