Gazete Vatan Logo

Belgrad kadar tomruk!

Sunta fabrikasında önceki gün başlayan yangına müdahale karadan ve havadan sürdü

Gebze’deki Tever Sunta Fabrikası’nda önceki gün saat 18.00 sıralarında başlayan yangın, havadan ve karadan müdahaleye rağmen dün de devam etti. Fabrika bahçesindeki 65 bin ton tomruk yangını dün öğle saatlerinde yanındaki Mauser Varil Fabrikası’na da sıçradı. Söndürme çalışmaları sırasında merdiven kayması sonucu bir itfaiye görevlisinin ayak parmakları koptu. Fabrikada üretim ünitesinde bacadan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu ileri sürülen yangına önce Gebze itfaiyesi müdahale etti. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden de takviyeye gelmesine rağmen kontrol altına alınamadı. Havadan helikopterle de müdehale edilmesine rağmen, bahçede itsiflenmiş toplam 65 bin ton olduğu belirtilen tüm tomruk istiflerini alevler sardı.
Bu arada itfaiye ekipleri 7 kilometrelik hortumla denizden su çekerek alevleri durdurmaya çalıştı. Yangın nedeniyle bölgenın elektrik ve doğal gazı kesildi, çevredeki evler boşaltıldı. Demiryolunda kablolar ve raylarda soğutma çalışması yapılırken tren seferleri dün akşamdan beri yapılamıyor.



Yolda bekletildiler

Kocaeli’nde bir fabrikada çıkan yangın, tren seferlerinin aksamasına neden oldu. Haydarpaşa Garı’ndan kalkması planlanan Anadolu Ekspresi, Ankara Ekspresi, Fatih Ekspresi ve İç Anadolu Mavi Tren seferleri yapılamadı. Aralarında turistlerin de bulunduğu vatandaşlar, Haydarpaşa Garı’nda saatlerce bekledikten sonra başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı. Malatya’dan hareket eden trene Sivas’tan binen bir yolcu, 4 saat yol bakımı nedeniyle, 4 saat de yangın nedeniyle bekletildiklerini anlattı. Eskişehir’den aynı trene binen Saadet Sağ adlı yolcu da “Yaklaşık 3 saat yolda bekletildik. Daha sonra otobüslerle Tuzla’ya getirildik. Tuzla’da şehir turu attırıldıktan sonra banliyö seferi yapan başka trenle Haydarpaşa’ya getirildik. Yolculuğumuz resmen rezillikti” diye konuştu.

Haberin Devamı