Profesörden karayılan uyarısı; zehirlileri yer, zararsızdır, öldürmeyin
Profesörden karayılan uyarısı; zehirlileri yer, zararsızdır, öldürmeyin Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, yazın ortaya çıkan, halk arasında karayılan olarak bilinin ‘Dolichophis Jugularis’ türü yılanların öldürülmemesi için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Yıldız, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Hevsel Bahçelerinde yaygın olarak görülen türün tamamen zararsız olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde diğer zehirli yılanları yiyebilen ender türlerden biridir. Karayılan hiçbir zaman durduk yere size saldırmaz, ısırmak için sizi kovalamaz. Çalışmalar esnasında bizi ve çalışma arkadaşlarımızı da defalarca ısırdığı olmuştur ama hiçbir problem yaşamadık” dedi.
28.06.2023 Yaşam
Pakistan'da bin 100 zehirli yılan ele geçirildi
Pakistan'da bin 100 zehirli yılan ele geçirildi Pakistan'da bir arabayı durduran polisler satılmak istenen bin 100 zehirli yılan ele geçirdi.
11.10.2018 Dünya
Bülent Ersoy'u ısıran yılan öldü!
Bülent Ersoy'u ısıran yılan öldü! Bülent Ersoy Hindistan'da 'Dünya Güzellerim' programının çekimlerinde yaşadığı yılan sokma olayıyla ilgili konuştu. Diva yılanın öldüğünü söyledi.
14.06.2017 Magazin
Zehirli yılanı böyle yakaladılar!
Zehirli yılanı böyle yakaladılar! Zehirli bozyılan itfaiyenin operasyonuyla yakalandı
18.08.2012 Yaşam