Gazete Vatan Logo

‘Savaştan kurtulduk soğuktan donacağız’

‘Savaştan kurtulduk soğuktan donacağız’

Dondurucu soğuklarda, Suriyeli bir aile yaşam savaşı veriyor, Okmeydanı’nda derme çatma bir çadırda tenekede yanan tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor.

Suriye’deki iç savaş yüzünden yüz binlerce Suriyeli ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Şanslı olanlar mülteci kamplarında sıcak yemek ve yatak bulabildi. Bazıları ise büyükşehirlerde savaştan daha zorlu koşullarla mücadele etmek zorunda kaldı. İşte bunlardan biri de İstanbul’un göbeğinde, Okmeydanı’nda kurduğu, battaniyeden bozma çadırda yaşayan 60 yaşındaki Adla Bilal. Çadırda 6 kişi yaşam savaşı veriyor. Bozuk Türkçesiyle “Soğuktan donacağız” diyen 60 yaşındaki Adla Teyze tenekede ateş yakarak torunları ve kızıyla ısınmaya çalışıyor.


Zabıta geldi ama...

Oğlunun iş aramaya gittiğini söyleyen Adla Bilal, “Burada açlıktan öleceğiz. 2 gün önce zabıta geldi, çadırımızı aldılar ve bizi götürmek istediler. Bizi sınır dışı edeceklerinden korktuğumuz için gitmedik. Isınmak için kullandığımız battaniyelerden kendimize çadır yaptık ama üşüyoruz. Halep’te yaşıyorduk. Büyük oğlum askerdi savaşta öldürdüler. Biz de kaçtık. Önce Antep’e sonra otobüsle İstanbul’a geldik. Kızım, damadım ve 3 torunumla burada yaşamaya çalışıyoruz. İstediğimiz sıcak bir ev ama hiç paramız yok. Oğlum iş bulamıyor. Suriye’de durumumuz iyiydi. Savaş bitince ülkemize geri dönmek istiyoruz.”

Haberin Devamı