Gazete Vatan Logo

Netanyahu: Medya bana karşı Bolşevik avı yürütüyor

ABD Başkanı Trump’ın Meksika sınırına örmek istediği duvara “Ben de bir duvar inşa ettim. Yasadışı göçü önledi” sözleriyle destek veren İsrail Başbakanı Netanyahu, eleştirileri “Medya bana karşı Bolşevik avı yürütüyor” diyerek savurmaya çalıştı.

Netanyahu: Medya bana karşı Bolşevik avı yürütüyor

ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği duvar desteği nedeniyle Meksika’nın özür beklediği İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu lideri olduğu Likud’un toplantısında kendini savundu.

Twitter’dan yayınladığı mesajı, Trump’ın İsrail ile Mısır arasındaki duvara atıf yapması medeniyle paylaştığını belirten Netanyahu, “Trump, bu duvarın İsrail’e yasadışı sızmaları neredeyse tamamen ortadan kaldırdığını söyledi ben de onun haklı olduğunu söyledim. Bunun bir sonucu olarak o da benim tweetimi yeniden paylaştı” dedi.

‘MEKSİKA’DAN BAHSEDEN KİM?’

“Pireyi deve yaptılar” diyerek gazetecileri suçlayan Netanyahu, Meksika’dan gelen eleştirilere de “Meksika’dan bahseden kim?” sorusuyla karşılık verdi.

“Sağcı medya Bolşevik avı eğlencesi, bir beyin yıkama kampanyası düzenliyor… Bizimle ilgili, yalan haber diye adlandırdığımız bir hatalı haber yığını yaratılıyor” diyen Netanyahu, kendisi ve eşi Sara’yla ilgili soruşturmalara da atıf yaparak, bu yolla başsavcı ve İsrail Adalet Bakanlığı yetkilileri üzerinde baskı yaratıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

RİVLİN, NIETO’YU ARAYACAK

Bu arada Netanyahu yüzünden gerilen İsrail-Meksika ilişkilerinin düzeltilebilmesi için İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun bugün bir telefon görüşmesi yapacağı aktarıldı.

Yedioth Ahronot’un aktardığına göre, Rivlin Nieto’yu arayacak.

NE OLMUŞTU?

Trump, geçen hafta Fox News’e verdiği röportajda, Meksika sınırına inşa etmek için düğmeye bastığı duvarın gerekli olduğunu savunurken, İsrail’in Mısır sınırındaki duvarı örnek göstermişti.

Bu açıklamanın ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Netanyahu, “Başkan Trump haklı. Ben de İsrail’in güney sınırına bir duvar inşa ettim. Bu, yasadışı göçü durdurdu. Büyük başarı. Çok iyi fikir” diye yazmış, mesajını ABD ve İsrail bayraklarıyla da süslemişti.

Netanyahu’nun bu açıklamasına tepki gösteren Meksika Dışişleri Bakanlığı hem İsrail büyükelçisini çağırmış hem de İsrail’den özür beklediklerini duyurmuştu.