Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Başbakan Yıldırım açıkladı

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma süreci ve Başbakan Yıldırım'ın açıklaması...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Başbakan Yıldırım açıkladı

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sayıları milyona yaklaşan 720 bin civarında taşeron işçi merakla kadro haberi bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım'dan taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin bir açıklama geldi. İşte taşeron işçiler tarafından merakla beklenen kadro haberine dair ayrıntılar ve yaşanan son gelişmeler...

TAŞERON İŞÇİLER VE GEÇİCİ İŞÇİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Başbakan Yıldırım, "Salona girdiğimizden beri geçici orman işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde en yüksek perdeden burada huzurumda ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil çözmektir. Türkiye'de mevsimlik işçi geçici işçi taşeron işçisi ve buna benzer kamuda var olan önemli de bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla populizm yapmadık. Ümit verip arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bu konuyu biliyoruz bunun çözümünün kolay bir iş olmadığını da biliyoruz. Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz bu sorunları çözmek için gereken talimatları verdim çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık bundan sonra da bırakmayız." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN TAŞERON İŞÇİ KADRO AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sabırlı olun!" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.

Haberin Devamı

KIDEM TAZMİNATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendikalarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10'luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

BU YIL İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini belirtti.

Taşerona kadro konusunun bu yıl içinde çözüme ulaştırılacağını düşündüğünü açıklayan Bakan Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunun gündemlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını hatırlattı.

TAŞERON KADRO KONUSU KAMU ÇALIŞANI REFORMU KAPSAMINDA ÇÖZÜLECEK

ESMEDYA’YI ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyondan büyükanne teşvikine, kıdem tazminatı fonundan taşerona kadroya kadar birçok konuya açıklık getirdi. Müezzinoğlu, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında destek verilecek işçi sayısının da 1 milyondan 1.5 milyona çıkarılacağını da müjdeledi. Müezzinoğlu, başlattıkları ‘istihdam seferberliği’ne büyük ilgi olduğunu belirterek “12 bürokratımızın başkanlığındaki ekipler 36 ilde istihdam seferberliğini anlattı. Bu süreçte iş dünyasından yeni talepler de geldi. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. 2016’da 400 bin istihdam daralması var. 2017’de hedefimiz 1 milyon kişiye istihdam desteği sağlamaktı. Ama 2016’daki daralmayı da dahil ettiğimizde 1.5 milyon istihdamı bu yıl planlamamız lazım. Yeni bir çalışmayı haftaya tamamlayacağız. 2016’nın açığını kapatmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 1.5 milyon yeni istihdam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu ise kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı. Müezzinoğlu “Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hale getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı