Yusuf Ziya Gümüşel davası ne oldu, 6 yaşındaki gelin olayı nedir? Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel kimdir, nereli, kaç yaşında?
Yusuf Ziya Gümüşel davası ne oldu, 6 yaşındaki gelin olayı nedir? Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel kimdir, nereli, kaç yaşında? 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi müridiyle evlendirdiği gerekçesiyle Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli’ye açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek. Peki, Yusuf Ziya Gümüşel davası ne oldu, Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel kimdir, nereli, kaç yaşında? 6 yaşındaki gelin olayı nedir?
30.01.2023 Gündem
6 yaşındaki çocuğun istismarı davası başladı! Dikkat çeken rapor ayrıntısı ortaya çıktı
6 yaşındaki çocuğun istismarı davası başladı! Dikkat çeken rapor ayrıntısı ortaya çıktı İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili dava kapsamında baba Gümüşel ve 6 yaşındayken H.K.G. ile evlendiği iddia edilen Kadir İstekli bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davanın duruşmasının kapalı yapılmasına ve yayın yasağı getirilmesine karar verildi. Öte yandan dava ile ilgili dikkat çeken rapor ayrıntısı ortaya çıktı.
30.01.2023 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalı! İfadesi ile ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalı! İfadesi ile ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in yargılanacağı davanın tarihi belli olurken, H.K.G.’nin ifadesi ile ilgili şoke eden bir gerçeğin detayları da ortaya çıktı.
14.12.2022 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında yeni gelişme!
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında yeni gelişme! İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Öte yandan olay ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Öte yandan 6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.
13.12.2022 Gündem