Özgür Suriye Ordusu

Özgür Suriye Ordusu

Son dakika Özgür Suriye Ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Özgür Suriye Ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Özgür Suriye Ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özgür Suriye Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özgür suriye ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.550 özgür suriye ordusu haberi bulunmuştur. Tüm özgür suriye ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanması sürüyor. Geçen celse savunma yapmayan Albashır ilk kez savunma yaparak, "Bombayı görünce polisi aradım ama Türkçe bilmiyordum. Bombayı Suriye'den getirdiğimizi söylemiştim ancak böyle bir şey olmadı" diye konuştu.
17.07.2023 Gündem
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi öldürüldü
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi öldürüldü Terör örgütü DEAŞ’ın bir sözcüsü tarafından yayınlanan ses kaydında terör örgütünün lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi’nin öldüğü açıklanarak, DEAŞ’ın yeni liderinin Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni olduğu duyuruldu. CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, terör örgütü DEAŞ lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi’nin Özgür Suriye Ordusu tarafından öldürüldüğünü açıkladı.
30.11.2022 Dünya
MİT'ten DEAŞ'lı teröristlere operasyon: 1'i öldürüldü, 18'i yakalandı
MİT'ten DEAŞ'lı teröristlere operasyon: 1'i öldürüldü, 18'i yakalandı MİT'in Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın eylem hazırlığındaki hücre yapılanmasına yönelik operasyonunda, 1'i ölü 19 terörist ele geçirildi.
30.09.2022 Gündem
İzmir Adliyesi'ne saldırı sanığı, suçlamayı kabul etmedi
İzmir Adliyesi'ne saldırı sanığı, suçlamayı kabul etmedi İzmir'de, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısı için bomba ve tüfek mermilerini temin ettiği iddiasıyla tutuklanıp, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 192 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan PKK/KCK'lı terörist Suriye uyruklu Delil Hıso'nın (35) yargılanmasına devam edildi. Savunma yapan Hıso, kendisine yöneltilen suçlamaları bir kez daha reddetti.
27.07.2022 Gündem
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne?
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne? Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucunda Tnk. Söz. Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tnk. Söz. Er Mert Otal’ın şehit olduğunu açıkladı. Peki, Fırat Kalkanı Bölgesi neresi, Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, amacı ne, neden yapıldı?
27.07.2022 Gündem
DEAŞ'ın sözde 'Sincar Askeri Emiri'ne verilen ceza onandı
DEAŞ'ın sözde 'Sincar Askeri Emiri'ne verilen ceza onandı Kayseri'de DEAŞ terör örgütünün sözde 'Sincar askeri emiri ve ağır silahçısı' olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Irak uyruklu Abdulhalık El Kurdi'ye (47) verilen 7,5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.
24.11.2021 Gündem
Rusya'dan Türkiye iddiası! Suriye’nin kuzeyinde karşılıklı hamleler...
Rusya'dan Türkiye iddiası! Suriye’nin kuzeyinde karşılıklı hamleler... Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü DSG/YPG’ye yönelik olası bir operasyon için “hazırlık” olarak nitelendirilen askeri sevkiyatları sürerken, rejim ordusu ile destekçisi Rusya’nın olası harekat noktalarına yönelik askeri faaliyetleri de arttı.
30.10.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Doğu Akdeniz çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Doğu Akdeniz çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar’da yayımlanan 'The Peninsula' gazetesine mülakat verdi. Erdoğan, "Türkiye Doğu Akdeniz'de asla geri adım atmayacak. Doğu Akdeniz’de kararlılığımızı görenler ve ülkemize geri adım attıramayacağını anlayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı." dedi.
8.10.2020 Siyaset
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu!
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu! Yüksek Askeri Şûra’da 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen paşalar arasında 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da var. Peki, Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı'nın askeri kariyeri...
23.07.2020 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan İdlib açıklaması
İletişim Başkanlığı'ndan İdlib açıklaması İletişim Başkanlığı'nca, sivillerin korunması, mülteci akınının durdurulması ve terörle mücadele konusunda büyük kazanımlara imza atan Türkiye'nin, İdlib'in sürekli bir güvenli bölgeye dönüşmesi konusunda kilit ülke olarak girişimlerini sürdürdüğü bildirildi.
9.06.2020 Gündem
Afrin’de mayın patladı: 1 ölü
Afrin’de mayın patladı: 1 ölü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de terör örgütü YPG/PKK'nın daha önceden döşediği mayının patlaması sonucu bir sivil yaşamını yitirdi.
13.04.2020 Gündem
Bombardıman sonrası İdlib hayalet kente döndü
Bombardıman sonrası İdlib hayalet kente döndü Suriye rejiminin ilerlemeye çalıştığı İdlib’de devam eden bombardıman, ilçeler ile kırsal bölgelerdeki yerleşim alanlarını harabeye çevirirken şehrin kırsalı adeta hayalet kente dönüştü.
13.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenen Türk-İş Konseyi Bakü Buluşması'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadele hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütünün 30 bin TIR silahla donatıldığını gördük. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan yaptırıma kadar akla hayale gelmedik tehditle karşı karşıya kaldık" ifadesini kullandı.
