Gazete Vatan Logo

Sülüs kağıdı (askerlik durum belgesi) nasıl alınır? Sülüs E-devletten alınır mı? (Mart ayı askerlik sülüs belgesi detayları)

Askerlik yerleri geçtiğimiz günlerde belli olmuştu, 2020 yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacakların, sınıflandırma yerleri MSB’nin twitter hesabından duyurulmuştu. Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecek. Mart celbi için tarih yaklaştıkça, asker adayların ‘askerlik sülüs belgeleri’ hakkında yaptıkları araştırmalar da arttı. İşte askerlik sülüs belgesi hakkında merak edilenler…

Sülüs kağıdı (askerlik durum belgesi) nasıl alınır? Sülüs E-devletten alınır mı? (Mart ayı askerlik sülüs belgesi detayları)

2020 yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacakların, sınıflandırma yerleri MSB tarafından açıklanmasından sonra asker adayları araştırmalarını hızlandırmıştı. Asker adayları şimdi de Mart celp ve sevk döneminin yaklaşmasıyla araştırmalarını yoğunlaştırdı. Sülüs kağıdı, askerlik durum belgesi nasıl alınır? Sülüs E-devletten mi alınır? İşte Mart ayı askerlik sülüs belgesi detayları…

ASKERLİK SÜLÜS BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Silah altına alınan yükümlülerin kışla bilgilerinin yanı sıra birliğe teslim olma tarihini de içeren yazılı sevk belgesi celp yerlerinin duyurulması ardından erişime açılan, E-devlet giriş sitemi üzerinden görüntülenip çıkarılır.

ASKERLİK SEVKLERİ NE ZAMAN?

Seçim ve sınıflandırma sonucunda;

Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde,

Er/erbaş statüsüne ayrılanlardan ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde,

Şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde,

Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecek.

Haberin Devamı