Gazete Vatan Logo

‘Gözle namaz kıl’ talimatı verilmiş

Adana’da FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen çoğunluğu askeri personel 5’i tutuklu 9 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘Gözle namaz kıl’ talimatı verilmiş

Adana’da FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen çoğunluğu askeri personel 5’i tutuklu 9 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanıklardan O.A.’nın anlattıkları dikkat çekti. 2012 yılında Ankara Beytepe Jandarma Astsubaylık Meslek Yüksekokulunu kazandığını, 2014’te mezun olarak göreve başladığını belirten O.A, 2011 yılında lise son sınıfta okurken bir öğretmeninin öğrencileri toplayarak okulun yaklaşık 1 kilometre uzağındaki cemaatin yurduna götürdüğünü aktardı. O.A., şöyle devam etti:

‘Maklube yedik’

“Maklube yedik ve benim bu yurda gitmemle Gülen cemaati ile tanışıklığım başladı. Evde sohbetler sırasında Fetullah Gülen’in vaazı dinletilirdi, kitapları okutulurdu. Eve sohbet hocası olarak başka abiler geleceği zaman kullandığımız telefonları başka bir odaya bırakır sonra bu şahısların yanında sohbet başlardı. Genellikle sohbetler de askeri okulların cemaat için önemini anlatırlardı. Bu teşkilatta cemaatin de yer alması gerektiği vurgulanırdı.”

Haberin Devamı

Komutanlar fark etmiş

O.A, 2012 yılı ağustos ayında Ankara Beytepe Jandarma Astsubay Okullarında eğitime başladığını anlatarak şunları kaydetti: “Zübeyir devamlı benim ile buluşurdu. Kendisi ile evde buluştuğumda bana okulda kendime dikkat etmemi, kesinlikle normal yolla namaz kılmamamı, ima yoluyla yani göz ile takip ederek namaz kılmamı, abdesti teyemmüm yaparak almamı, abdest için normal su kullanmamamı yani cemaat üyesi izlenimi verecek hareketlerden kaçınmamı özellikle söylerdi. Fetullah Gülen’in bizim bu şekilde kıldığımız bir namazın kendisinin ömrü boyunca kıldığı namaza değişeceğine dair söylemleri olduğunu söylerdi.”