Hsyk

Hsyk

Son dakika HSYK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HSYK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HSYK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hsyk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hsyk gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.102 hsyk haberi bulunmuştur. Tüm hsyk haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı ile ilgili Özlem Zengin'den açıklama
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı ile ilgili Özlem Zengin'den açıklama Seçim ufukta göründükçe siyasetin gündemi de hareketleniyor. İmamoğlu'na hapis cezasından başörtüsüne anayasal güvence getiren teklife çok sayıda sıcak başlık tartışma konusu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.
16.12.2022 Gündem
Ekrem İmamoğlu dolandırıcının hedefi oldu
Ekrem İmamoğlu dolandırıcının hedefi oldu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu arayarak kendisini Yargıtay Başsavcısı ve HSYK üyesi olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan şüpheli yakalandı.
16.05.2022 Gündem
Boşanma davalarında yeni dönem! Bakan gül duyurdu
Boşanma davalarında yeni dönem! Bakan gül duyurdu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, boşanma davalarında süreci uzatan usul hükümlerini ana davadan ayıran, daha hızlı ve yeni usul getirmek üzere çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirtti. Gül, "Bu konuda uygulayıcıları dinledik, çok değerli aile ve usul hocalarımızın görüşlerine müracaat ettik. Önümüzdeki süreçte de bu konuda düzenlemelerin yapılacağına inanıyoruz. Böylece boşanma süreçlerinde insanların daha fazla mağdur olmasını önleyecek bir sistemle vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz" dedi.
3.12.2021 Siyaset
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'a seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirlenen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
Dink davası hakimine FETÖ davası
Dink davası hakimine FETÖ davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski üyesi olup meslekten ihraç eden hâkim Bünyamin Karakaş ve eşi hakkında ‘FETÖ üyeliği’ suçundan dava açıldı. Hakim Kararkaş’ın örgüte ait hakim-savcı evlerinde kaldığı, halen FETÖ’den yargılanan hakim eşi ile örgütsel evlilik yaptığı ileri sürüldü.
8.11.2020 Gündem
Mahmut Şen hakkında karar verildi!
Mahmut Şen hakkında karar verildi! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Mahmut Şen'e FETÖ üyeliğinden verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.
13.10.2020 Gündem
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca; Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihinde, saat 10.00'a ertelenmesine hükmetti.
16.07.2020 Fenerbahçe
AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu: Süre doluyor
AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu: Süre doluyor AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, rejime verilen sürenin dolduğunu açıklayarak, "Hazırlıklar tamamlandı, TSK üzerine düşeni yerine getirecektir" dedi.
27.02.2020 Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe söylentisi ile ilgili flaş sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe söylentisi ile ilgili flaş sözler! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik milletvekilleriyle buluşma sonrası yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı kapsamlı bir değerlendirme yaptı" dedi. Darbe tartışmalarını da değerlendiren Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesini aktarayım size... Bütün bu gündemlerin Türkiye'yi ana hedeflerinden saptırmaya yönelik. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır" ifadelerini kullandı.
18.02.2020 Siyaset
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'nın cezası belli oldu
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'nın cezası belli oldu Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'ya FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verdi.
5.02.2020 Gündem
HSK Başkanvekili Yılmaz: 400 hakim savcı ile ilgili devam eden soruşturma var
HSK Başkanvekili Yılmaz: 400 hakim savcı ile ilgili devam eden soruşturma var HSK Başkanvekili Yılmaz, "Şu anda 400 hakim savcı ile ilgili devam eden soruşturma var. Adalet müfettişlerimizce bütün belge ve bilgiler toplanıyor." dedi.
24.01.2020 Gündem
YSK Başkanı Sadi Güven duyurdu: Oy zarfları...
YSK Başkanı Sadi Güven duyurdu: Oy zarfları... YSK Başkanı Sadi Güven,"Biyometrik kimlik uygulamasına geçilmesi, oy zarfının kaldırılması gerekir. YSK buna hazır" dedi.
21.01.2020 Siyaset
FETÖ davasında yargılanan eski savcıya 6 yıl 3 ay hapis cezası
FETÖ davasında yargılanan eski savcıya 6 yıl 3 ay hapis cezası Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan eski savcıya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
16.01.2020 Gündem
FETÖ'nün "yargıdaki beyni" Hüseyin Yıldırım'a hapis
FETÖ'nün "yargıdaki beyni" Hüseyin Yıldırım'a hapis Yargıdaki "taktiksel beyin takımı"nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım, silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 17 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı
15.01.2020 Gündem
Yargıtay, eski Yargıtay üyelerine verilen cezaları onadı!
Yargıtay, eski Yargıtay üyelerine verilen cezaları onadı! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Yargıtay üyeleri Esabil Saylak, Necati Meran ve Mehmet Ali Demirezici'ye FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezalarını onadı.
27.12.2019 Gündem
Son dakika...  18 hakim ve savcıyı açığa aldı
Son dakika... 18 hakim ve savcıyı açığa aldı Hakimler ve Savcılar Kurulu, FETÖ ile iltisak ve irtibat iddiaları nedeniyle 18 hakim ve savcıyı açığa aldı.
27.12.2019 Gündem
Son dakika...   Ahmet Hamsici'nin cezası belli oldu
Son dakika... Ahmet Hamsici'nin cezası belli oldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan ve itirafçı olması üzerine tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandırılarak, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.12.2019 Gündem
Hüseyin Kulaç'ın cezası belli oldu
Hüseyin Kulaç'ın cezası belli oldu Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Yargıtay üyesi Hüseyin Kulaç'a FETÖ üyeliğinden verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.
11.12.2019 Gündem
İbrahim Okur'un cezası belli oldu
İbrahim Okur'un cezası belli oldu Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’a, FETÖ yöneticiliği suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.
5.12.2019 Gündem
İşte FETÖ'nün 'yargıdaki beyni' Hüseyin Yıldırım'a istenen ceza!
İşte FETÖ'nün 'yargıdaki beyni' Hüseyin Yıldırım'a istenen ceza! FETÖ'nün yargıdaki "taktiksel beyin takımı"nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım'ın, terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
28.11.2019 Gündem
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 2011'deki 160 kişilik Yargıtay üyeliği seçiminde, "üyelerin en az 140'ının cemaatten olması" yönündeki talimatını ilettiği belirtilen eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu, FETÖ üyeliğinden 12 yıl 9 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.
12.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Bin 650 liraya yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Bin 650 liraya yükseltildi AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan binlerce öğrencinin beklediği müjdeyi açıkladı. Erdoğan, "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu rakamları 500 liradan, yüzde 10 artışla, 550 liraya çıkıyor. Öğrenim kredisi rakamları ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak" diye konuştu. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretine ilişkin soruya, "Gitmeden önce kendileriyle telefon görüşmesi yapacağız. O telefon görüşmesine göre nihai kararımızı vereceğiz" şeklinde yanıt verdi.
5.11.2019 Siyaset
FETÖ sanığı eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu'ya 10 yıl 7 ay hapis
FETÖ sanığı eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu'ya 10 yıl 7 ay hapis Darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve 2018'de Aydın'daki bir bağ evinde yakalanan eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
21.10.2019 Gündem
Eski HSYK üyesi Yıldırım'a 13 yıl 6 ay hapis cezası
Eski HSYK üyesi Yıldırım'a 13 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesince, eski HSYK üyesi Resul Yıldırım'a FETÖ üyeliğinden 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi
30.09.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis Yargıtay ve Danıştaya seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirtilen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a, 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
23.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hsyk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hsyk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.