Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama online yapılır mı?

SGK borç sorgulama işlemi hem kurumdan hem de online hizmetlerden yapılabiliyor. Aynı zamanda online işlem sonucunda kredi kartı ile ödemelerinizi de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu işlemi nereden ve nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK borç sorgulama online yapılır mı?

Küçük yaşlardan beri bir türlü karar veremediğimiz mesleğimize artık ulaşmış durumdayız. Her vatandaş en küçük bir meslek dahi olsa bir şekilde parasını kazanmaya başlamıştır. Bu doğrultuda mesleğinin karşılığı olarak bazı kurumlar tarafından avantajlarla beraber olurlar. Örneğin vatandaşlar olarak bizler yapmış olduğumuz mesleğe göre bir kuruma bağlı oluruz. Çalışma hayatına başlar başlamaz her bireyin yaptığı tek şey sosyal güvencesini sağlamaktır. Çünkü bu sosyal güvence ülkemizdeki en önemli işlerden biridir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizlerin rahatça muayene olmasını, eczanelerden düşük makul fiyata ilaç alabilmesini sağlar. Ve aynı zamanda bunun yanında da bizlerin her vatandaş gibi emekli olabilmesini sağlar. Her vatandaş iş hayatına başladıktan belli bir süre sonra emekli olmaya geri sayım yapar. Çünkü yılların yorgunluğunu bu şekilde atmak ister. Bu nedenle de işe başladığı zamandan beri bağlı olduğu kurumun sorumluluklarını yerine getirir. Bunların başında ise prim ücretlerini ödemek gelir. Her vatandaş bağlı olduğu BAĞ KUR, SGK ve benzeri kurumlara primlerini ödemesi gerekir. Aksi takdirde vatandaşlar kendilerine sunulan bu fırsatlardan yararlanamazlar. Bu nedenle prim borçlarını zamanında yatırmak önemlidir. Yatırılmayan her prim borcu vatandaşın ismi altına borç olarak yazılır. Üstelik bu borç faizlenerek büyür de büyür. Dolayısıyla bizler en kısa zamanda bu prim borçlarımızı ödememiz gerekir.

Haberin Devamı

Her vatandaş ne yazık ki bir işe sahip değildir. Ülkemizde işsiz sayısı da her geçen gün artmaktadır. Bu vatandaşlar sağlık alanın da avantajlardan elbette ki yararlanamayacak değildir. Devletin bu vatandaşlara sunmuş olduğu GSS Kurumu ile de aynı şekilde hizmetlerden yararlanmaları gerekir. Ancak GSS Kurumuna bağlı olan vatandaşlar da belli bir miktar prim ücreti yatırmaları gerekir. Tabi ki bu ücret diğer Sosyal Güvenlik Kurumlarında ki primler kadar fazla değildir. Her sosyal sigorta kurumun prim ücreti farklılık gösterir. Daha makul fiyatlarla prim ücreti ödeyebilen GSS Kurumunda olan vatandaşlar da bu kolaylıklardan yararlanabilirler. Ama insanlık hali olarak yoğun koşuşturmalı iş hayatımızda bazı zamanlarda bizler bu primi ödemeyi atlayabiliriz. Birkaç ay birikmiş bile olsa bizler bu ücreti dilediğimiz zaman yatırabiliriz. Toplam borcumuzu bilerek o kuruma yeterli miktarda para ile gitmek isteriz.

Haberin Devamı

Bunun içinde bizlerin bir şekilde bu borcun toplam tutarını öğrenmemiz gerekir. Bunu öğrenmenin yolu ise artık kolay ve pratiktir. Son dönemlerde popüler olan online işlemlerle bizler kuruma gitmeden evde oturduğumuz yerden kolaylıkla bu borcun miktarını kolayca öğrenebiliriz. Hemen postanelerden almış olduğumuz e-Devlet şifresi ile bizler pratik bir şekilde resmi siteye bağlanabilir, işlemimizi gerçekleştirmek için gerekli koşulları yerine getirebiliriz. E-Devlet kapısına internet üzerinden giriş yaparak e-Hizmetler bölümünden ‘’SGK, GSS, BAĞ KUR Borç Sorgulama’’ başlığını seçiniz. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda yer alan kimlik bilgilerinizi giriniz. Bağlı olduğunuz kurumu da seçerek ne kadar borcunuz olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı