Gazete Vatan Logo

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta sahte dolar tuzağı! Böyle yakalandılar

Beylikdüzü ve Esenyurtta, kimliği belirsiz kişiler, sosyal medya üzerinden satılan elektronik eşyaları sahte dolar ile aldı. Ürünlerini satan vatandaşlar, döviz bürosuna gidince gerçeği öğrenirken, şüpheliler güvenlik kamerasına yansıdı.

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta sahte dolar tuzağı! Böyle yakalandılar

İlk olay 5 Nisan Salı günü 23.00 sıralarında Beylikdüzü Barış Mahallesinde yaşandı. Ozan Kaymaz, 32 bin lira değerindeki cep telefonunu sosyal medya üzerinden satılığa çıkardı. Yabancı uyruklu bir kişi, telefonu almak istediğini söyleyerek Kaymazdan evinin adresini istedi. Akşam saatlerinde adrese 1i kadın 2 arkadaşı ile gelen yabancı uyruklu kişi, Kaymaz ile buluştu. Telefonun ödemesini dolar ile yapacağını söylemesi üzerine mağdur adam satmaktan vazgeçti. Bunun üzerine 2 bin 250 Doları adamın üzerine atan yabancı uyruklular telefonu alarak olay yerinden bir otomobile binerek uzaklaştı. Ertesi gün Aksarayda bulunan bir döviz bürosuna giden Kaymaz, doların sahte olduğunu öğrendi. Bunun üzerine polis merkezine giden Kaymaz, şikayetçi oldu. 3 yabancı uyruklunun adrese geldiği anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

BİR SAHTE DOLAR KONUSU DA ESENYURTTA YAŞANDI

Olaydan 5 gün sonra bir sahte dolar konusu da Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesinde yaşandı. Rana Yılmaz, yine sosyal medya üzerinden televizyon satmak istedi. Yabancı uyruklu iki kişi televizyonu satın alacağını söyleyerek, Yılmazın gönderdiği adrese geldi. Yılmaz'a 350 dolar veren şüpheliler, 5 dolar  para üstü alarak televizyonu alıp adresten ayrıldı. Ertesi gün, döviz bürosuna giden Rana Yılmaz, aldığı doların  sahte olduğunu öğrenmesi üzerine polis merkezine giderek  şikayetçi oldu. Şüphelilerin apartmana geldikleri ve televizyon ile ayrıldıkları anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

DOLARI BANA VERDİLER, TELEFONU ALDILAR

Yaşananları anlatan mağdurlardan Ozan Kaymaz, Telefonumu, sosyal medya üzerinden satışa çıkardım. 3 yabancı uyruklu kişi, alıcı olarak benimle irtibata geçti. Telefonu dolar ile almak istediklerini söylediler. Ben de bir sorun çıkacağından şüphelenerek satmak istemedim. Beni ikna etmeye çalıştılar. Aramızda bir itiş kakış oldu. Doları bana verdiler, telefonu aldılar. Bir anda bir otomobile binip gittiler. Plakasını alamadım dedi.

PARAMPARÇA OLSA BU KADAR ZORUMA GİTMEZDİ

Kaymaz, Sabah kalkınca Aksarayda bulunan bir döviz bürosuna gittim. Bana dolarların sahte olduğunu söylediler. Gerçekçi duruyordu. Bir kalem ya da makine ile bunun sahte olduğunu anlayabiliyormuşsun. Ben emniyete giderek şikayetçi oldum. Bu olay beni çok üzdü. Keşke telefon paramparça olsa bu kadar zoruma gitmezdi ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı