Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları ne? 2022-23 e-Devlet KYK burs ve kredi başvuru ekranı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu duyurdu! Üniversite öğrencileri e-Devlet üzerinden KYK burs başvurularını gerçekleştirebilecek. Peki, KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları ne? 2022-23 e-Devlet KYK burs ve kredi başvuru ekranı

KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları ne? 2022-23 e-Devlet KYK burs ve kredi başvuru ekranı

KYK burs başvuruları bugün resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) duyurdu! KYK burs başvurusu için sistem üniversite öğrencilerinin erişimine açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB)  bağlı  Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını açıkladı. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları ne? İşte e-Devlet KYK başvuru ekranı.

2022 KYK BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasında, "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

2022 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilerin hesaplarına yatıyor. 2022 yılı burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçları açıklanacak. KYK tarafından belirlenen tarihlerde burslar öğrencilerin hesaplarında olacak.

KYK burs ve kredisi ödemeleri öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyor.