Gazete Vatan Logo

E-Bordro alarak maaş bilgilerinizi kanıtlayın!

E-Bordro hizmetini kullanarak o zamana kadarki aylık aldığınız maaşları kanıtlayabilirsiniz. Bu hizmeti kullanmak çok basit hale getirildi. Nasıl ve nereden E-Bordro hizmetine ulaşacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Bordro alarak maaş bilgilerinizi kanıtlayın!

Okul hayatına oldukça küçük yaşlarda başlarız. Yıllarca bir meslek sahibi olmak için uğraşırız. Ve her birimiz farklı alanlarda meslek edinmiş durumdayız. Devlette memur olarak çalışan bireylerin her ay düzenli olarak almış oldukları maaş bilgilerinin düzenli olarak bir belgeye not edilir. Bu maaş bilgilerinin yer aldığı yazılı belgeye bordro adı verilmektedir. Almış olduğumuz belli tarihteki maaşınızda kimi zaman bazı eksik ücret görebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maaşlarınızda ki bu kesintinin nedenini bilmiyorsanız ama öğrenmek istiyorsanız da ilgili kurumun binasına gitmeye vakit bulamayabilirsiniz. Günlük yaşamımızda çünkü gerçekleştirmemiz gereken daha pek çok eylem vardır. Bunların her birine yetişmek yerine birkaçını internet aracılığı ile halletmek hepimize daha da çok kolay gelir. Hem vakit kaybetmeden hem de hiç zorluk çekmeden internet aracılığı ile maaşımızda meydana gelen kesintilerin sebebini en ayrıntılı ir biçimde öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Devlet adı altında çalışan vatandaşların aldıkları maaşlarında ortaya çıkan sigorta ya da dernek aidatı gibi kesintiler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz e-bordro uygulamasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bordro adı online hizmetlerde e-bordro adını almıştır. E-bordro uygulamasını kullanmak ve maaşınız hakkında ayrıntılı bir bilgi sahibi almak istiyorsanız yazımızı okuma devam edin.

Kamuda çalışan vatandaşlar e-bordro uygulamasına girişlerini yaparak maaşlarını sorgulama olanağı bulmuşlardır. Ama bu e-bordro sistemi yalnızca bir yıllık maaş bilgisini içermektedir. Ayrıca sistemde yer alan maaş bilgileri her yıl düzenli olarak güncellenmektedir. E-bordro sisteminde 12 aylık maaş bilgileri Excel dosyası içerisinde hazırlanmış durumdadır. Dosyaları bilgisayarınıza ya da akıllı telefonlarınıza ya da tabletlerinize indirmek oldukça kolay bir işlemdir. E-bordro sisteminde bu anlatılan maaş bilgileriniz dışında, unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri gibi daha pek çok bilgilere yer verilmektedir. Kamu alanında çalışanlar e-bordro sistemi üzerinden maaşlarında yapılmış olan vergi ya da buna benzer kesintiler hakkında bilgi alarak bu kesintilerin hangi gerekçe ile alındığını da öğrenebilmektelerdir. E-bordro sistemi aracılığı ile maaş hesaplaması ya da her hangi başka işlem yapabilmek için sistem tarafından istenen bilgiler şu şekildedir; T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil numarası, emekli sicil numarası gibi kişisel bilgilerdir. Böylece pratikçe e-bordro bilgilerine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı