Gazete Vatan Logo

Avukata dolandırıcı şoku: Kendim ile konuştum

Ankara'da avukat Bilge Girgin (36), adını kullanarak vatandaşları telefonla arayan ve davadan para kazandıklarını söyleyerek dolandırmaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, avukatın mağdur olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. 

Avukata dolandırıcı şoku: Kendim ile konuştum

Avukat Bilge Girgin, 6 ay önce adını kullanan bazı kişi ya da kişilerin Türkiye'nin çeşitli illerindeki vatandaşları telefonla arayıp davadan para kazandığını söyleyerek dolandırmaya çalıştığını öğrendi. Bunun üzerine Girgin, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, olayda avukatın mağdur olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

'BURADAKİ EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM'

Girgin, 20 Temmuz 2022'de Şanlıurfa'dan bir muhasebecinin kendini aradığını belirterek, "Öncelikle benim kim olduğum sordu. Ben kendimi tanıttıktan sonra; 'Avukat Hanım, beni sizin barodaki numaranız haricinde biri aradı, kendisini Bilge Girgin olarak tanıttı. Sizin sicil numaranızı verdi ve benim bir dava kazandığımı söyledi' dedi. 36 bin 500 liralık bir alacağı olduğunu söyleyerek IBAN numarasını istemişler. Böylelikle adımın kullanıldığını öğrendim" dedi.

Aynı gün Manisa'dan arandığını söyleyen Girgin, "Onlara da bitkisel bir ilaçtan dolayı bir dava kazandıklarını söylemişler. 16 bin liralık kazançlarının olduğunu fakat parayı icra dairesine yatırmayıp kendi hesaplarına gönderilmesinin daha uygun olacağını söyleyip IBAN numarası istemişler. Ben o sırada koronavirüs olduğum için durumu diğer avukat arkadaşlarıma söyledim, benim adıma suç duyurusunda bulundular. Savcılık, maalesef takipsizlik kararı verdi. Söz konusu dolandırıcılıkta ben mağdur değilmişim. Benim ismimin, avukat kimliğimin, sicil numaramın kullanılması mağduriyet oluşturmamış. Aranan kişilerin suç duyurusunda bulunması gerekiyormuş. Fakat burada en büyük mağdur benim. Bu mesele karalama kampanyasına kadar götürülebilir. Takipsizlik kararını aldıktan sonra itiraz ettik ama o da aynı nedenle reddedildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Girgin ayrıca, vatandaşın çok bilinçli olduğunu ve kimsenin dolandırıcılara para yollamadığını söyledi.

'DOLANDIRICI İLE TELEFONDA KONUŞTUM'

Birçok meslektaşının adının dolandırıcılık olaylarından kullanıldığını belirten Girgin, adını kullanan dolandırıcıyla da telefonda görüştüğünü ifade ederek, "Beni arayanlar, adımı kullanan kişinin numarasını vermişti. Ben de aradım o kişiyi. Bana, 'Ben avukat Bilge Girgin' dedi, Ankara Barosu'na kayıtlı olduğunu söyledi. 'Her kimseniz o kişi benim, benim ismimi kullanıyorsunuz' dedim. Dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğunu, bunun bir suç olduğunu ve TCK'nın ilgili maddelerini hatırlattım. Kendisi beni savcılığa vereceğini söyleyip, asıl benim dolandırıcı olduğumu iddia edip telefonu yüzüme kapattı" dedi. 

Haberin Devamı

Avukat Girgin ayrıca, konunun soruşturma kapsamına alınması için tekrar şikayette bulunduğunu belirtti.