14.10.2019 Gündem
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi? Suriye'deki iç savaşta muhalefetin askeri kanadı olarak konumlanan Özgür Suriye Ordusu, şimdi Suriye Milli Ordusu (SMO), olarak yeniden konumlandı. Peki Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
10.10.2019 Gündem
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor!
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor! Özel Kuvvetler’den bazı timler, önceki gece Tel Abyad ve Resulayn’a sızarak öncelikli vurulması gereken hedefleri işaretledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale ile Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar’dan eşzamanlı olarak başlatıldı. Türk jetleri dün saat 16.00’da havalanıp 30 kilometre kadar derinliğe indi, terör örgütü hedeflerine bomba yağdırdı. Tel Abyad’daki terör mevzileri de obüslerle vurulurken, saat 22.20 sıralarında kara operasyonu da başladı.Mehmetçik Fırat'ın doğusuna 4 koldan girdi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına aldığını duyurdu.
10.10.2019 Gündem
Terör örgütü PKK, Suriye Milli Ordusu'na sızmaya çalıştı
Terör örgütü PKK, Suriye Milli Ordusu'na sızmaya çalıştı Terör örgütü YPG/PKK, işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinden Suriye Milli Ordusunun cephe hatlarına sızmaya çalıştı. SMO'nun karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 muhalif savaşçı öldü.
9.10.2019 Dünya
Terör örgütü YPG/PKK ne yapacağını şaşırdı!
Terör örgütü YPG/PKK ne yapacağını şaşırdı! Suriye'de terör örgütü YPG/PKK, sınır hattında kazılan tünellere döşenmek üzere beton bloklar taşıyor.
6.10.2019 Dünya
Teröristler paniğe kapıldı!
Teröristler paniğe kapıldı! ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti. Teröristler, zorla silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı sınır hattına yerleştirdi. ABD'ye ait savaş uçakları gece geç saatlerde Suriye-Türkiye sınır hattında uçuş yaptı, terör örgütü YPG/PKK Tel Abyad ve Ras'ül Ayn'a takviye gönderdi.
6.10.2019 Gündem
Örgütün infazcısı böyle götürüldü!
Örgütün infazcısı böyle götürüldü! Terör örgütü DEAŞ adına infazlar gerçekleştirdiği ileri sürülen ve yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen şüpheli, adliyeye çıkarıldı.
20.09.2019 Gündem
Saniye saniye izleniyorlar! Operasyon korkusu nöbet tutturuyor
Saniye saniye izleniyorlar! Operasyon korkusu nöbet tutturuyor Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye ve ABD tarafından ortak tesis edilmesi beklenen 'güvenli bölge' için geri sayım devam ediyor. Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulup, iki ülke askerlerinin havadan devriye görevi yapmasının ardından şimdi de teröristlerin silahlarıyla 'güvenli bölge' dışına çıkarılmasıyla karadan devriyelerin başlaması bekleniyor.
3.09.2019 Gündem
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü Suriye'nin İdlib'de ki muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib ilinin güney kırsalında Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.
14.08.2019 Dünya
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı...
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı... Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik varılan mutabakatın ardından sınır hattında da hareketlilik başladı. Son aylarda zırhlı araç ve askeri personel takviyesinin yapıldığı Suriye sınırına dün ABD askerleri geldi. Türk ve ABD askerlerinin Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaptığı ortak inceleme ile güvenli bölgeye yönelik izlenecek yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. İlerleyen günlerde Müşterek Hareket Merkezi'nde görev yapmak üzere ABD'den yeni askerlerin Şanlıurfa'ya geleceği, Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgede ortak devriye görevi yapacak olan Türk askerlerin ise Ankara'da dil eğitimi almaya başladığı öğrenildi.
13.08.2019 Gündem
Türkiye, BMGK'da YPG/PKK'nın "meşrulaştırılmaması" çağrısı yaptı
Türkiye, BMGK'da YPG/PKK'nın "meşrulaştırılmaması" çağrısı yaptı Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Rauf Alp Denktaş,"Türkiye, PKK'nın işlediği suç ve ihlallerin belgelenmesini takdirle karşılıyor ancak teröristlerin (BM tarafından) tanınma ya da meşruiyet arayışlarına yönelik hiçbir hareketi onaylamayacaktır."dedi.
3.08.2019 Dünya
Kasım Süleymani: Suriye'de ABD'ye karşı savaşa hazır olun
Kasım Süleymani: Suriye'de ABD'ye karşı savaşa hazır olun İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, dün Suriye'nin Deyrizor ilini ziyaret etti. İran destekli yabancı terörist gruplarla görüşen Süleymani, "ABD'ye karşı savaşa hazır olun" mesajı verdi.
26.07.2019 Dünya
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır Türkiye'nin terör örgütlerinin kontrolünü sona erdirmek için Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesi ve sınır hattına bu yönde yığınak yapmasının ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının bir araya gelerek oluşturduğu Milli Ordu da hazırlıklarını hızlandırdı. Milli Ordu bünyesine yeni katılan güçler de zorlu eğitimden geçirilerek cephede savaşmaya ve Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir harekata hazır hale getiriliyor.
25.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Özgür Suriye Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özgür suriye ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.