Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı 2023 seçim sonuçları! Yurt dışı oyları belirleyici olacak

Türkiye bugün sandık başına gitti. 81 il, 973 ilçede oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi, Sayım işleminin başlamasının ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı. Tüm Türkiye gözünü gelecek seçim sonuçlarına dikti. İşte Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın son oy oranı...

Cumhurbaşkanlığı 2023 seçim sonuçları! Yurt dışı oyları belirleyici olacak

Sandıkların açılması ile birlikte oy sayımı devam ediyor. Seçim yasaklarının kalkmasının ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı. Seçim özel sayfamızda bölgelerden gelen tüm veriler anlık olarak güncelleniyor.

SEÇİMİN DÜĞÜMÜNÜ YURT DIŞI OYLARI ÇÖZECEK

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde yurt dışı oyları büyük önem arz ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Saat 02:25 itibarıyla toplam sandık oranlarında açılma oranları yüzde 91.93 olup yurt içi sandıklarda açılma oranı 94.68 yurt dışı sandık açılma oranları ise 36.85’tir. Bu verilere göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.49, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.79, Sinan Oğan yüzde 5.29, Muharrem İnce yüzde 0.43 oy oranına sahiptir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZ İKİNCİ TUR DİYORSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNE

Veriler şu anda akmaya devam ediyor. Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüne. Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız herkes bunu görecek.

CANLI SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanlığı 2023 seçim sonuçları Yurt dışı oyları belirleyici olacak