Gazete Vatan Logo

'Polise orantısız saldırı düzenlendi'

1 Mayıs’ta polisin orantısız güç kullanmadığını savunan Bakan Ala ‘Taksim’e izin verilmemesinin tek gerekçesi güvenlik değil’ dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili, “Dün polis gerçekten net, güzel bir duruş sergiledi. Verilen görevleri çok net biçimde tam anlamıyla uyguladı” dedi. Bakan Ala, NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 1 Mayıs kutlamaları ve polisin orantısız güç kullandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Ala, ülke genelinde 250 bine yakın kişinin 1 Mayıs’ı kutladığını hatırlattı.

Polislere teşekkür

İstanbul’da DİSK ve KESK’e Yenikapı’yı gösterdiklerini bunun yanında Kazlıçeşme ve Maltepe’nin de olduğunu anımsatan Ala, şöyle devam etti: “Burada orantısız bir saldırı oldu polislere. Böyle molotoflarla, sapanlarla, hepsi fotoğraflanmış durumda, ele geçirildi bir kısmı. Ama polisin orantısız güç kullandığı olabilir mi? Dün polis gerçekten net, güzel bir duruş sergiledi genel olarak. Gerçekten teşekkür ediyorum. Orada verilen görevleri çok net biçimde, berrak bir biçimde verilen talimatları tam anlamıyla uyguladı, yerine getirdiler. Sonuçta da beklenenin çok altında ama yinede insan yaralanması, işte böyle ciddi yaralanmalar yok Allah’a şükür. Orantısız güç kullanma iddiası ciddi bir bulguya dayanır, bize iletilirse veya valiliğe biz onu yine tabii ki ciddiyetle araştırır, değerlendiririz ve sonuçlandırırız.”

“Taksim’le ilgili temel gerekçe güvenlik mi?” sorusu üzerine “Bir kere bu istihbarat bilgileri, daha fazlası da tabii var. Biz bunları dikkate almak zorundayız. Sadece güvenlik değil. Taksim bu tür toplantılara uygun değil, tahliye sorunu var, bütün yolları kapatıyorsunuz. Artık Taksim gibi yerleri bu tür konuların merkezi olmaktan çıkarmak lazım” ifadesini kullandı.

Ala, Ankara’da polisin kullandığı “Demir Kale”yle ilgili bir soru üzerine, bu önlemleri daha önce maçlarda kullandıklarını hatırlattı. Bakan Ala, milletvekillerinin eylemlere katılıp polisle karşı karşıya kalmasını da eleştirdi.

Haberin Devamı