Gazete Vatan Logo

Emeklilik yaşını merak edenlere ne zaman emekli olabilirim hesaplaması

Emekli olacağı yaşı herkes merak eder ve nasıl hesaplayacağını bilmek ister. SGK’nın sunduğu hizmetler sayesinde ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile basit bir biçimde emeklilik hesaplama yapabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Emeklilik yaşını merak edenlere ne zaman emekli olabilirim hesaplaması

Küçük yaşlardan beri bizlere yöneltilen en başlıca sorulardan biri olan büyüyünce ne olacaksın sorusuna başka başka cevaplar verdik. Olmak istediğimiz mesleklerin yanında bir de hayallerimizi gerçekleştirmek istedik. Yedi yasında başlayan eğitim hayatımız bizlerin gayreti ile ne kadar okumak istersek o kadar okuduk. Belki mesleğimizi okuyarak elde ettik, belki de kendi ilgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda bir meslek sahibi olduk. Ancak hangi mesleği yaparsak yapalım iş hayatına başladığımız andan beri yaptığımız ilk şey elbette ki bir sosyal sigorta güvencemizi yaptırmak olmuştur.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İş hayatına başlayınca bazı kurumlar bu sağlık sigortalarını kendileri yaptırırken bazen de yapmış olduğumuz mesleğe göre farklılık gösterir ve de kendimiz sağlık sigortamızı başlatmamız gerekebilir. Ülkemizde sosyal sigorta kurumları olarak hizmet veren üç kurum vardır. Bunlar SSK, Emekli bir ve BAĞ KUR’dur. Bu sağlık sigortası kurumları vatandaşlara çok çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Bu vermiş olduğu hizmetlerden ilki ise sağlık alanında ki sağlamış olduğu maddi kolaylıktır. Ansızın yakalandığınız bir hastalıkta ya da karşılaştığınız bir kaza da hastanede olan hastane masrafınızı, muayene ve tedavi ücretinizi sizler bu bağlı olmuş olduğunuz sosyal sigorta kurumu sayesinde çok az bir ücret ödeyeceksiniz. Bu sayede zor durunuzda sizler maddi açıdan çok fazla zarar görmeden atlatmış olacaksınız. Bunun haricinde sizler ilaç almak için eczaneye gittiğinizde ilacın tutarının belli bir kısmını ödeyeceksiniz. Çünkü bağlı olmuş olduğunuz sosyal sigorta kurumu ilaçlarınızın da belli bir orandaki ücretini karşılar. Daha bununla sınırlı değil aynı zamanda sizler her ay düzenli bir şekilde ödemiş olduğunuz prim ücretlerinin karşılığında sizlere belli bir yaşa geldiğinizde emekli olma hakkı da tanır. Vatandaşların sahip olacakları bu imkânlar doğrultusunda bizler emekli olabileceğiz.

Haberin Devamı

Belirlenen yaşa geldiğimiz de ve tüm prim ücretlerini eksiksiz ve de tam bir şekilde ödeyerek emekli olabileceğiz. Çalışma hayatımız boyunca bizler artık şehrin kalabalığından hareketliliğinden sıkılırız. Bunun içinde bu yoğun iş hayatından kurtulmayı bekleriz. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğiniz kestiremeyiz. Ne zaman emekli olacağımızı merak eder dururuz. Her vatandaş akşam kafasını yastığa koyduğunda eminizdir ki mutlaka sabah evde uyanmak rahatça kahvaltısını yapacak olduğu zamanı düşünmüştür. Ancak bu zamanlar ne zaman gelir onu bilemeyiz. Bu açıdan da ne zaman emekli olacağımız kafamızın aklında dolaşır durur. Bu soru işaretlerini gidermek için bizlerin prim ücretlerini ödediği kurumların ilgili binalarına gitmeleri gerekir. Ancak bu kurumlar yapılacak olan pek çok işlem için kalabalık olur. Herkesin işlemini yapabilmek için de işlem sırası oluşturulur. Bizler aklımıza takılan bu soru işaretlerine cevap bulmak için ve de emeklilik için gerekli olan koşulları bulmak amacı ile bu kurumlarda saatlerce vakit kaybetmek istemeyiz. Bu boşuna harcadığımız vakit sonucunda bizler istediğimiz bilgilere hemen ulaşmak isteriz. Ancak ne yazık ki gerçekleştirmemiz gereken o kadar çok işlem vardır ki bizler bunlara vakit bulmakta güçlük çekebiliriz. Bu sebeple gelişen teknolojik gelişmeleri kullanarak bu sorunun cevabını öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Son zamanlar popüler olan online sorgulama işlemleri ile tanınan e-devlet sistemini kullanarak aklınızda ki soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz. Üstelik en kısa bir yöntemle sadece dakikalar içerisinde sizler aklınızda ki sorular en doğru cevaplar verebilirsiniz. Postane şubesine başvurarak alacak olduğunuz bu e-devlet şifresi ile sizler kolay ve de pratik bir şekilde ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirsiniz. E-hizmetler olarak adlandırılan kısımdan sizler işlem yapacak olduğunuz başlığı seçebilirsiniz. Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik başlığına tıklayarak resmi sayfaya ulaşabilirsiniz. Ardından karşınıza açılacak olan ekranda yer alan isim, soy isim, doğum yeri, doğum yılı, bağlı olduğunuz sosyal sigorta kurumunun adı ve toplam ödemiş olduğunuz prim ücretlerinin toplamı sistemde yer alan ilgili alanlara oğrı ve dikkatli bir biçimde giriniz. Sonrasında sizler bu sorgulama işlemini yapmak için gerekli olan tek bir tuşa basınız. Karşınıza ne zaman emekli olacağınızı veren bilgiler çıkacaktır. Erken emekliliğe dair merak ettiğiniz her türlü sorunun cevabını bu şekilde kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sizler de bu şekilde dilediğiniz her zaman istediğiniz her saat pratik be de kullanışlı bir şekilde bu sistemden yararlanabilirsiniz. E-devlet sistemi sizlere her zaman bu konu hakkında detaylı bilgi verir.

Haberin Devamı