Gazete Vatan Logo

‘Ak Parti’yi Haliç’te 40 defa yıkayacağım’

Başbakan’ı yolsuzluk iddialarının üstünü örtmekle suçlayan Bahçeli, ‘İktidara geldiğimizde 7 sülalesinden hesap sormazsam namerdim’ dedi.

İstanbul’da partisinin seçim çalışmalarına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete yüklendi. Başbakan’ın yolsuzluk operasyonu karşısındaki tavrını eleştiren Bahçeli, “‘Benim iktidarım döneminde yolsuzluk ve rüşvet var ise sonuna kadar gidilmeli’ demek dururken, üstünü örtmenin, kolluk kuvvetleri yönetmeliğini değiştirmenin, savcıları kıyıma, emniyet mensuplarını Türkiye’nin her tarafına dağıtmayı tercih etmenin anlamı ne olsa gerektir” diye konuştu.

‘Kafasını almaya çalışıyor’

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: “Bir başbakan... oğlu da dahil olmak üzere yolsuzluklarla mücadele edeceği yerde, Başbakan ’başkesen’ oluyor, yolsuzluğu fark eden kimse kafasını almaya çalışıyor. Ne kadar baskı yaparsa yapsın devletin kayıtlarına düşmüş, iz bırakmış, yolsuzluk ve rüşveti bugünkü iktidar sormaz ise namerdim iktidara geldiğimizde 7 sülalesinden sormaya”.

Fatih’te üzerine ’Beni Yıka’ yazılı bir afiş gördüğünü anlatan Bahçeli, “Türkiye haritasının üzerinde yıka bunu diyor. Temiz bir Türkiye isteniyor. Esnaflar da duysun ne kadar omo varsa tursil varsa ne kadar persil varsa alayını alacağım. Haliç’e dökeceğim Ak Parti’yi 40 defa yıkayacağım” diye konuştu.

‘İnat etme istifa et’

Başbakana görevi bırakma çağrısı yapan Bahçeli, şöyle devam etti: “Bir yiğitlik yap görevinden ayrıl. Eğer inat edersen ülkeyi yönetemezsin. 61. Hükümet istifa etmiştir. Ömrünü tüketmiştir. Başında korkuluk gibi durup milleti endişelendirme. Nasıl olsa gideceksin. Bari iyi hatırlan giderken, ülkeyi batırma. Başbakanlıktan ayrıl. Nereyi gözüne kestiriyorsan kaç oraya git. Ama MHP iktidar olursa, MHP seni nereye gidersen git Yüce Divan’a çıkarmazsa namerttir.”

Haberin Devamı