Gazete Vatan Logo

Merkeze 1 kilometre

El Bab merkeze bağlı ilk mahalleyi kontrol altına alan TSK destekli muhalifler ikinci mahalleye de girmeyi başardı. Muhaliflerin girdiği El Salam mahallesi ile El Bab merkezi arasındaki son 1 kilometrelik mesafede çatışmalar şiddetlendi

Merkeze 1 kilometre

El Bab’ın kontrolü maksadıyla başlanan operasyonlar sonucunda stratejik öneme sahip tepelerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca ele geçirilmesinin ardından muhalifler cuma günü El Bab merkeze bağlı ilk mahalle olan Zemzem’i kontrol altına aldıktan sonra dün ikinci mahalleye de girmeyi başardı.

Havadan karadan

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında cuma günü El Bab merkeze bağlı ilk yer olan Zemzem Mahallesine giren muhalifler, Hikmet hastanesi dahil birçok önemli noktayı ele geçirdi. Zemzem mahallesinin alınmasından sonra TSK ve muhalifler içeriye doğru ilerleyişini devam ettirirken TSK havadan ve karadan DEAŞ mevzilerini vurmaya devam ediyor.

İki hedef kaldı

Buradaki DEAŞ üyeleri ise çatışmada etkisiz hale getirilirken kaçanlar Zemzem Mahallesinin yanı başındaki Al Salam mahallesine çekilmek zorunda kaldı. DEAŞ, TSK baskısı nedeniyle Ocak ayı sonunda da tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşımıştı. TSK destekli muhaliflerin Zemzem mahallesinin ardından önünde aşacakları iki hedef bulunurken muhalifler Zemzem’den sonraki hareket yeri olan Al Salam’a da dün girmeyi başardı. Buradaki DEAŞ unsurları ile çatışmalar devam ederken buranın kontrolü sonrası muhalifler son mahalle olan El Masari’yi de ele geçirdikten sonra El Bab’ın kontrolünü tamamen sağlamış olacak. El Salam ile ile El Bab arası mesafe ise sadece 1 kilometre.

Haberin Devamı

Kritik mahallelerde çatışmalar arttı

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu güçlerinin önceki akşam saatlerinde El Bab merkezine bağlı kritik mahallelere girdi. TSK ve ÖSO güçleri yoğun çatışmalarla ilerleyişini hızlandırdı.

207 hedef vuruldu 42 terörist öldürüldü

173’üncü gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı’nda, DEAŞ’a ait 174 hedef karadan, 33 hedef ise havadan ateş altına alındı. Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından da 33 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, teröristlerin barınma maksatlı kullandığı 31 bina, 1 silahlı araç ve 1 araç imha edildi. Yapılan topçu atışları, hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 42 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Harekât 67’nci şehidini verdi...

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ terör örgütüyle süren çatışmalarda bir asker şehit oldu, üç asker yaralandı. TSK’dan dün yapılan bilgilendirmeye göre, Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla dün sabah 09.30 sıralarında DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında bir asker şehit düştü.

Harekâtın 67’nci şehidi Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın acı haberi memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesine ulaştı. 23 yaşındaki şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın şehadet haberi Ankara’da ikamet eden ailesine verildi. 2015 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olan ve Gaziantep’te görev yapan şehit Piyade Teğmen Yayla’nın üç gün önce Suriye’ye geçici görevle gittiği ve babasının da emekli polis memuru olduğu öğrenildi. Suriye’den görev yeri Gaziantep’e naaşı ulaşan Şehit’in son yolculuğuna ise Giresun’da uğurlanacağı belirtildi. Saldırıda yaralanan askerlerden Binbaşı Cem Sönmez hayati tehlikeyi tamamen atlatırken, Uzman Çavuş Mehmet Tura’nın hayati tehlikesi hâlâ sürüyor.

Haberin Devamı

İngilizce cihad kitabı yapmışlar!

Kontrolü altındaki bölgelerdeki 2 milyon yakın çocuğa terör eğitimleri veren, matematik kitaplarında bile tank ve silah fotoğrafları olan DEAŞ, bu kez de terör örgütüne Avrupa’dan katılan yabancı militanların çocuklarına İngilizce eğitim verilmesi için kitaplar hazırladı. DEAŞ bünyesinde 80 kadar ana dili İngilizce olan çocuk olduğu sanılıyor. Bu çocukların beyinlerinin küçük yaşta örgüt ideolojisiyle yıkanması amacıyla hazırlanan kitaplarda yine Kalaşnikov tank ve silahlı cihad fikrini aşılayan fotoğraflar yer alıyor. (VATAN DIŞ HABERLER)