Zeugma

Zeugma

Son dakika zeugma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zeugma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zeugma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zeugma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zeugma gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 zeugma haberi bulunmuştur. Tüm zeugma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
14.07.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy açıkladı! Zeugma'ya ait stel yurda geri dönüyor
Bakan Ersoy açıkladı! Zeugma'ya ait stel yurda geri dönüyor Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkemizden yurt dışına götürülen eserlerden birinin daha Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlattı. Son olarak Zeugma'ya ait stel yurda getiriliyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy, konuşmasında çalışmalarla ilgili bilgili verdi ve " Anlaşma imzaladığımız ülke sayısı 12'ye yükseldi. Söz konusu anlaşmalar bu çalışmaları eserlerimizi yağmalanmasını önlemede önemli rol oynamakta." dedi.
13.07.2023 Gündem
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihi eserler, Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı.
20.06.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır Gaziantep’in sembolü haline gelmiş ‘Çingene Kızı’nın evi Zeugma Mozaik Müzesi deprem sonrası görüntülendi. Deyim yerindeyse büyük deprem çizikle atlatılmış. Bazı sütunlarda ufak alçı çatlakları dışında hasar yok.
17.02.2023 Yaşam
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu Deprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
10.02.2023 Gündem
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı...
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı... Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor. Tüm Türkiye'de geçerli olacak. Bakan Kasapoğlu, “18-25 yaş arası gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz. Bakanlığımızın misafiri olarak Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma gibi 300’den fazla müzeyi ziyaret edebilecekler, tatile çıktıklarında da 81 ilimizdeki yurtlarda bedava konaklayabilecekler” dedi.
3.07.2022 Ekonomi
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bu yıl Samsun’da yapılacak TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022’de Gaziantep’i temsil edecek takımlara 4 milyon TL’lik malzeme desteği veriyor.
1.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afyonkarahisar'da yeni müze inşaatında inceleme yaptı. Bakanlığının kentteki toplantısına da katılan Ersoy, "Kültürel mirasın korunması adına tarihin en büyük başarılarından birini gerçekleştirerek son 20 yılda bakanlığımız girişimleriyle yurt dışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık" dedi.
17.06.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Son 20 yılda yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık
Bakan Ersoy: Son 20 yılda yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin müzecilik alanında da dünyaya hedef gösteren öncü ülkelerden biri haline geldiğini kaydederek, “Müzelerimizin envanterinde bulunan toplam 130 bin 693 eserimizin konservasyonunu tamamladık. Kültürel mirasın korunması adına tarihin en büyük başarılarından birini gerçekleştirerek son 20 yılda bakanlığımız girişimleri ile yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık” dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse dünyasına ilk adımını attı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse dünyasına ilk adımını attı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Metaverse dünyasına ilk adımını attı. Dionysos Evi’nin 3 boyutlu tasarımı Metaverse'ye aktarıldı.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Gaziantep'te bulundu! Nöbet tutuyorlar, 2 gün boyunca...
Gaziantep'te bulundu! Nöbet tutuyorlar, 2 gün boyunca... Gaziantep İslahiye ilçesinde kaçak kazı yapılan evin zemininde bulunan Bizans dönemine ait mozaiklerin, 2 yıl süren çalışmanın ardından 98 parçaya bölünerek Zeugma Mozaik Müzesine taşınmasına başlandı.
7.07.2021 Yaşam
Kaçak kazıyla ortaya çıktı! Jandarma evde 24 saat nöbet tutuyor
Kaçak kazıyla ortaya çıktı! Jandarma evde 24 saat nöbet tutuyor Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kaçak kazı yapılan eve operasyon düzenleyen jandarma, zeminde orta çıkarılmış mozaiklerle karşılaştı. Jandarma, kurtarma kazılarının sürdüğü evde 24 saat nöbet tutarken, mozaikler çıkarıldıktan sonra Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenecek.
17.06.2021 Gündem
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne sahip Zeugma Mozaik Müzesi'nde yer alan birbirinden eşsiz dünyaca ünlü mozaikler, Gaziantep Restorasyon Konservasyon Bölge Laboratuvarlarındaki uzman ekiplerce adeta "cerrah" hassasiyetiyle temizleniyor.
29.01.2021 Kültür Sanat
Troya Müzesi'ne 1 milyondan fazla sanal ziyaret
Troya Müzesi'ne 1 milyondan fazla sanal ziyaret Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, koronavirüs döneminde sanal ziyarete açıldı. Mart ayından bugüne kadar müzeyi sanal ortamda 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, sanal müze kararının fiziksel müze ziyaretini artıran bir karar olduğunu belirterek, "1 Haziran'da insanlarımız yeniden ziyarete açılan müzelere koşarak geldi. Bunun nedeni ise sanal müzenin ilgi ve alakayı ayakta tutması oldu. Bu süreç içinde hem fiziksel ziyaret hem de sanal müze ziyaretleri artış gösterdi" dedi.
25.12.2020 Kültür Sanat
Atatürk'ün fotoğrafları 10 Kasım'da sergiye sunuluyor
Atatürk'ün fotoğrafları 10 Kasım'da sergiye sunuluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıl dönümünde “10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi” düzenleyecek.
9.11.2020 Gündem
İntihar etmişti! Sır perdesi aralandı
İntihar etmişti! Sır perdesi aralandı Zeugma Müzesi’nde görevli arkeolog Merve Kaçmış’ın ölümü sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor, Gaziantep Müze Müdürlüğü’nde yaşananlarla ilgili sır perdesini araladı. Raporda, Kaçmış’a zimmetlenmesi istenilen 8 bin 729 eserden 2 bin 433’ünün envantersiz olduğu, sayım sonucunda 10 eserin ise bulunamadığı belirtildi.
17.07.2020 Yaşam
Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtuluş Hastanesi hizmete açıldı
Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtuluş Hastanesi hizmete açıldı Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihî Hadımköy Askerî Hastanesi, 129 yıl sonra Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi adıyla yeniden hizmete açıldı. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak " Son günlerde bazı kendini bilmezler fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyor. Bunlar inanın dört dörtlük cahil cühela. Sorun bunlara fethin manası nedir bilmezler. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler." ifadelerini kullandı.
31.05.2020 Gündem
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs nedeniyle evde geçirilen vakti çocuklar için keyifli ve verimli hale getirmek için kültür, sanat ve tarih müzeleri ve çocuk tiyatrolarının linklerinin Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayımladığını açıkladı.
25.04.2020 Kültür Sanat
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı Dünyanın en büyük 2. havacılık festivali olan "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne" ev sahipliği yapacak Gaziantep'te tanıtım toplantısı düzenlendi.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Müze müdürü ve iki uzman açığa alındı
Müze müdürü ve iki uzman açığa alındı Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nde görev yapan ve izinde gittiği memleketi Diyarbakır'da ağabeyinin evinde intihar eden arkeolog Merve Kaçmış'ın (33) mobbinge uğradığı iddiasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan idari soruşturma sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında, müze müdürü E.Ö. ile 2 uzman, görevden uzaklaştırıldı.
17.01.2020 Yaşam
Arkeolog  Merve Kaçmış'ın sır notu ortaya çıktı!
Arkeolog Merve Kaçmış'ın sır notu ortaya çıktı! Zeugma Müzesi’nde görevli arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharı birçok soru işaretini de gündeme taşıdı. Hürriyet, Kaçmış’ın intiharından önce bıraktığı notun detaylarına ulaştı. Soruşturma dosyasına giren notta, “Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var izleyince göreceksiniz” ifadesi yer alıyor.
17.01.2020 Yaşam
Belediye binasının altından çıkanlar şoke etti
Belediye binasının altından çıkanlar şoke etti Zeytinburnu’nda Osmanlı döneminde askeri hastanede Cumhuriyet döneminde yurt ve tanzim çadır olarak hizmet veren daha sonra ise 25 yıl boyunca Zeytinburnu Belediye Başkanlığı binası olarak kullanılan tarihi yapının altında MS 2. yüzyıl Roma dönemine ait dev mozaik bulundu. Yaklaşık 50 metrekare alanda bulunan mozaiğin ucunun bulunması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan kazılar ile birlikte dev mozaiğe daha önce İSKİ tarafından yapılan kanalizasyon çalışmalarında zarar verildiği ortaya çıktı.
10.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zeugma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zeugma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.